A Párbeszéd társelnöke szerint muszáj 2022-ben leváltani a mostani rendszert, különben megszűnne az önkormányzatiság, az egészségügy pedig még jobban lepusztulna, a felsőoktatást magánkézbe szervezné a NER.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea volt a vendég az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este, ahol arról beszélt, hogy nagyon csalódott volt, mikor az ellenzéki előválasztás első fordulója után Karácsony Gergely bejelentette a visszalépését Márki-Zay Péter javára – írta meg a 444.

Szabó Tímea: "Még az ördögöt is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt"

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Először nem is értett egyet Karácsony döntésével, mert, mint ahogy a műsorban elmondta, 

nem ez volt a Párbeszéd eredeti forgatókönyve.

A beszélgetés során azt is elmondta, szerinte a Fidesz látványosan nem tud mit kezdeni azzal, hogy nem Karácsony futott be győztesként, hanem Márki-Zay Péter. Szaó Tímea úgy vélekedett, 

az látszik, hogy rettenetesen félnek, kapkodnak és pánikolnak.

Kitért arra is, hogy a Párbeszéd már 2012-ben az összefogás pártján állt, mert hogy anélkül semmilyen zöld baloldali politika nem lesz már Magyarországon. Ezen értékek képviseletére egyébként ígéretet kaptak Márki-Zaytól – tette hozzá. 

A műsorvezető azon kérdésére, hogy jó szívvel ajánlaná-e Márki-Zay Péter, Szabó Tímea a következőt felelte:

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki kormányváltást akar. Különben mi a túróért politizálunk az elmúlt 11 évben? Ha itt marad a nyakunkon az Orbán-kormány, akkor itt megszűnnek az önkormányzatok, teljesen lepusztul és magánkézbe kerül az egészségügy, tovább provatizálják az egyetemeinket, elmennek a gyerekeink külföldre, kínai gyarmat leszünk, és akkor még sorolhatnbám tíz percig. Hát persze, hogy még az ördögöt is is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kedves Timi! Hogy tudná az ördög saját magát leváltani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"az ördöggel is" - A lipsi meg nem cselleng, ő elsőként beáll a lekreténebb emberellenes oldal mögé...!
Gazella
Van egy bibi.. Népszavazáskor kiderül, hogy mennyire löttetek mellé.
vacsi
Most komolyan: kellenek nekünk ilyenek?!
nezelodo
Churchill is ilyesmit mondott akkor, amikor "fontolóra vette", hogy akár az ördöggel is szövetséget kötne, ha segítene legyőzni Hitlert. Lám a szövetség meg is köttetett, és Hitler elbukott.
simmering73
Kedves Timi! Hogy tudná az ördög saját magát leváltani?
nezelodo
@simmering73: A helyi fő ördög, a Gyurcsányi, vagy a globális fő ördög, a Soros, esetleg a brüsszeli fő ördög kellene a leváltásához?
tudode
Alacsony a vérnyomásom, a neten visszahallgatom a tegnapi kocsmaszintű, a nép hangját közvetítő ellenzék hangját, és a szerecsenmosdató NER-esek, kocsmaszintű válaszait, mivel 2014 óta beszüntette őfélesége a PARLAMENTI TV adását, kizárva az állampolgárokat abból, hogy milyen módon működik a jogszabályalkotás szentéje!
.
www.youtube.com/watch?v=tqKmThnAF7o
.
Ennél nincs lejebb!
.
Az egyeduralkodó elérte, hogy ember embernek farkasa lett, miközben őfélesége ölelkezik a szlovén óriásbébivel,, hálából!
.
---Orbán úgy ölelte a szerb elnököt, ahogy még senki
propeller.hu/itthon/3723726-orban-ugy-olelte-szerb-elnokot-ahogy-meg-eddig
------------------------------
.
Ungár Klára alapíró tag már 2013-ban fogalmazta meg azt, hogy
.
-------Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=PnkAW8cFuxU&t=38s
------------------
.
Tragédia az, hogy csupán az Ország Imaháza biódisztelet csupán!
Néro
Én meg húznék rá X-et csak a Fitymák takarodjanak.
fűre lépni szabad
@simmering73: ma, 07:53

"A farizeusok azonban, amikor ezt meghallották, kijelentették: „Ez nem űzheti ki az ördögöket másként, csak Belzebubnak, az ördögök fejedelmének a segítségével.”
Ő (Jézus) pedig, ismerve gondolataikat, ezt mondta nekik: „Minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul, és egyetlen város vagy ház sem maradhat fenn, amely meghasonlik önmagával. Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, meghasonlott önmagával, és akkor hogyan maradhat fenn az országa?"
ómió
Szóval, önmagát ajánlaná! "Vevő" meg nincs rá?
Nyírfa
@simmering73: @fűre lépni szabad: Ördöggel az ördög ellen: ez akkora logikai bukfenc, amely a logikának még a nyakát is kitöri.
Nyírfa
@tudode: Meghallgattam Bencsik János napirend utáni felszólalását, amelynek tartalma félelmetes és félelmetesen buta gondolatok halmaza.
Mint a Polgári Válasz alapítója elvárja, és célul tűzi ki a mai ellenzék óbaloldali képviselőinek a leváltását, akikkel sem Orbánt leváltani, sem új rendszert felépíteni nem lehet. Ha a szocikra mutogat, még alá is írnám. De vannak számosan olyan mai - nem a Márki-féle tiszták közé vont - ellenzékiek, akik nem kérnek a kirekesztő, a szeretetről papoló, valójában álhumánus, áldemokrata szónokok igehirdetéséből , különösen, ha az éppen megszólaló - mint Bencsik János - annak a Jobbiknak volt a tagja 2009-től, amely egyértelmű szélsőjobboldali, antiszemita , Horthy-.követő "politikát" folytatott.

De ma ő a tiszta. Azért én nem piszkolnám be vele a kezem.

Jut eszembe: a fiatalember természetesen a DK és tisztátalan szavazói nélkül kívánja elkergetni Orbánt. Aztán minket. Aztán mindenkit, aki nem az új rendszer híve. Persze, Márkinak még szüksége van a DK-ra, de, ha elvtelen kompromisszumokat köt Gyurcsánnyal, akkor Bencsik János őt is úgy elzavarja, hogy bottal üthetjük a nyomát. :)
kereső
@Nyírfa: Tegnap beszélgettem egy közeli rokonnal- aki /és a családja is/ echte jobbikos- nem voltak soha "nácik"- és nagyon örülnek, hogy a jobbikról leváltak/leválnak azok akik azoknak mondhatók. Hozzá kell tennem, hogy a rokon gyúlöli GYF-et, a család nem osztozik ebben, főleg a fiatalabb korosztály. Részt vettek az előválasztáson- az első fordulón. Természzetesen az egyéni jelöltnél- akit itt a dk jelölt, a jobbik, az MMM támogatott- leszavaztak rá. És JP-re. A második fordulóban nem szavaztak. Azt mondja nekem a rokon, hogy Te , ez egy echte "N"- ezért nem mentünk el. Most én erre mit mondjak- jobbosként ő már csak tudja.
Nyírfa
@kereső: Ha jobbosként így látja, akkor az nagyon nagy baj. És jelezhet egy olyan tendenciát, ami Orbánnak kedvezhet tavasszal. Könnyen megtörténhet, hogy több lesz a vártnál a távol maradó.
Tegnap végig vettem, mi minden teszi majd izgalmassá a következő jó fél évet, de nem mertem tovább vinni a gondolataimat: tartok a választás kimenetelétől. Tartok attól, ami utána következik, ha győz az ellenzék, ha nem.
A legijesztőbb az, hogy már az sem okoz örömöt, ha győzünk, mert mindaz, amit sokáig Karácsony jelenített meg számomra, az egyelőre illúzió. Maga Gergely is annak bizonyult.
Amire isten igazából vágyom, azt itt már nem érem meg. Liberta. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.