Ismét bebizonyosodott, hogy a hülyeség gyorsabban terjed, mint a fény.

Ezzel a figyelemfelkeltő üzenettel kezdte kedd délutáni posztját az Országos Meteorológiai Szolgálat, amiben egy rémhírt cáfoltak tételesen.

Ez a rémhír terjed a neten, az OMSZ mindent cáfolt!

Fotó: Luismi Ortiz / UME / AFP

A Facebookon mindent elsöprő erővel kezdett el terjedni egy bejegyzés, amelyben azt állítja az ismeretlen szerző, hogy

az Európát a La Palma-i vulkánkitörés következtében hatalmas kiterjedésű és rendkívül magas koncentrációjú kén-dioxid felhő érte el. A felhő jelenleg Spanyol-, és Franciaország egy részét és a Benelux-államokat borítja. Most éri el Németországot és a modell szerint szerda hajnalban Magyarországot.

Az álhírben hozzáteszik, semmilyen hatóság, illetve média nem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre. A kamuposzt szerint a kén-dioxid színtelen, mérgező gáz, az egyik legveszélyesebb légszennyező anyag, ami légzőszervi megbetegedéseket okozhat.

Mivel tényleg rengetegen megosztották a bejegyzést és sokan el is hitték, az Országos Meteorológiai Szolgálat reagált rá.

Eszerint a rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az egész légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle.

Forrás: OMSZ

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
okos szakemberek visszakeresik a rémhír forrását, oszt jól megszorongatják a tökeit annak, aki ludas e baromság kitalálásában.
Pálinkás Pál
@jesz: látom fingod nincs a számtechről...csak a fészbukos nyomikat tudják megtalálni...aki kicsit ért hozzá azt nem...lásd Snowden...azt is csak azért tudják hogy ő volt ,mert feldobta valaki...
Baker
Ez nem feltétlenül hülyeség. Én pl olvastam, hogy a dihidrogén-monoxid fulladást okozhat! Ráadásul szinte mindenütt találkozhatunk vele a természettől kezdve a lakásunkig, de alapvető élelmiszerekben is megtalálható!!!
Emmersson71
@Baker: Na, megtaláltam...

"A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizelet-kiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid

• savként is ismert, és a savas eső fő komponense,
• hozzájárul az üvegházhatáshoz,
• súlyos égést okozhat,
• hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
• számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
• hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
• Rákos daganatokban is kimutatható.

A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!

Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

• ipari oldószerként és hűtőanyagként,
• atomerőművekben,
• poliuretán hab gyártásához,
• tűzoltáshoz,
• különböző kegyetlen állatkísérletekben,
• a rovarirtók permetezéséhez,
• a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

folytatódik...
Emmersson71
@Emmersson71: folytatás...

A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élővilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!

ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és fel­használását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket tervez­nek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érke­zik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol későbbi felhasználás céljára.

MÉG NEM KÉSŐ!

Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyeződést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet erről a veszélyes vegyszerről! A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

Szövetség a DHMO betiltásáért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.