Úgy tűnik, nincs megállás, ha üzemanyagokról van szó.

Benzinár: szerdán újabb emelés jön, lassan a csillagos égig drágul az üzemanyagFotó: MTI/Mohai Balázs

Még mindig nincs megállás, száguldanak tovább az üzemanyagárak. Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul – írja a 24.hu a holtankoljak.hu információi alapján.

Ezzel a mostani emeléssel a benzin átlagára 496, a gázolajé 512 forint lesz.

Ezek persze rekordárak.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Mohai Balázs

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És nem kellene a magyarok nemzeti kormányának beavatkozni, ahogy azt ellenzékben javasolták 270,-os üzemanyagnál?
Csak kérdezem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Nemzethy Nagy Magyar Fityma és Qurmány Siker. Éljen és virágozzék a Nemzethy Elbaszás Rendszere.
Bééééé-kemenetre fel ! Éljenezzetek Fitymák !
justhpeter
Ki fogitt alakulni a gazdasági ellehetetlenülés itt gyorsan és nagyobb ellenfele lesz Orbánnak mint az "új ellenzék".
Aki Én
És nem kellene a magyarok nemzeti kormányának beavatkozni, ahogy azt ellenzékben javasolták 270,-os üzemanyagnál?
Csak kérdezem.
Emmersson71
Qrva Soros, Brüsszel és most már Márki-Zay is!!!
kissé felnőttem
MAGYARRA FORDITVA 332 ft na szép kis összeg anno 30-70 fillérért ment a nép meg a taxisblokád na még egy kicsit cincálja az oroszlán bajuszát aztán hol lesznek a seggnyalói ??? se itt se a térképen?
division
@Aki Én: Azért van itt egy kis gond: A jövedéki adót nem nagyon lehet csökkenteni, hiszen ennek minimumszintjét az Európai Unió szabályozza. A benzinnél ez nem lehet alacsonyabb jelenleg mint 120 ft. Amit mérsékelhetne a kormány az az áfa. Néhány százalék ugyanakkor nem nyomna sokat a latba a mostani 6-8 forintos emelkedéseket látva.
Aki Én
@division: 2010 előtt tele voltak javaslattal ennek kapcsán. Nosza.
Nessy
@division: Van más adó is az üzemanyagárban. Amikor olcsóbb volt a Brent olaj, akkor azt emelte a kormány! Egyébként bolond lenne bármilyen adót csökkenteni! Ennyivel is több jut a költségvetésből "másra"!
Nessy
@Aki Én: Akkoriban a 300 Ft/ euró felett is volt javaslatuk a kormánynak! "Le kell mondania"! Na, az már számukra régen volt!
division
@Aki Én: @Nessy: Csak azért írtam le ezt, mert sokszor jönnek az olyan megmondó emberek mint vírus ügyben Pali barátunk, aki nem ért valamihez csak fújja a magáét. Nyilván össze kellene ülniük már 500 ft felett a nagyokosoknak, de mint Nessy is írta, miért csökkentenének bármit is, hiszen tankolni úgyis mindenki fog.
Aki Én
@division: Az egy dolog, hogy mindenki tankol, semmi közünk hozzá. De MINDEN drágul, plusz egyre nagyobb adóbevételt generál, abból tudnak kényszerűségből kampányosztogatni. Vagyis amit ad, tőlünk veszi el, de hálát vár.
division
@Aki Én: Ez egyértelmű szerintem minden gondolkodni képes ember számára. Az infláció ráadásul sokkal magasabb lesz mint a mostani osztogatás mértéke, azaz hiába lökik oda a 80 ezreket most a nyugdíjasoknak, adják vissza az egész éves adót, stb., ez kizárólag a választásról szól. Jól átlátható, a mindenkori minimálbérhez igazodó bérrendezésre lenne szükség, ami minden hónapban van, nem csak egyszer. Nem az a baj, hogy a minimálbért emelik persze, hanem hogy a diplomások bérét lényegében befagyasztották, nem követi a minimálbért arányosan, lassan annyit keres már egy pályakezdő mint aki 30 éve csinálja.
namihami
@division: 13.ö7: Nem a ""tankolni úgyis mindenki fog""-gal van a baj. A sok, egyedül autózó egy része legfeljebb majd kiemeli (talán) a popóját az autóból. (bár az is gond már, hogy a cégek többségénél lassan már a ""takarítónéni"" is a cég szolgálati autójával jár---a ""miidőnkben"" a cégek többsége legfeljebb 2-3 KÖZÖS szolgálati autót járathatott)
Visszatérve a lényegre. Az igazi gondot a szállítás és ehhez kapcsolódó áruterítés valamint a termék előállításánál felhasznált energiaár jelenti. Ha az Orbán kormány ennyire kűzd (legalábbis szóban) az infláció ellen (bár a bevallott 5-6 %-on már ők is röhögnek), akkor valahol ehhez a tételhez is komolyan kellene hozzányúlnia.
Akinek pedig a cége autót tesz a segge alá, az úgyse fog a benzin árral törődni---sajnos!
Néro
@Aki Én: Miért kéne tán emelkedett a kerozin ára is ?
division
@namihami: A cégautót nem úgy teszik a vezető segge alá, annak az árát is ki kell termelni, ez azért elég jól tudom, elhiheted. A tankolás árát is meg kell termelnie egy cégnek, nem ingyen van az sem.
namihami
@division: És azt a ""kitermelést"" mégis kinek a zsebéből termelik ki. Minél több az így ""ajándékba"" adott autó, annál nagyobb a cég önköltsége, amit már valóban ""ki kell termelni"". Az adózás előtti költségeket ezek az autó- benzin- és persze egyéb költségek terhelik. Ezáltal a közösbe is kevesebb a befizetés.
Én nem pénzügyes vagyok, de persze, azért hülye sem. Ezek a ""csökkentések"" semmivel nem különbek az ún. TAO befizetések adócsökkentő szándékaihoz képest.
Persze, a fociTAO az egyben hűségnyilatkozat és a várható megrendelés záloga is.
division
@namihami: Nem gond ha nem érted, nem vagy benne elvégre. Hosszan kifejthetném hogyan is működik ez, de feleslegesnek tartom.
A céges autó megvétele, tankolása nem a te vagy mások pénzéből van, és a közösbe pont annyi megy amennyi elő van írva törvényileg.
namihami
@division: Éppen a jó szót használtad: Törvényileg.
A gond éppen az, hogy a törvények (ezek is) rájuk vannak írva. Egy valódi ""kapitalista"" vállalatnál a legfelsőbb vezetők kivételével nem céges autó a módi. Ott (természetesen, miként nálunk egyre inkább nem) a közép- és felsővezetők a SAJÁT zsebük terhére oldják meg a munkába illetve sokszor a hétvégi passzióba történő utazást.
És, hogy tényeket mondjak: Én (saját kétszememmel) láttam a cégem kirendeltségvezetőjét és a céges autót a Balaton mellett, ahol ugyebár egyetlen fiókkal se rendelkezik a cég. Biztos tanulmányúton volt a móló melletti sétányon.
Lepényleső
A béreink emelkedhetnének inkább ilyen tempóban,a benzinár pedig úgy ahogy béreink?
division
@namihami: Amíg a dolgozó jól meg van fizetve, a közösbe pedig megy amennyi kell, senkit nem érdekel a céges autó. Jól kell csinálni. A minimálbértől meg el lehet térni, ez csak a vezetőn múlik, na meg hogy képes e kitermelni azt a bevételt, amiből mindent tud finanszírozni. Én nem a csalókról beszélek, ugyanis én sem vagyok az.
telegdilaci
@Aki Én: Az ellenzékben volt most kormányon mindent megtehetnek,amit ellenzékben kritizáltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.