Éjjel viszont még fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Kedden némi csapadék már lehet és a déli szél is élénkebbé válhat a Kisalföldön és az Alpokalján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn észak felől egy vastag fátyolfelhőkből álló sáv vonul át az ország felett, emellett a középső országrészben alacsonyszintű felhők is lesznek az égen. A déli óráktól gyorsan csökken a felhőzet, így délután már a déli megyék kivételével jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad. A hőmérséklet kora délután 13 és 18, késő este 0 és +8 fok között alakul.

Jobbára napos lesz az idő a hét első napján

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel eleinte mindenütt derült ég várható, majd az éjszaka második felében északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Emellett az északkeleti megyékben alacsonyszintű (réteg) felhőzet is képződik. Főként a Mura és Dráva völgyében köd képződik. A szél gyenge marad, csapadék nem lesz. A kedd hajnali minimum általában -1 és +6 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken -2, -3 fok is lehet.

Kedden fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti megyékben eleinte akár vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti határ közelében gyenge eső nem kizárt. A déli szél az Alpokalján és a Kisalföldön megélénkül. A maximum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.