Ma Európában "rezsiválság" van, és ebben Brüsszel felelőssége egyértelmű - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombaton az MTI-hez eljuttatott videójában. Hollik István leszögezte: Brüsszel erőltette - klímavédelem címszava alatt - a hagyományos európai energiatermelés leépítését, miközben minden átmenet nélkül liberalizálták a gáz- és árampiacot. "Ezzel teljes mértékben kiszolgáltatták az európai embereket és vállalkozásokat az energiaszolgáltatóknak. Most pedig azt mondják, hogy nincs mit tenni a magas árak ellen" - fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy ezt az álláspontot osztja a magyar baloldal is, "de ezt a lemezt már ismerjük": ez az a régi gyurcsányi politika, ami 2010 előtt a háromszorosára emelte a rezsi árát. "Mi viszont ellen fogunk állni ezeknek a brüsszeli terveknek; meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, és a V4-es országokkal együtt meg fogjuk vétózni az uniós klímaadó tervét"

(Forrás: atv.hu, Északi által)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A magyarok többet fizetnek, mint a környező országok közül a legtöbb. Van magasabb ár – például Németországban -, azt tudatosan vállalták a németek, hogy a fenntartható energiára állhasson át az ország. A rezsicsökkentés ugyanis azt jelentette, hogy befagyasztották a gázárakat, viszont – mivel azóta a nemzetközi piacon jóval olcsóbban lehet gázhoz jutni – azóta a magyar felhasználók jócskán ráfizetnek erre a nagyszerű kormányzati rendelkezésre. 2018-ig az MFGK-nál 100 milliárd forint gyűlt össze, ami csak és kizárólag a túlárazott gáznak köszönhető. Amennyiben a rezsicsökkentést megszüntetnék, ma feleannyit kellene fizetni egy köbméter földgázért. És hogy mit tesz ezekkel a pénzekkel az Orbán-kormány? Természetesen szavazatot vásárol. 2018-ban a választások idején 12 ezer forintos gázárkedvezményt juttattak el az emberekhez, aminek a szűkös körülmények között élők persze nagyon örültek. Nem tudták ugyanis, hogy végső soron ezt a pénzt ők maguk fizették be akkor, amikor a rezsicsökkentés miatt drágábban kénytelenek hozzájutni a földgázhoz. A fidesz persze ezt csinálja évek óta, közpénzből vásárol szavazatokat magának, ami egy demokratikusan működő országban törvényellenes lenne, idehaza azonban ennek sincs semmi akadálya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@kereső: ma, 18:42 ◘ Éppen most van szó az előválasztásról az ATV-ben, hogy sok fiatal (18 - huszonéves) megjelent az utolsó napon (ezek nem fidelitas tagokat jelent), akik nagy valószínűséggel MZP-re szavaztak és várhatólag szoros lesz az eredmény illetve megbillenhet MZP-re az elsőbbség. Az MSZP döntésében pedig benne van az egymás közötti párttagok és szavazók elszipkázása a konkurencia harc is. MZP mögött nincs jelentős párt, meg van kötve a keze, mert a két legerősebb párt könnyen tiszavirág életűvé teheti a miniszterelnökségét egy konfliktus során, azaz nem nagyon tud önhatalmúlag ugrálni, aminek örülni is lehet. A szakértői kormány elméletéről már lemondott.
Eladott Ország
@kereső: Ez viszont nagyon elgondolkoztató...Lázár János: Márki-Zay miniszterelnök-jelöltsége = 100% fidesz-győzelem
www.youtube.com/watch?v=zas3XCxgMQ8
Vagy csak Lázár cinikus nagypofájára írható.
kereső
@Eladott Ország: Szerintem nem.A cél, nem más, mint az ellenzéki koalició szétverése- mert nem Dobrev, nem MZP az ellefél/az ellenség- akiktől orbán tart, hanem az egy mindenkiért, mindenki egyért. Mert másképp nem megy- és ez az amit most fognak szétverni.Jakab Péter, és Ungárék eddig nem nyilatkoztak- ők a győztes mögé állnak, bármelyik is lesz az.Kockáztatnak, mert MZP-ből kinézem, hogy bosszút áll, azokon akik nem tettek neki hűségesküt már a választás során.
Eladott Ország
@kereső: tegnap, 19:55 ♦ De az is igaz, hogy ha MZP nyer és bosszút állna azokon akik nem tettek neki hűségesküt már a választás során, a két nagy párt bármikor leváltja és tiszavirág életű lesz a pályafutása. Úgyhogy a többpárti koalícióhoz alkalmazkodni kell, nem játszhatja a Ducsét'.
telegdilaci
@Eladott Ország: Nemrégen veregette meg saját vállát,a kakadu fejű Külügyér hogy micsoda előnyös 10-évre szóló szerződést kötöttek az Oroszokkal,ezzel kivívták az Ukránok rosszallását,mivel már nem rajtuk keresztül,jön a gáz Magyarországra,elesnek a Tranzit díjtól,egyébként ez annyira hiteltelen fals kifogás hogy a Németeknél és mindenhol Európában,is drága a fűtőanyag,csak a bérekről soha senki nem beszél,össze hasonlíthatatlanul magasabbak a Bérek mindenhol,a Magyarországihoz képest,viszont az élelmiszer árak lehet hogy hasonlóak a Magyar árakhoz képest,ennek a látszat rezsi csökkentésnek,is szerintem megfogjuk még fizetni az árát,mivel már mindent államosítottak,nincs pénz fejlesztésekre a közmű hálózatok,karbantartására,akkor mi fog történni ha minden lerohad!
kereső
@Eladott Ország: Na ezen még gondolkodj egy kicsit. Momentán nincs két nagy párt. Egy van- azt kell kizárni( egy MMM-es jelöltet inditani vele szemben 2022-ben.És már nincs is legnagyobb frakció- van MZP párti többség. Vajh mitől lett tele a kicsi kis körömcipője Kunhalminak?Talán attól, hogy indulhat ellene a tiszták jelöltje?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.