Véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója is, a szavazatokat vasárnap reggel kezdik el számolni, és várhatóan késő este lehet meg a végeredmény.

Dobrev vagy Márki-Zay? Így látják az esélyeket a szakértők a szavazás után

Tehát hétfőre derülhet ki, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz-e Orbán Viktor kihívója tavasszal.

A szakértők óvatosan latolgatják az esélyeket de az atv.hu-nak nyilatkozó elemzők inkább Márki-Zay győzelmét látják valószínűbbnek.

Horn Gábor, a Republikon Intézet kuratóriumi elnöke úgy látja, az online voksok és a második körbe beszállt új voksolók sem Dobrev Klárát erősíthetik.

"Ez a most már jóval 100 ezer feletti új szavazó egyértelműen azt bizonyítja számomra, hogy itt Márki-Zay Péter mint új jelölt, mint a politikából kívülről jövő, a múltat magával nem cipelő jelölt lehet erőnyerője ennek a nagyon magas részvételnek"

- vélekedett Horn.

Elhangzott még, hogy Gyurcsány-ellenes hangulat is rontotta Dobrev esélyeit.

"Én azt gondolom, hogy a magas részvétel rövid távon Márki-Zay Péternek kedvez, de semmiképpen sem jelenti azt, hogy egyértelműen ő lenne az esélyes. Szerintem nagyon bizonytalan a helyzet, egyelőre a kutatók sem látják, hogy mi lesz a végkimenetele ennek a versenynek"

- mondta Nagy Attila Tibor, aki úgy látja, Dobrev nem tudott kilépni férje, Gyurcsány Ferenc árnyékából.

Forrás: atv.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Pegero: Súlyos állapotba kerühettél ! Hogy kerül ide Nagy Blanka ? Ő nem miniszterelnök-jelöltnek ment a dk-hoz. Ehhez a baromsághoz képest viszont kitűnő szakértője vagy a jobboldalnak. Olyan hollikos.
kereső
Vagyis semmit nem látnak. A lényeget meg semmiképpen nem.
karma1
Azert valaki elarulhatna nekem, hogy vajon mi a turoert jo par oraval az eredmenyhirdetes elott talalgatni? Nem kepesek varni par orat, vagy egy napot?
Ja, persze!... Lehet erte penzt szakitani!
RonaGyuri
Intő jelek arra, hogy naivitás a túlzó jóindulat

avagy nagy kérdés, hogy tudatlanság, tájékozatlanság, vagy …

Mottó:
a klasszikus csoda-rabbis viccek
egyike, a „döglenek a libák”
poénja sajnos nem vicc:
Mikor mind megdöglött, felsóhajt:
„Kár, pedig még mennyi jó ötlettem lett volna!”

A mai matyar rögvalóság ilyetén alakulásában ikonikus szerpe volt az un. „300Ft-is népszavazás” –nak.
A kampány SzDSz-es tótumfaktuma kitalációja volt a plakát, melyen az volt olvasható, hogy: aki nem velük szavaz az vissza akarja kapni a szocializmust. Mint ismert az emberek tömött sorban szavaztak, hogy visszakapják a langymeleget! Horn Gabócza az eredményt azzal kommentálta, hogy a kétségbeesetten a fejéhez kapó „szövetségesét” azzal „nyugtatta” ádáz vigyorral: Feri ezek téged küldtek el a p..-ba!
Mint ismert Magyarék (úgy nevezték) előválasztást rittyentettek. Ami a valóban értelmes 106 OEVK-s szavazás mellett egy ME-jelölt casting-show-t is tartalmaz, sőt!!
Nos hogy mi lett belőle, azt gondolom nem kell magyaráznom. Azonban; ahelyett, hogy a fejükhöz kaptak volna: „atya úr isten, mit műveltünk!”, újabb ötletük támadt: rittynesünk egy KE-castingot is!! =))
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: Milyen plasztikus!
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: Much more... The best, believe me!...:) No politics, no football stadiums, no strawmen...:)
karma1
@Bástya Béla Elvtárs: It is very much! Spring forever, mild temperature, very lovely people...:) I love to be here,...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.