1956 kommunistái ugyan jórészt meghaltak, de leszármazottjaik, szellemi, anyagi örököseik "itt élnek közöttünk" – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a budapesti Bem téren.

Megkezdődtek a fideszes '56-os megemlékezések: "A brüsszeliták már a spájzban vannak"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Soltész Miklós az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen hozzátette: ők azok, akik 15 évvel ezelőtt, a forradalom 50. évfordulóján "az ünnepet meggyalázták".

"Szemeket lövettek ki, békés tüntetőkre és ünneplőkre támadtak"

- hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: ők azok, akik rabosítottak fiatalokat, egzisztenciájukban megfenyegették őket, jogalap nélkül kutattak át autókat és otthonokat.

"Ők azok, akik sohasem kértek bocsánatot, sem a 65 évvel ezelőtti, sem a 15 évvel ezelőtti gyalázatért"

- jelentette ki Soltész Miklós, aki az ünnepségen részt vevő fiatalokhoz szólva azt hangsúlyozta: "rajtatok múlik, hogy sem a jelenben, sem a jövőben ne ismétlődhessen meg ez a gyalázat".

Soltész Miklós azt mondta, a fiatalokon múlik, hogy a neomarxista eszmék semmiféle hangzatos ideológiában ne nyerjenek újra teret. "Ne engedjétek, hogy országaink, nemzeteink, családjaink jövőjéről mások döntsenek" – szólított fel az államtitkár.

"A brüsszeliták már a spájzban vannak"

- fogalmazott A tizedes meg a többiek című magyar film szállóigévé vált mondatát átalakítva, hozzátéve: "ne engedjük, hogy szabadon garázdákodjanak".

A Bem József-szobornál tartott ünnepségen az államtitkár felidézte, 65 évvel ezelőtt ezen a téren 50 ezren gyűltek össze: fiatalok, idősebbek, diákok, munkások és értelmiségiek egyaránt. Aznap és a következő napokban már fegyveres összecsapások is voltak a forradalmárok és a kommunistákat védők között. Sebesültek tucatjait, százait kellett ápolni.

Egy 16 éves lány, a mosonmagyaróvári Magyar Katalin is egy mentőautón szolgált. Ő 14 napig hozott áldozatot másokért, de november 7-én egy szovjet tank szétlőtte a mentőautót, amelyben dolgozott – ismertette Soltész Miklós, kiemelve: ez a lány nem futamodott meg, ahogy más fiatalok sem. 65 évvel ezelőtt ezekben a napokban fiatalok ezrei küzdöttek a szabadságért – emelte ki.

Soltész Miklós azt mondta: a 30 év alattiak közül több mint ezren meghaltak, csaknem 14 ezren megsebesültek. A forradalom leverése után több száz emberre várt halálos büntetés, köztük sok fiatalra is. A "brutális megtorlásról" szólva az államtitkár példaként említette a 16 évesen fiatalkorúnak számító Mansfeld Pétert, akinek esetében megvárták, amíg 18 éves lett, s akkor hajtották végre a halálos ítéletet..

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tudjuk: Orbán, Kövér s a többi szaros komcsi parasztkáder!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
tudjuk: Orbán, Kövér s a többi szaros komcsi parasztkáder!!! =))
Pipás
Anyád van spájzban. A volt komcsik meg a parlamentben.
Nessy
@Pipás: Meg vezetik holnap a "békemenetet." Ebből a menet stimmel, mert nem a béke, hanem más a célja.
gina
Proli [email protected] fidesz moslékok, ennyire telik csak, össze szedett-vedett népség.. ez kell a beteg agyhalott szektatagoknak /// egy pár forintért az Anyjukat eladnák ///
tudode
Nahát!
.
A volt szociális államtitKÁRnak "is" zavart okozhat az O1G VAK china mellékHATása, az államigazgazás PÁRTHÁZZÁ degralált egyeduralkodó szerecsenmosdatásával, mert Bibó István fia megfogalmazásában:
.
----- Kárpótolják a rokkantnyugdíjasokat a jogtalanul csökkentett ellátás miatt
.www.napi.hu/magyar-gazdasag/karpotoljak-a-rokkantnyugdijasokat-a-jogtalanul-csokkentett-ellatas-miatt.726294.html
.
""""Az Alkotmánybíróság 2018-ban mondta ki: az országgyűlés mulasztást követett el!!!,
---------
.
Leülhet amiatt is, mert szociális tótumfaktumként elvégezte a piszkos melót a "rokkantak un. komplex felülvizsgálatával, adhatóvá, azaz ROKKANT ELLÁTÁSSÁ miinősíttette még a rokkant kocsis sérültet is, kivágva sokakat mint a macsakás piszkítani, a rokkantakat a rokkant nyugdíjból
----------
..
Aztán alkudoznak, mint a LÓkupecek:
.
----- 500 ezer forinttal kompenzálná a kormány a rokkantakat az elvett nyugdíjukért
.24.hu/belfold/2021/04/01/rokkant-nyugdij-karterites/
.
""""A kormány félmillió forintos kompenzációt nyújt az általa megkárosított rokkantaknak!!!
-------------
.
Guláystól SoltÉSZIG: OKIÉ
..
.
Söpörjenek a saját PÁRTHÁZUK táján, --- szinte minden szinten --- van/lenne mit. a 3000 milliárd manyuplenyulástól kezdve, szinte minden szinten, az ország minden népcsoportjánál, kivétel képezve a milliárdoSOKAT
--------
.
----- Soha sem volt még ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak
.forbes.hu/uzlet/milliardos-lista-2020-forbes/
.
"""Immár Mészáros Lőrinc vezeti a magyarországi milliárdosokat felsoroló listát, egy évtizednyi vezetés után Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a második helyre került - derül ki a ma megjelent A 100 leggazdagabb 2021 című kiadványból."""
-----------
.
Tehát klassziSOKKAL élhetetlenebb az ország,, mint az un. gulyáskommunizmus alatt, amikor cicózhattak a komcsikkal, a Bibó-isták is, amikor épült az ország, ki gondolta volna, hogy legyen ezeknek egyen mit csóriKÁZNI, mint a cukrot!
Emmersson71
És most egy perces néma csenddel emlékezzünk meg az ezerszám kiengedett köztörvényes bűnözőkről! Azokról is, akiket Szívós Mária engedett ki...
libellle
Na az valaki aki ott olyan felnotás beszédeket mond nincs a helyzet magaslatán. A marxista-leninista KGB-s eszméket már regen propagálja a kormánya. Hiszen a putin-törpe törvényeit is átveszi.
Nyírfa
Soltész piarista gimnáziumba járt, ott tanulhatta a becstelenséget. Ezek a "kereszténydemokraták" olyan emberi minőséget képviselnek, ami ostor után kiált - hogy stílusosak legyünk.
Szeretném, ha önálló pártként indulnának, derüljön ki, van-e kereslet rájuk.
Nyírfa
Szerintem a marxizmust ne keverjük ide, egyrészt egy nagyon komoly, tudományos eszmerendszerről beszélünk, másrészt nem hiszem, hogy közülünk bárki is - Soltészt is beleértve -, kompetens lenne a megítélésében.
Nessy
A "Brüsszeliták" jó helyen vannak a spájzba, csak számolatlanul, és elszámolatlanul adogassák ki a dohányt!
justhpeter
Hamis történelmet mutatnak. El kellene dönteniük, hogy a valós '56-os történésről emlékeznek meg vagy a 2006-os "gyurcsányterrorról". Továbbá adhatna magyarázatot, hogy egy nemzeti ünnepi megemlékezésben mit keresnek a "brüsszeliták". Valószínű azért vannak benne mert a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe egyetlen tagja sem rendelkezik a történelemhű megemlékezéshez szükséges tudással, műveltséggel, intelligenciával. Ez bizony az Orbán-konda szintje, én pedig nem vagyok kíváncsi egyetlen "Hello Röfi"-re sem.
Yoda69
"Szemeket lövettek ki, békés tüntetőkre és ünneplőkre támadtak"
Azok akik utcakoveket dobalnak, kocsikat gyujtanak fel és az allamrend megtoresere törnek, mindennek lehet nevezni csak békés tuntetoknek nem.
kissé felnőttem
@justhpeter: süketnémának sajnos észt nem lehet adni, csak a pénzt ismerik szét is lopták maguk közt az uniost is a hazait meg főleg.és a legszégyenteljesebb ,hogy a másikakra mutogatnak hazaárulóznak kommunistáznak milyen alapon és milyen jogon. Soros pénze nélkül ma is teknőt vájna meg koldulna max a rigóval fütyörészne, párttitkár csemete meg belügyminiszteri parolákkal utazta be európát mig más 3 évente vagy pénz hiján akkor sem Ilyen engem ne képviseljen és ne vezessen mert nálam egy nulla az emberhez képest.A sleppjéről meg ... akár ő
Dr Beviz Elek
Ha üres a spájz, nincs gond... Éhen halnak!
ómió
De szerencsére tankokat (még) nem küldtek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.