Milyen volt 2020? Vita az Országgyűlésben.

(Forrás: Index)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Míg szeptemberben 346 forintot ért 1 euró, ma 364 forintot kell adni érte. Ki ezért a felelős?"

ezalenyeg.hu/kozugy/minusz-18-matolcsyek-40-nap-alatt-bedontik-a-forintot-99191?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=99191

,,Ki jár jól a gyenge forinttal? Matolcsy és Orbán!
Faramuci helyzet, alig is hihető, de tény: a gyenge forint Matolcsy Györgyéknek nagyon jó. A jegybank ugyanis folyamatosan spekulál a forint árfolyamára. A nemzeti bank, amelynek éppen a magyarok pénzének védelme lenne a feladata, abban érdekelt, hogy a forint minél kevésbé legyen megvédve."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Aki Én: "Ha az euró 300 forint fölé emelkedik, le kell mondania a kormánynak, mert alkalmatlan!" Ki is mondta ezt ellenzéki korában??
kereső
"A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" – mondta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben. A gyöngyszemet Zsiday Viktor befektetési szakértő találta a Portfolión.

A hír szerint annak idején a miniszterelnök hosszan fejtegette, hogy a forint gyengítésével tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből"

Az apropó: na mi van "tartalékban" az MNB trezorjaiban?- szemben 2004-el- arany.!
kissé felnőttem
@kereső: lehet ám az is kong mára 17- 18 év az hosszú ám. na meg gondolj bele mennyen lesték???
durbincs
@sgl:Sebaj ? maga 8bites tepertőagyú ? új James Bond-filmet +majd Dobrev Klárára írják ? de azt is Elkurjuk,mondja Feri ?
kereső
@kissé felnőttem: Félreértetted- 2004-ben euro fedezet volt az MNB trezorjában a forint fedezetére. Kötvényekben... és más értékpapirokban. Matolcsy és orbán vásárolta az aranyat, két-három éve, miután Matolcsy az előző aranytartalékot eltőzsdézte, szó szerint.Nem az a kérdés, hogy mennyi arany van a trezorban, hanem inkább az, hogy mennyi a mobilizálható euro fedezet. Sanda gyanúm, hogy jól a fenekére vertek- mert igencsak gyengén teljesit a fizetőeszközünk, kiváltképp a dollárhoz képest.
durbincs
@Eladott Ország: Nagy barna bér-csigaként maga hogy éli meg : "A Békemeneten 1 millióan, a Moslék gyűlésén 2,5 ezren voltak" ! maga rettenet agyi rottyant ? mint ez a csilletöcskölő pufajkás @Nyírfa: nevű ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.