Megbillentette a Balatont az a szélvihar, amely egy hidegfronttal érkezett a Kárpát-medencébe.

Az Időkép cikke szerint háromnegyed 12-kor 76 centis volt a vízszintkülönbség Keszthely és Balatonfűzfő között. A vízügyi mérések szerint Keszthelynél reggel 7 óra 15 perckor még 62 centis volt a vízállás, ami kora délutánra 47 centire csökkent.

Kibillentette a Balatont a hatalmas szél – látványos felvételek
Kilátszik a Balaton medre a balatonfenyvesi partszakasznál 2021. október 21-én. Az erős dél-nyugati szél kibillentette medréből a Balaton vizét. MTI/Varga György

Balatonaligánál ugyanezen időszak alatt 99-ről 116 centire változott a vízállás. Az emelkedés a balantonfűzfői mérőponton is egyértelműen megfigyelhető: háromnegyed 8 és 12 között, 4 óra leforgása alatt 20 centit emelkedett a vízszint, 11 óra 45 perckor 123 centis volt a vízállás.

Látványos felvételek készültek a helyszínen, itt van például ez:

Országszerte károkat okoz a viharos szél

Fákat döntött ki, tetőket és vezetékeket rongált meg az erős szél csütörtökön országszerte, a tűzoltók Budapesten és az ország középső részében kapták a legtöbb riasztást viharkárok miatt – közölte a katasztrófavédelem.

Azt írták, kora délutántól egyre több munkát ad az erős szél a tűzoltóknak. A bejelentések a leggyakrabban kidőlt fákról, lezuhant ágakról, leszakadt vezetékekről, megbontott tetőszerkezetekről szólnak.

A legtöbb hívást a fővárosi tűzoltók kapják, az időjárás több helyen akadályozza a tömegközlekedést is.

Budapesten fa borult a fogaskerekű vezetékére, Püspökladány és Sárrétudvari között pedig egy menetrend szerinti járatra dőlt egy fa – tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI, idokep.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Most menjetek úszni panel patkányok ne nyáron, vagy túl hideg a víz ??? :) :) Én simán belemennék :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.