Jogállamiságról, migrációról és energiaáraktól tárgyalnak ma az uniós állam- és kormányfők.

Orbán Viktor az uniós csúcson még mindig a migránsoktól félti Európát
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a csütörtökön kezdődő uniós csúcsra egy sajátos videóval hangolt: A migránsokat meg kell állítani című, Facebookra feltöltött felvételen arról beszél, hogy 

"12 ország most közösen írt egy levelet, amelyben leírtuk, hogy ahelyett, hogy kötelező kvótákkal bombáznának bennünket megint, mert ezt napirendre tűzik újra, ehelyett leírtuk, milyen lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy Európa külső határait megvédjük”

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a kijelentés első fele egyszerűen nem igaz. Egyetlen szó sem esik a levélben kötelező kvótákról vagy migránsok áthelyezéséről, mint ahogy nincs is jelenleg az EU-s döntéshozatali mechanizmusában olyan előterjesztés, amely kvótarendszert említene.

A miniszterelnöki mondat második fele pedig arra utal, hogy a levelet aláíró tagállamok (Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Szlovénia) azt kérik az Európai Bizottságtól, hogy a schengei határkódex átdolgozása során fordítsanak nagyobb figyelmet a külső határok védelmére. Külön kiemelik az úgynevezett hibrid fenyegetések elleni fellépést (ez történik a Fehéroroszországgal közös határon, ahol migránsokat szervezetten szállít a belarusz rezsim a határra) és a fizikai akadályok megépítését, amelyhez az EU-nak is hozzá kell járulnia. A levél címzettje egyébként az Európai Bizottság két tagja, akikhez a migráció tartozik.

A magyar miniszterelnök egyébként az elsők között érkezett a csúcstalálkozóra, ahol válaszolt néhány kérdésre is. Lengyelországgal összefüggésben például azt mondta, hogy boszorkányüldözés van Európában a lengyelek ellen és szerinte ott semmi keresnivalója az EU-nak, ahol a szerződések erre nem biztosítottak jogköröket.

"Lopakodó hatáskörbővítés zajlik, a lengyelek megindították a csatát, ott a helyünk mellettük"

– mondta Orbán.

A csúcs csütörtöki, első napján a jogállamiságról, az energiaárakról és a migrációról lesz szó.

Forrás: hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
nincs új ötlete, -az igazság az,hogy töle és a tolvaj hadától kéne rettegnie európának!
verőce21
A migráció egy "nem létező probléma" ezt megmondta már bliccelős K.Ágika is!
Pálinkás Pál
attól hogy nem kvótának nevezik, attól még az..ez fogja megint orbánt hatalmon tartani..felfoghatná az ellenzék..a migráns dédelgetéssel a büdös életben nem fognak nyerni..ez tény..az unio is hiába erőlteti..már mindenhol tele a cipő az arab-nigger félmajmokkal..
csak úgy....
@verőce21: míg orbán haverjai szállítják európába a migránsokat,hogy nyomást gyakorolhassanak velük európára és lehetöséget adjanak az orbán féle fantasztáknak,akik nekik dolgoznak...,addíg lesz is migráció!
orbán, migránsok nélkül már nem is létezne!
verőce21
@csak úgy...: Két elemivel nem csoda, ha ennyit látsz belőle...! :)
csak úgy....
@verőce21: most hozzam elö ismét az unoka tesó öseidet ? :) farkaskoma,te nagyobb teher a nép nyakán ,mint a jobbágyokat tartó de becsületes öseid! farkaskoma,-te egy buta senkivé degradálod itt naponta magad! -ez már javában szégyen...
verőce21
@csak úgy...: Állítsd már le magadat, te szellemi fogyatékos!
Nessy
"migráció" jó pénzért, más néven! Lassan nagyobb gond lesz az emigráció, ami pont a fiatal értelmiséget, jó szakembereket jelenti! A kegyencek, ingyenélő politikusaink itt maradnak!
tudode
Na jó!
.
De letelepedési kötvénnyel jöhettek tízezrek lóvéért úgy, hogy a letelepedési kötvény lejártakor
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
--------------------
.
Azzal együtt, hogy volt amikor
.
---- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
-----------------------------
.
Visszaélve hatalmával egyeduralkodóként a hazájában, majd az EP-ben vétó császárszalonnaként, nemlétező erejét fitogtatva, akkor, amikor a választásra jogosúltak csupán 22%-ával, megfiguRÁZVA a választási törvényét, a GYŐZTES MINDENT VISZ-szel: amelyet a választási térkép is leképez
.
---- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
------------------------
.
Na úgye, úgye az utolsó ábra szerint a választási jogosúltak 47%-a úgy kiábrándúlt az egyeduralkodó pofakaratés politikájából, hogy "csak" a választásra jogosúltak 22%-a, a határontúliakkal együtt, míg az ellenzék 21%-a szavazott valóságban az ellenzékre, arra, amelyek 2022-re összfogtak, és ha nem talál ki valamiféle hadicselt az egyeduralkodó kirughatják alóla a borsonyfotelt, amitől olyan zavarodás lett ,ág a szerecsenmosdatók között is, mint egy darázsbolyban, össze, vissza zümmögtek a Stop Gyurcsány, Stop karácsonyba beletörve a karaktergyilkoló bicsKÁJUK, amely már a hétőfi plenáris ülésen is látható, a neten
.
----Parlamenti közvetítés 2021. 10. 18., hétfő (teljes)
www.youtube.com/watch?v=qfeYxyuuVBg
-------------------------
.
Szerecsent mosdatva a válaszadók, mint herdánban a ménkő, emútozva 4+12 évi orságlás után/előtt!!!
justhpeter
Orbánra már nem csak matematikailag igaz az a mondás: Ha annyi esze lenne mint amennyi hiányzik, akkor lenne pont féleszű.
csak úgy....
@verőce21: talán zavar a kö kemény igazság? :) kevesebbet dicsekedtél volna magaddal és a vélt tehetségeddel...,másokat fölsöbbrendüen baxtatva! :)
te a fidesz nélkül énekes kódis sem,-ezért is ragaszkodsz hozzájuk!
ómió
És nem bírja már megérteni, hogy pedig a Böszme - sőt, már Márki efftárs is(!) - "még jól is járna" velük!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.