A magyar gazdaság visszatért a vírusválság előtti pályára, a foglalkoztatási ráta az eddigi legmagasabb szinten áll – mondta Szegeden Palkovics.

Palkovics: a magyar jövedelmek állták leginkább a vírus miatti válságotFotó: MTI/Rosta Tibor

Az innovációs és technológiai miniszter a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara TOP 100 című gazdasági konferencián azt mondta, a tárca tavaly év eleji, 2020-as gazdasági növekedésre vonatkozó 7 százalék körüli előrejelzése teljesülni fog – írja az MTI. Az IMF prognózisa szerint az idei GDP-növekedés 7,6 százalék körül alakul, jövőre pedig 5,1 százalék várható. Hozzátette:

A magyar munkajövedelmek bizonyultak a leginkább válságállónak.

A foglalkoztatási ráta az eddigi legmagasabb szintre emelkedett, részben azért, mert a járvány idején külföldről hazatérők nem mentek vissza, hanem itthon helyezkedtek el, másrészt a vállalkozások is magukra találtak.

Palkovics László hangsúlyozta, a válság nem rendezte át a magyar gazdaság high-tech szerkezetét, az a németországi és dániai szinten maradt.

A kiemelkedő fejlesztési potenciállal bíró területek között említette a miniszter a hidrogéntechnológiát, az akkumulátorgyártást és a mesterséges intelligencia alkalmazását.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Rosta Tibor

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pipás
Ekkora faszságot már rég hallottam.
Lepényleső
Igen,mivel a szinte semmiből szinte semmit sem lehet elveszíteni?
(Ily ortodox matek alapján lehet max. 1/4 szavazóval sokadszorra is "választásokon" 2/3-os többséget szerezni?
Fontos; nem nyerni,- szerezni?)
kereső
Jól mondja.Mészáros vagyona a járvány egy éve alatt 100 milliárddal gyarapodott. Mi ez, ha nem világraszóló eredmény. Jó néhányan 15-25 milliárdokkal gazdagodtak fél év alatt a járványnak köszönhetően.
Csak azok maradtak ki ebből a sikertörténetből- akiknek lecsökkent a munkaidejük, akiknek a munkáltatója a kapott állami támogatás után úti laput kötött a talpára-800 ember/800 család- meg azok is akik elveszitették a munkájukat, mert a munkáltatójuknak nem volt annyi tartaléka, hogy hónapokig fizesse a béreket, járulékokat bevétel nélkül, , és a három hónap letelte után sem kaptak munkát.
Miről beszélsz te mta és egyetemek gyilkosa?
namihami
Matolcsy szerint a mínuszos növekedés is növekedés.
Akkor hát mégis igaz a dolog...
Néro
Például a Nagy Gázotoknál. Munkavállalóinál nem azokat rögtön kirúgta.
ómió
Sőt! Még kormányzatilag - a'la Böszme - se nyúltak le belőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.