Házkutatást tartott a rendőrség a Heves megyei Boldog község önkormányzatánál a napokban – értesült a 24.hu. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a helyszíni vizsgálat tényét.

Házkutatásokat hajtott végre a rendőrség a Heves megyei kartellbűnügy nyomozása során

Fotó: MTI/Kovács Attila

Tájékoztatásuk szerint

„versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének a gyanúja miatt”

nyomoznak, ez azonban nem csupán Boldog községet érinti. Mint írták,

„több önkormányzat érintettségét vizsgálják”,

az adatok, információk beszerzése jelenleg is folyamatban van, de a nyomozás jelenlegi szakaszában az eljárás sikeres lefolytatása érdekében további információkat nem közölnek.

Az tavaly szeptemberben derült ki, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el Szabó Zsolt fideszes képviselő (képünkön) Hatvan központú választókörzetében történt közbeszerzésekkel kapcsolatban.

A feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette, akit akkor még a területileg illetékes Heves Megyei Rendőr-főkapitányság értesített a vizsgálat elindításáról. Az ügy időközben elfogultság miatt kerülhetett át a BAZ megyei rendőrséghez.

Arról már a 24.hu nem tesz említést, ám Hadházy Ákos augusztus elején azt írta a Facebook-oldalán, hogy a legfőbb ügyésztől származó értesülése szerint három polgármestert már meggyanúsított a rendőrség a térségben zajló nyomozás során.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.