Negyvenhárom ország ítélte el csütörtökön közös nyilatkozatban a zömében muszlim ujgur kisebbség elleni tömeges jogsértéseket Kína északnyugati Hszincsiang régiójában. Az Orbán-kormány nincs közöttük.

Kínzások, kényszersterilizáció, szexuális erőszak: Orbánékat nem zavarja az emberi jogok megsértése KínábanFotó: pixabay.com

A Nicolas De Riviére francia ENSZ-nagykövet által felolvasott dokumentum a többi között "általános és szisztematikus emberi jogsértésekről,

kínzásokról, kényszersterilizációkról, szexuális erőszakról"

tett említést – írja a hvg.hu.

A nyilatkozat elfogadói egyben felszólították a pekingi vezetést, hogy tegye lehetővé ENSZ-megfigyelők akadálytalan hozzáférését az érintett kínai régióhoz.

Az állásfoglalást 43 ország támogatta az ENSZ-közgyűlés egyik emberi jogi bizottságában, köztük Németország, az Egyesült Államok, Kanada és Japán.

Az aláírók között ott van Ausztria, Szlovákia, Horvátország és Szlovénia, Magyarország azonban nincs.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Kormányunk csak az üldözött keresztényeket "támogatja", de azokat sem mindenhol. Kezdem megszokni, hogy az ilyen erőszakos cselekményeket, ha számára épp aktuális "baráti országról"van szó, sohasem támogatja. De nem támogatja a nők elleni, a családon belüli erőszak ellenni nyilatkozatokat sem.
justhpeter
@Nessy: Kormányunk üldözöttkeresztény védelmi kampányánál hazugabbat még nem talált az emberiség. Miközben teli pofával harcol az üldözött keresztények védelmében vígan üldözi Iványi Gábor egyházát. Kormányunk tehát a hiteltelen gazemberek kormánya.
Ludas Matyi
Ha az EU-t nem zavarja, akkor miert is zavarna Orbant?
ómió
És, ha érdekli? Attól még a velük folytatott gazdasági kapcsolataink előnyeit is dobjuk ki?
Clavigo
@KisTehen: Frissebb képeid nincsenek ? 2010-től,,mondjuk..
jesz
A franciák természetesen aláírták...hát miért ne? vastag a bőr a pofájukon...a mai napig afrikában is 14 országban ők az urak(fegyveres rendfenntartással)...ott biztosan nem fordulnak elő csúnya emberjogi sérelmek?
Az aláírók szennyesládájába nem ártana bekukkantani..több a szaros gatya, mint a miénkben.
Orbánt nem érdekli a pármilliós muszlim vallású ujgur kisebbség...belőlük nem profitálhat, de a nagy Kínából(val) igen...
Ez egy egyszerű érdekkapcsolat...
Aki Én
@KisTehen: orbánt, az ifjú kommunistát annyira meghatotta a Tienanmen téri vérengzés, hogy oda jár kommunista emlékművet koszorúzni.
kissé felnőttem
@Aki Én: na akkor a vén marha megkapta a tájékoztatót mert már felnőtt a bocika

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.