A kormányzati kommunikáció büszkén hirdette: szakdolgozók jövőre 30 százalékos béremelést kapnak. Ezzel szemben a a napokban a miniszterelnök már csak 21 százalékot említett – mutat rá a 24.hu.

Hová lett? 30%-os szakdolgozói béremelést hirdetett meg a kormány, Orbán most már csak 21%-ot emleget Fotó: MTI/Balázs Attila

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerint hiába kommunikálja azt a Kásler Miklós vezette Emmi, hogy jövőre egy ápoló átlagosan a két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett, ettől még a szakdolgozói bérek egyre durvábban lemaradnak az orvosi illetményektől, a kezdő ápolói fizetés pedig megint alig fogja meghaladni a bérminimumot – írja a 24.hu.

2018 végén a kormány kihirdette az újabb négylépcsős illetményemelést.

Ez azt jelentette a szakdolgozók számára, hogy 2019 júliusától megkapták a 8 százalék pluszt, míg a további három lépcsőre 2020 januárjától 14 százalékos, novembertől 20 százalékos, 2022 januárjától pedig 30 százalékos emelés volt a megegyezésben. Ezt a kormány mindenhol előszeretettel hangsúlyozta is.

Azt viszont kevésbé reklámozták, hogy az emelés nem úgy megy majd, mint korábban.

Ugyanis nem az éppen aktuális alapilletményre fogják számolni az emelést, hanem mindegyik évben a 2018-asra. Így állt elő az a helyzet, ahogy míg Kásler miniszter idén augusztusban 30 százalékos emelésről beszélt, addig Orbán Viktor októberben 21 százalékos béremelést jelentett be. Pedig mindketten ugyanarról beszéltek.

A 30-ból úgy lett 21 százalék, hogy az emelés nem a legutolsó bérre rakódik rá, hanem a 2018-asra, így a jövő évi emelés 2020-hoz képest valóban csak 21 százalék pluszt jelent. 

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Kevés az orvos,kevés a szakdolgozó,és a kormány/orbán képtelenek itt tartani tisztességes béremeléssel az eü-s dolgozókat.
Élenjárunk a daganatos betegségekben,és egyáltalán.- a magyarok egészségi állapota ramaty. Kilométeres várólisták,és normális intézkedésekre képtelen emberminiszter,és tisztifőorvos. Ez utóbbi pl orbán vétke,mert sikerült megtalálnia azt a két belassult,idős embert,akik ugyan jó pártkatonák,de semmi másra nem jók. A kormány a saját béremelését menetrendszerűen megszavazza,de azokét,akiktől az emberek egészsége függ,azt pont lesz@rják. Lehet Gyurcsányozni,és vizitdíjazni,de akkoriban mégis volt elég orvos,és szakdolgozó,és nem voltak várólisták. Amit a kormány most csinál,az játék az emberek egészségével.Folyamatosan mennek el az emberek az eü-ből.Vajon mi a cél?A fél ország kiirtása?Minden szirszarra van pénz,a valóban fontosakat meg félresöprik.Öntik a pénzt az egyházaknak,a külhoniaknak zsákszámra, érti valaki,hogy miért nem a fontos dolgokra költenek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Aranyáron megvesszük a saját (jól működő)repterünket, és támogatjuk az Aral tó megmentését(is)...kell a pénz fontosabb dolgokra..
Clavigo
@kereső: Nem hiszem,,hogy @penege: ilyesmire képes lenne...
kereső
@Clavigo: Nagyon tudja- akkor mutassa meg, hogy mennyi is az annyi!
jesz
@csipetke: 07.19: ..."sikerült megtalálnia azt a két belassult,idős embert,akik ugyan jó pártkatonák,de semmi másra nem jók."...

A számból vetted ki a dícsérő szavakat...

Amúgy tényleg két belassult ember...még irritálóbb a hatalmas fizetésük...

:-)
csipetke
@penege: 10:58 Ugyanmár! Honnan szeded ezt a hülyeséget?Mert az van neked odaírva?A fiam-menyem az eü-ben dolgoznak,elsőkézből tudom,hogy megint, sokadszorra is átvágják őket. Az orvosok megkapták az orbán szerint sose látott mértékű béremelést,amivel az eu-s bérek alsó határát se súrolja a fizetésük,és azzal a lendülettel elvették az ügyeleti díjaikat, ami igencsak tolt a bérükön,mert kevesen vannak,és muszáj ügyelniük orrba&szájba. Úgy tűnik,te csak azt tudod,amit orbán,vagy kásler pampog. De ők sajnos igen ritkán mondanak igazat.Legutóbb a retkeskörmű azt mondta,hogy 3 ezer orvos jön vissza külföldről. Ehelyett még mentek el orvosok külföldre. Minek jönnének vissza,ide,ebbe a pusztulatba?
penege
@csipetke: és te honnan tudod hogy elmennek? Facebookról? Vagy nálad kell be jelentkezni? esetleg zajos márk mondta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.