A magyarok és szerbek együtt nem kétszer, hanem sokszorosan erősebbek, mint külön-külön, és minden, amit együtt tesznek, minden, amit együtt építenek, ezt bizonyítja – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök hétfőn Horgoson, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen helyezte el a Szabadka-Szeged vasútvonal alapkövét.

Orbán úgy ölelte a szerb elnököt, ahogy még eddig talán senkit – érzelmes videó

Beszédében a szerb elnök megköszönte Orbán Viktornak, hogy volt elég bátorsága és megfelelő víziója ahhoz, hogy megteremtse a magyar-szerb kapcsolatok teljesen új alapját. Aleksandar Vucic emlékeztetett arra, hogy korábban soha nem voltak olyan jók a két ország és a két nemzet kapcsolatai, mint az utóbbi években.

Orbán Viktor Szerbia-politikáját a szerb elnök egy magyar mondással, magyarul megszólalva jellemezte. Azt mondta, aki mer, az nyer. Hozzátette: a magyar miniszterelnök is így járt el, és igaza lett.

"Az erős Szerbia erős Magyarországot, az erős Magyarország pedig erős Szerbiát is jelent, és mindannyiunknak ez az érdeke"

- húzta alá.

A szerb államfő rámutatott, hogy a magyar kormány tagjai számos nemzetközi eseményen bátrabban és határozottabban álltak ki Szerbia mellett, mint sok más nemzet képviselői. "Mindezért és a jó kapcsolatokért is Orbán Viktornak mondhatunk köszönetet" – hangsúlyozta Aleksandar Vucic, majd úgy folytatta, hogy a gázhálózatot érintő nemzetközi vitákban is Magyarország volt Szerbia példaképe, és ennek köszönhetően a szerb állampolgárok biztosak lehetnek abban, hogy lesz elegendő gáz egész télre.

A Szabadka és Szeged közötti szerb szakasz 27 kilométer hosszú, és várhatóan a jövő novemberig készül el. Emellett felújítják a palicsi, a hajdújárási, a királyhalmi és a horgosi vasútállomásokat is, valamint átkelőket, illetve alul- és felüljárókat építenek ezen a szakaszon – részletezte a szerb államfő. Hozzátette, hogy a Szeged-Szabadka vasút Szabadkán kapcsolódik a Belgrád-Budapest vasúthoz, így Szerbiának közvetlen vasúti kapcsolata lesz Nyugat-Európával, hiszen Budapestről bármely európai nagyváros elérhető. "Ez a vasút erősíti a gazdasági, a kulturális és a személyes, baráti kapcsolatokat a két nép között"

- húzta alá, majd hozzátette: mi is lehetne szebb annál, mint hogy békében éljen a két nép egymás mellett, és olyan kapcsolatai legyenek, mint soha korábban.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a találkozó végén szimbolikusan összekapcsolta az első sínpárt, amely voltaképpen egy 150 éves vasútvonal felújításának első momentuma volt. 

Videó is készült a nagy találkozásról és a migránsozásról:

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Több ez kérem barátságnál, már csak az a bizonyos 'brezsnyevi csók' hiányzik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Orbán Viktorral még börtönt kellene avatni.
csak úgy....
ez az izé a paks II. elött vagy az után sem lesz kész ? öröm látni,hogy orbán ismét valahol szerepelhetett ,szinte ingyen...
lampa laz
Több ez kérem barátságnál, már csak az a bizonyos 'brezsnyevi csók' hiányzik.
Yoda69
A megbeszélés után elvonultak kardozni egyet. Szajjerjoska volt a bíró.
Aki Én
Mint gyógypedagógus a kiközösített hülyegyereket.
nezelodo
@lampa laz: Brezsnyevi csók? Ja ha felérte volna a szerbet... A sameszok pedig nem gondolták, hogy kellene a sámli.
Aki Én
@Designer: A méretek megadják a választ.
Designer
@Aki Én: Akkor a címet kell módosítani! :-)
Aki Én
@Designer: Nem. A megbántott gyerek szorítja így ,,megmentőjét.
Néro
csutak nem arra van a bemenet. Szájjel Józsi nem mutatta meg ?
fűre lépni szabad
Úúúúúúúúúúúúúúúristen!
Csók az nincs, mert az túl nyilvánvaló lenne ( 24.hu/tudomany/2020/09/30/kadar-brezsnyev-csok-kommunista/ ), de könyörgőm, az a hetvenes években volt, most meg 2021-van!
ómió
Csak nem a saját "brezsnyevi nyelvesüket" kérnék rajta számon az efftársak?
Designer
@Aki Én: Azért a csetneki se semmi ! Fejre sérült!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.