A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában hétfő óta a belső terekben kötelező a maszkviselés. Ennek az újbóli bevezetését a fokozódó járványügyi helyzettel indokolták.

Újra visszatért a kötelező maszkviselés Magyarországon – mutatjuk hol kell megint felvenni
Kép: Pixabay

A hatályos EMMI rendelet alapján július eleje óta csak az egészségügyi és szociális intézmények területén kötelező a maszkviselés. Ettől függetlenül egy adott intézményben lehet ennél szigorúbb szabályt hozni. Például az elmúlt hetekben ezt több egyetem is kötelezővé tette.

Egyelőre más fürdők nem követték a hódmezővásárhelyi példát, de egy éve ilyentájt a fürdők éttermeiben, büféiben – az étkezések kivételével – már kötelező volt a maszkviselés. Ez alól kivételt jelentettek a medenceterek, szaunák, közösségi terek, valamint a fürdők szabadtéri területei. Illetve a tavaszi újranyitást követően is egy darabig még érvényes volt ez a szabály.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tervezi az általánosan kötelező maszkviselés bevezetését. Ahogy egy megkeresésre írták:

a járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben ma már van vakcina és a lakosság 60 százaléka védett.

Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken:

az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor).

Emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti.

Címlapkép: Pixabay
Forrás: thermalonline

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
aki ezt a hatásvadász címet adta,minimum fel kéne rúgni...
Gazella
Te agyatlan... a kórházakban és az egészségügyi helyeken le se lehetett tenni a maszkot a te utasításod miatt... egész nyáron használtuk és használjuk a 3 hullám óta..
division
@Gazella: Takarításhoz is kellett használnotok?:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.