Számára a vásárhelyi polgármester egy fekete lyuk.

Nem tudja értelmezni Schmidt Mária azt, hogy az ellenzéki előválasztás első fordulója után Karácsony Gergely miért Márki-Zay Péter javára mondott le – többek között erről is beszélt a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, amit az atv.hu szemlézett. 

Schmidt Mária nem tudja hova tenni Márki-Zay Pétert

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A főigazgató szerint ha valaki parlamenti többség nélkül akar miniszterelnök lenni, az csak diktátor lehet, mert Schmidt Mária szerint az

a játékszabály, hogy van egy pártom, és ezzel elindulok a választáson. Ez a parlamentáris demokrácia.

Példaként Orbán Viktort hozta fel, mert úgy látja, Orbán nem azért tudja végigvinni az akaratát, mert miniszterelnök, hanem mert stabil parlamenti többség van mögötte.

Márki-Zay Péter kapcsán Schmidt Mária azt is elmondta a műsorban, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester azon kijelentése, miszerint a megválasztása után másnap leváltja a legfőbb ügyészt, az a parlamentáris demokrácia elleni támadás, mert hogy a legfőbb ügyészt csak az országgyűlés válthatja le. 

Schmidt Máriának Márki-Zay Péter egy "fekete lyuk", nem tudja, hogy honnan jön, mi a programja, miből van pénze, de azt látja, hogy júl kommunikál és pillanatot akarja megnyerni, ennek érdekében pedig "bármi kijön a száján." A Terror Háza főigazgatója Karácsony Gergelyt is elővette, merthogy nem tudja róla, van-e olyan érték az életében, ami neki fontos. Azt nem tudja megmondani Schmidt, hogy Karácsony mit gondolhat az országról. 

A történész-nagyvállalkozó még a Demokratikus Koalíció szimpatizánsaival is szimpatizált egyet a műsorban, amikor arról beszélt, hogy egy DK-s vajon hogyan tud majd Márki-Zay mögé beállni az előválasztás után (ha a vásárhelyi városvezető nyer), miután Márki-Zay folyamatosan "gyalázta" őket. Schmidt Mária szerint amúgy az ellenzéki előválasztás rossz politikai termék.

Forrás: atv.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Mi sem tudunk téged hová tenni KancsiMarcsi. Te vagy a fekete lyuk. Egyéb jelzőkkel is tudnálak illetni de ezt most kihagyom. Egy milliárdos szemét szarkeverő hülye picsa vagy. Na ennyit :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Emmersson71: Igen tudom, elolvastam- tudod mi az érdekes? Hogy ezzel együtt az lmp nem fogadott húséget MZP-nek, hanem úgymond "semleges" maradt.-és nem is kommentálták az eseményeket. Na ebből a szemszögből nézve, több mint érdekes az idézet.
Yoda69
Schmidt Mária nem tudja hova tenni az X-et. Marki vagy Dobrev?
Ilyen szemekkel nem is csodálom. Jól kiegészítenék egymást eltolcsival, ketten mar 4 irányba tudnának nézni.
Snitt, javaslom tegyen fel szemüveget mielőtt behúzza az X-et..
nejlontacskó
@Horizont: Nem szabad haragudni Terror Macára, ő ilyen együgyű, ennyire képes. Az elvtelen seggnyalás százmilliókért, az az igazán testhezálló neki...
Néro
Te szerencsétlen azt se tudtad ki van az 56-os plakátodon ! Azt se tudtad hová tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.