A KDNP elnöke nyíltan ment szembe a kormánypárttal, mégpedig azzal, hogy részt vett az Európai Néppárt csúcstalálkozóján.

Semjén és a KDNP fellázadt a Fidesz ellen – Jöhet a megtorlás?Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, 2019 márciusában az Európai Néppárt 190 igen és 3 nem szavazattal – azaz elsöprő többséggel – megszavazta a Fidesz felfüggesztését a pártból. Azóta egyelten magyar kormánytag sem vett részt a párt csúcstalálkozóin – egészen mostanáig – írja a 444.hu az Euronews híre alapján.

A kereszténydemokraták pártelnöke ugyanis megjelent az Európai Néppárt brüsszeli találkozóján csütörtökön.

Ezzel pedig Semjén látványosan kimutatta, hogy a KDNP vezetése nem ért egyet a Fidesszel. Bár a Fidesz-tagok távoztak a frakcióból, a KDNP egyetlen tagja, Hölvényi György nem. Az EU-csúcsot megelőző ülésen amúgy megjelent többek közt Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk EPP-elnök és Ursula von der Leyen bizottsági elnök is.

A kérdés ezután már csak az, hogy hogyan reagálnak erre Orbánék most, hogy épp egy EU ellen folytatott hadjáratban vannak a rezsicsökkentés kapcsán. 

Forrás: 444.hu, Euronews
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Sehogy..a néppártban Semjén Orbán szeme, füle és farka is :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
A Hölvényi Gyuri megfigyelőként az egyke a jelenlévőknek! Méghozzá nem inkognitóban, hanem nyíltan ez FIDESZ-KDMP módi persze ez a kommunista moslékoknak furcsa! Bár mikori jelenlétével nem oszt, nem szoroz! tetszenek érteni!? De nem a kizárólagosan megvágott információkat, hanem a valót adja! Gyerekek,de butuskák vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.