Ma Európában "rezsiválság" van, és ebben Brüsszel felelőssége egyértelmű – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-videójában.

Megtalálta a Fidesz az elszabaduló rezsiárak felelősét: Brüsszel

Hollik István a felvételen leszögezte: Brüsszel erőltette – klímavédelem címszava alatt – a hagyományos európai energiatermelés leépítését, miközben minden átmenet nélkül liberalizálták a gáz- és árampiacot.

"Ezzel teljes mértékben kiszolgáltatták az európai embereket és vállalkozásokat az energiaszolgáltatóknak. Most pedig azt mondják, hogy nincs mit tenni a magas árak ellen"

- fogalmazott a politikus.

Hozzátette, hogy ezt az álláspontot osztja a magyar baloldal is, "de ezt a lemezt már ismerjük": ez az a régi gyurcsányi politika, ami 2010 előtt a háromszorosára emelte a rezsi árát.

"A baloldal szerint a rezsicsökkentés – ami egyébként egyértelmű segítséget nyújtott a magyar embereknek – egy felelőtlen döntés volt. Szerintünk viszont az egyetlen lehetséges döntés volt a rezsicsökkentés, ami ráadásul már bizonyított is, hiszen bevezetése előtt a rezsi ára nálunk volt az egyik legmagasabb Európában"

- hívta fel a figyelmet a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy most viszont ez az egyik legalacsonyabb.

Hollik István úgy folytatta: az áremelési terveket Brüsszelben most megpróbálják klímavédelemnek álcázni, ami azt jelenti, hogy az uniós kibocsátás-kereskedelmi rendszert kibővítenék a közúti közlekedésre, vagyis az autókra, valamint az épületekre, vagyis a családi házakra és a lakásokra.

"Klímavédelemről beszélnek, közben egy új adónemet vezetnének be. Ez havi 32 ezer forintba kerülne a magyar embereknek"

- emelte ki Hollik István, hozzátéve, hogy a magyar baloldal támogatja Brüsszel tervét.

"Mi viszont ellen fogunk állni ezeknek a brüsszeli terveknek; meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, és a V4-es országokkal együtt meg fogjuk vétózni az uniós klímaadó tervét, mert úgy gondoljuk, hogy a klímavédelem árát nem az európai és a magyar embereknek, hanem a nagy klímaromboló multicégeknek kell megfizetniük" – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Hollik István

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Jól van megnyugszik a beteg. Hogy ez a Fityma miért nincs zártosztályon a fene se érti.
lampa laz
Hollik, irigylésre méltó vagy, mert te annyira hülye vagy, h észre sem veszed. A környezeted meg nem szól érte, mert szánalommal néznek rád.
colibri
Hol - likasfejű, ti miért nem tesztek valami adócsökkentés félét az 500.- ft felé menetelő benzinár miatt? Csak másokra ugattok és bezsebelitek a horror magas adókat! Bunkó vagy hol-lik, de holtversenyben sokan vagytok... ( kósa, rezsiszilárd, és még jópáran!
namihami
Ez mindenhez ért?!?! Amihez nem, ahhoz csak hozzászól. Azért szóvivő?
tudode
Egy normálisan működő országban megvonják a bizalma attól a közszolgától/pártkatonától, aki valótlanságot állít bármely, a regnáló kormány feladatkörébe tartozó félretájékoztatásért, jelen Brüsszelezés során pl. van mozgástere bármely tagországnak
.
-------Csökken az üzemanyagok jövedéki adója áprilistól
hvg.hu/gazdasag/20210325_uzemanyag_jovedeki_ado_csokkenes_aprilis
.
Azaz nyomdafestéket tűrően:
.
""" A változásról Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára azt mondta, a kormány az európai jövedékiadó-emelési trendet egyedi módon alkalmazza: csak akkor emelkedik az adó mértéke, ha alacsony a kőolaj világpiaci ára. Amennyiben a kőolaj világpiaci ára tartósan az 50 amerikai dollár/hordó érték felett alakul, a következő negyedévtől automatikusan visszaáll a korábbi, alacsonyabb adómérték.

Most ez történt: 2021 első negyedévében 60 dollár fölé emelkedett az egyhordónyi kőolaj világpiaci átlagára, így jövő hét csütörtökön a gázolaj jövedéki adója literenként 110,35 forintra, a benziné 120 forintra csökken – magyarázta az államtitkár.
----------------------------------
.
TEhát:
.
Attól hogy kinőtt a hajkoronája egyrésze, az nem jogosítja fel a a Fidesz kommunikációs igazgatóját sem, hogy azokat, akik nem láthatnak bele az egyeduralkodó és csxapata cinkelt blattjaiba elferdítsék, bünbakot találva Brüsszelben, Sorosban, karácsonyban, minden kiben azon, az él és mozog, hogy hülyének lehet nézni!
.
Ennyi izgató "úr"!!!
simmering73
@Shikari: Elmehetnél kormányszóvivőnek, gyagyás.
ómió
Pedig, ugye, Brüsszel, az ugyanúgy "nincs is", mint migráncs! Amúgy meg, amikor "mégis van", olyankor is intenzív Moszkvaellenességgel és klímaadó-tervekkel "küzd a gázáremelés ellen"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.