Szerdai stuttgarti látogatásán beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter, a Baden-Württemberg tartományban működő autóipari vállalatok kapcsán.

Szijjártó szerint a magyar gazdaság hosszú távon az egyik leggyorsabban növekedő európai gazdaság leszFotó: Szijjártó Péter/Facebook

A németországi, és ezen belül is a Baden-Württemberg tartományban működő vállalatok főszerepet játszanak az autóipar forradalmi megújításában, illetve abban, hogy Magyarország ennek a szektornak az egyik bázisává vált – írja az MTI.

Magyarország szerepével kapcsolatban kiemelte, hogy a Mercedes rendkívül nagy hangsúlyt fektet kecskeméti gyárára saját elektromobilitási stratégiájának végrehajtásában. Emellett példaként hozta fel azt is, hogy a Bosch Németországon kívül Magyarországon működteti a legnagyobb, önvezető technológiákkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési központját.

A baden-württembergi vállalatok Magyarországba vetett bizalma az egyik garancia arra, hogy a magyar gazdaság hosszú távon az egyik leggyorsabban növekedő európai gazdaság lesz

– vélekedik Szijjártó Péter. Hozzátette: ezek a cégek azzal is kifejezték lojalitásukat, hogy a koronavírus-járvány nehéz időszakában is sok beruházást hoztak Magyarországra.

Tájékoztatása szerint tavaly huszonöt baden-württembergi vállalat hajtott végre beruházásokat Magyarországon a kormány támogatásával, ami több mint 20 ezer munkahely megmentéséhez járult hozzá.

A miniszter közölte, hogy idén minden bizonnyal rekordot fog dönteni a Magyarország és a németországi tartomány közötti kereskedelmi forgalom, amelynek értéke az év első hét hónapjában 20 százalékkal nőtt.

Forrás: MTI
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt már több mint fél évszázada hallom. Mint ahogy "utolérjük Ausztriát is "!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@bakcsubakka: Szeretném látni- zúgva szállni, mint a győzelmi zászló. Mindet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.