Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?Az objektum nagyobb, mint a Jupiter, és felvetődött, hogy esetleg idegen eredetű is lehet. Ez mi ?

Forrás: avilagtitkai.com
Feltöltő: mágnes
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mágnes
@Peller Anikó: neeem ,rájöttem mi van . Soros ,Brüsszel vagy Gyurcsányi küldhette ! :-)
Mindenkit át akarnak operálni .-)
mágnes
@Peller Anikó: Szerintem szóljunk a Pápának most !
Pálinkás Pál
a cikk írója egy hülye..."A számítások alapján a CFBDSIR 2149-0403 tömege körülbelül négy-hétszerese a Jupiterének."..."Vagy gyenge a gravitációs ereje, vagy magas a fémtartalma"..ez a két állítás üti egymást..." Vagyis ha valóban egy mesterséges tárgyról van szó, akkor egy hatalmas, több ezer, vagy több százezer négyzetkilométeres anyahajó az, ami úton van a Földünk felé."...javasolnám még neki hogy mielőtt baromságokat böfög...legalább sejtése legyen róla mi mekkora...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: ja,

felszíne = 60 milliárd azaz 6,14 × 10^10 km²
átmérője = 10 Földé, vagyis 10 Föld fér rá egyvonalban
felszíni gravitáció = 2.5 g de itt még csak gázlégkör van

Feltételezhetnénk például egy szappanbuborék bolygót (belül üres), de egy Jupiternél 5 -szörös tömegű égitest felszíne (vagy átmérője) így csillagméretnek is sok ezerszerese lenne. Ezzel talán kezelhető lenne a gravitációs probléma. Viszont így az objektum nagyon gyorsan -270 C fokra hűlne és az egész felszínt folyton fűteni kellene.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: ha meg a Jupiternél nagyobb ,és fém...annak bődületes gravitációja lenne..nem pedig "gyenge a gravitációs ereje"...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ezért írtam a buborékbolygót (ami csak mesterséges lehetne), ez elvi síkon lecsökkentené a felszíni gravitációt, így lehetne hatalmas tömegnek csekély gravitációja ami a rétegvastagságtól függne. De legalább nem lapítana palacsintává.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.