Az ATV stúdiójából adott interjút a CNN-nek Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt csütörtök este. A beszélgetés során szóba került a bevándorlás, a demokrácia intézménye és a keresztény politika. 

"Orbánban és Szijjártóban semmi keresztény nincs" – Márki-Zay emberséges bánásmódot akar a menekültekkel szemben

A menekültekkel emberségesen kell bánni, akárhonnan is jönnek, ez a valódi keresztény politika

– jelentette ki Márki-Zay Péter a CNN amerikai hírcsatornán, Christiane Amanpour műsorában. A miniszterelnök-jelölt gyermekkora óta gyakorló katolikusként hangsúlyozta: szerinte Orbánban és Szijjártóban semmi keresztény nincs.

Megemlítette azt is, véleménye szerint a gyűlöletpropaganda mögött Orbánék, mint bármely más európai ország, ugyanúgy beengendek pénzért letelepedési kötvényes bevándorlókat és vendégmunkásokat is. Amiben Márki-Zay változtatna, az a „gyűlöletkampány felszámolása” és az „emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk”.

A műsorvezető arról is megkérdezte a miniszterelnök-jelöltet, hogy mennyire látja lehetetlennek Orbán Viktor legyőzését annak tükrében, hogy a műsorvezető szerint a Capitolium 2021. január 6-i ostroma is bizonyítja:

már ott sem működnek rendesen a demokrácia intézményei.

Márki-Zay válaszul kifejtette:

szerinte még így is ég és föld a különbség a két ország között, mivel az USA demokratikus fékei és ellensúlyai működnek, ugyanúgy ahogyan a szabad sajtó is.

Forrás: atv.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Málna: ...jesszus ember, te miről beszélsz? Ki mondott olyat, hogy mindenkit, korlátlanul, válogatás nélkül be kell engedni???
És ezzel akkor mi is van?:
Tudsz bárkit orbánon kívül, aki ezrével engedett ide idegeneket az elmúlt években?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Aki Én: A kötvényesek egy teljesen más tészta. Velük nekem speciel semmi bajom.
Aki Én
@Málna: Nem is a kötvényesekről beszélek, habár azok mint tudjuk, ellenőrizetlenül jöttek Európába. Ezt még a fidesz sem tagadta, csak magyarázni próbálta.
Azokról az ezrekről beszélek, akiket orbán titokban engedett be, és ez utólag derült ki. Tudod, a ,,kvótások". Akikre utólag azt mondta, hogy ők illedelmesen kopogtattak a határainkon.
Most akkor egyébként orbán volt, aki válogatott köztük? De nem is ez a lényeg, hanem, hogy akkor is hazudott.
Málna
@Aki Én: Ha ellenőrzi őket, tőlem engedhet be nyugodtan. Én a magam részéről rábízom a dolgot.
Aki Én
@Málna: Én is rábíznám, egy korrekt, felelősségteljes, becsületes, keresztény vezetőre. De nem egy elmebeteg, hazug, korrupt, totál ellenkezőjét hirdető bűnözőre, miközben uszít.
Málna
@Aki Én: Hát tedd azt...Ja, majd egyszer, talán. Győzd kivárni...:-)
Aki Én
@Málna: Mármint a korrekt vezetőt?
Ja, arra semmi esély.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.