Most Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője talált rá egy váratlan ügyletre a nyilvános hirdetmények között – számol be róla az mfor.

Védeni nem véd a kínai vakcina –  de 280 milliós tihanyi birtokra futja a mutyiból
Fotó: koronavirus.gov.hu

A képviselő felidézi, a Sinopharm-vakcinákat a kormány a Danubia Pharma Kft.-n keresztül szerezte be.

Önmagában ez a cég, a Danubia Pharma Kft. nem gyanús, azonban mint az kiderült, a vállalkozásban és annak környezetében megjelent cégek és személyek más miatt is érdekesek, gondolok itt a lélegeztetőgépek beszerzőire, különböző offshore-részletekre vagy amit eddig nem tudtunk.

A Sinopharm-beszerzés és a tihanyi földvásárlások közti kapcsolatra.

Az online hirdetmények között pár napja jelent meg egy 280 millió forintos földvásárlási ügy, a terület egyébként Zsidai Roy szülei birtokának szomszédságában fekszik. És hogy ki áll a vétel hátterében? A QPharma Invest Zrt. egyik részvényese, O. Ivett Éva, akinek üzlettársa a vakcinabeszerző Danubia Pharmát egy ideig vezető cég alapítója.

- írja Kocsis-Cake Olivio.

A szerződés szerint egy 3054 négyzetméteres területről van szó, besorolását tekintve kivett lakóház, legelő és szőlő. A dokumentum alapján a vásárláshoz nem volt szükség hitel felvételére.

A Danubia Pharma Kft. tulajdonosa a Syntonite Med Zrt., melynek a bejegyzésével kapcsolatos eljárásokban több személy neve is felmerült:

Kovalenko Marianna, ügyvéd,

Lachmann Norbert, patikus,

Szeverényi Márk, gyógyszerkereskedő,

Vámosi Béla, ügyvéd,

és dr. Vámosi-Nagy Zsolt, ügyvéd.

Ezen személyek kapcsolódási pontja, az a történet, amelyben egyszerre mindannyian részt vesznek, a QPharma Invest Zrt. Egyik részvényese Vámosi-Nagy Zsolt, mellette tulajdonos még a most tihanyi birtokot vásároló Orosházi Ivett Éva.

A cég egyik vezető tisztségviselője az a Vámosi Béla, aki alapítója a Danubia Pharmát egy ideig birtokló brit Independent Pharma Investnek.

A QPharma Invest Zrt. nem végez túl sok tevékenységet egyébként, értékesítésből származó árbevétele nincs, kiadásai se nagyon vannak. Az elmúlt évek tetszhalott állapota után tavaly tűnt fel 73,5 millió forintos pénzügyi műveletekből származó bevétel a beszámolóban. 

Forrás: mfor
Címlapkép: koronavirus.gov.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Csak a foschból lehet gyorsan meggazdagodni.
Aki Én
Mindeközben igazságügyi miniszterünk Brüsszelezik.
jesz
Akkor abból haszonból én is részesülök? Két kínait kaptam (feleslegesen, mert a vizsgálatból kiderült, nem termelődött ellenanyag)...az oltóanyag haszna viszont ingatlant termelt másnak...
ómió
Most ezt kell ráhazudni, efftársak!? Az Athina Híradó is bemondta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.