A templomépítés a jövőbe vetett hit bizonyítéka – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon.

Gulyás Gergely kommunistázott, genderezett, muszlimozott egy közpénzből épült templom felszentelésén
Fotó: MTI/Balázs Attila

Gulyás Gergely a helyi református egyházközség új templomának felszentelési ünnepségén elmondta, több mint három évtizeddel a közép-európai kommunista diktatúrák bukása után úgy tűnik, hogy Nyugat-Európában a materializmus "győzedelmeskedik".

"Nem csupán Marx-szobrot avatnak önmagukat egyébként kereszténydemokrata eszmekörhöz soroló politikusok, de meghaladottnak tekintenek már mindent, ami az európai életet évszázadokon át meghatározta"

- fogalmazott a miniszter.

Kifejtette, ha látni akarjuk, milyen jövő vár a keresztyénséget elhagyó országokra, elég, ha megnézzük Nyugat-Európa templomait, "látjuk, hogyan rombolják le azokat, hogy szénbányákat, benzinkutakat, bevásárlóközpontokat építsenek a helyükön".

"Látjuk, hogyan lesznek belőlük koncerttermek, szállodák, gyorséttermek, vagy miként kerülnek át a muszlimok birtokába, hogy a müezzin egy másik vallás hitüket megőrző híveit szólítsa ott imára, ahol egykor keresztyének imádkoztak"

- mondta Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely kommunistázott, genderezett, muszlimozott egy közpénzből épült templom felszentelésén
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3), Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j2), Nyeste Ferenc egyházmegyei főgondnok (j), Széles Aladár főgondnok (b), Andrássy Gergely lelkipásztor (b2), Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese (b3), Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke (k) átvágja a nemzeti színű szalagot a Rakamazi Református Missziói Egyházközség Presbitériuma új templomának felszentelési ünnepségén 2021. október 16-án. MTI/Balázs Attila

Szavai szerint az is látható, hogyan tűnik el a keresztyénség a közéletből és az iskolákból, amivel párhuzamosan tűnik el a megértés, erősödik a véleménydiktatúra és jönnek élettel olyan összeegyeztethetetlen kényszerek, mint a genderideológia kötelezővé tétele – akár a szülők akaratával szemben is.

Amit akár húsz éve az abszurd humor részeként rossz viccnek tekintettük volna, az ma nem egyszerűen a valóság, hanem kötelezően követendő állami ideológiává válik Nyugat-Európa jóléti államaiban – hangoztatta a miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, ezekben az időkben különösen nagy szükség van a hitre, mint a megmaradás zálogára, de nem "a hegyek megmozgatása" kell, hanem az, hogy "egymásra tegyük a köveket és a téglákat" és ezáltal kis közösséget építsünk.

A rakamazi gyülekezet így tett, előbb gyülekezeti termet hozott létre, majd hosszú évek kemény munkájával és állami támogatással megépíthette templomát is

- tette hozzá.

Magyarországon és a magyar történelemben a templomépítés mindig hozzátartozott az országépítéshez, az országot pedig éppen az ilyen kis közösségek tették naggyá, rajtuk is múlik a nemzet és az ország jövője – mondta Gulyás Gergely.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, világos bizonyítéka a hit megtartó erejének, hogy Krisztus születése után több mint kétezer évvel is épülnek templomok Magyarországon.

Európa nyugati része és a világ egy része hitevesztetté vált, de nekünk nem szabad elveszíteni a hitünket, mert ez tartotta meg Magyarországot ezer éve és ez tudja megtartani a jövőben is – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Az ünnepségen igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mégegy Hollik. Vagy az is csak egy Gulyás?
Nem tudok dönteni. Ezek olyan egyformák...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Nessy: Nos valami hiba van a gondolkodásban! "remekül élnek ma is" Bazzd meg mert összelopták magukat, mi több, a jövőbeni rablásaikhoz hatalmas vagyonokat áldoznak fel a soros geci segítségével is >>mert a rablás hiányzik a kommunista állatoknak >> ezeknek a valagát nyalod, gyucsány, bajnai, dobrev aki nem is magyar állampolgár a moslék hazaárulókkal együtt? Szégyelld a pofádat! Az én a te a mi munkánk van az állami tulajdonként létrehozott vagyonokban! Az utak, a repülőtér a közszolgáltatók, kórházak, iskolák, műalkotások stb, stb, EZEK eladása jelentős pénzt hozott a moslék kommunista hordának! Hova is lett téve? (aranybánya, magánbankok nyugaton, stb) hol van a hazug költségvetés elcsalt pénzösszege?
Az Orbán Viktor és Kormánya helyrehozta az országot, megélhetési biztonságod van anyagilag és morálisan is! A simlis kétszínű dumáddal meg szíveskedj elmenni a picsába!
Nessy
@Németh István: Nos, én pl. a CÖF "hiteles vezetőire gondoltam most hirtelen. Már elnézést, de ki szervezi ki magán vagyonná a közvagyont? Mészáros és a többi oligarcha, új földesúr vagyona sem piskóta pár év alatt. Az sem a Holdról érkezett.
Egyébként én udvarias vagyok, és csak ön után megyek, ahova szíveskedett küldeni!
csak úgy....
@Németh István: pista a te agyadon már régóta nincs garancia..
namihami
@Nessy: Bocs, hogy ezt és így írom, de megérdemelted.
Az eddigi hozzászólásait elovasva, szóba állni sem lett volna szabad véle. Ahogy egy ""büdöshalmaradékkal"" se akar a normális ember egyszintre keveredni (mi több, még szóba állni se), úgy vannak, akikkel minden kapcsolat erősen szelektálandó.
Bocs (mégegyszer): De Te most nem figyeltél.
Nessy
@namihami: Tökéletesen igazad. De még mindig hiszek abban, ha én udvarias vagyok, akkor más is. Hiába ez a "kispolgári" rossz nevelés! :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok