Ahogy arról korábban beszámoltunk, bekerült a világ legrosszabb filmjei közé az Elk*rtuk. Már bőven 10 ezer fölötti szavazatnál jár az IMDB-n a kormányzati propagandafilm.

"Nemcsak Gyurcsányék, a Fidesz is elk*rta" – a tévészékház-ostromlók szerint Orbán gyáván elmenekült
Fotó: Facebook/Elk*rtuk

A 444.hu számolt be arról, hogy Toroczkai László kisebb baráti társaságban tekintette meg a legújabb kurzusfilm, az Elkúrtuk című fikciós politikai thrillert.

Toroczkai és barátai, akikkel megnézte a filmet, aktív szereplői, egyes esetekben főszereplői voltak a játékfilm alapjául szolgáló valós eseményeknek:

Toroczkai volt az, aki szeptember 18-án, az őszödi beszéd kiszivárgásának másnapján tüntetők százait vezette át a Kossuth térről a Szabadság térre, az MTV akkori székházához, hogy beolvastassa a tévében a tiltakozók követeléseit. Nem engedték be őket az épületbe, az ebből fakadó konfliktus torkollt végül az épület megostromlásába.

Toroczkai most olyanok társaságában nézte meg a filmet, akik vele együtt részt vettek a székház ostromában. Sziva Balázst, Varga Balázst és Kisberk Szabolcsot mutatta be.

Torczkai szerint voltak benne jó színészi alakítások, de volt, aki hangosan horkolt a film alatt. Nem ez volt a legizgalmasabb film, amit láttak.

Ami sokkal érdekesebb, hogy ez a 2006-os Fidesz-propaganda. Szó szerint ugyanazt adják vissza. Teljesen kivágták azt a részt, hogy miért volt a tévészékház ostroma. Teljesen kivágták azt, amikor Balázzsal vittük a petíciót

- magyarázta, közben a két Balázs közül Vargára mutatva.

Hogy miből lett a tévészékház ostroma, az nem szerepel a filmben

- kérte számon, némileg joggal.

Azt a több ezer magyar hazafit, aki velünk együtt tüntetett 2006-ban az akkori kormány ellen, őket elintézik annyival, hogy néhány tucat, most szó szerint fogom idézni, elnézést kérek a szóhasználat miatt, így hangzik el a filmben, néhány tucat fasz, aki forradalmat akart játszani. Illetve fasiszta, huligán, tehát ezek a szokásos narratíva szerint elhangzó mondatok benne vannak a filmben

- mondta.

Úgy gondolja, a lényeg nem szerepel benne, "gyakorlatilag a fideszes választási propaganda köszön vissza benne. Ez így ebben a formában történelemhamisítás"

Sziva Balázs szerint politikai krimiként se volt elég ütős a film, a tévéostrom például húsz másodperc volt 3-400 statisztával "kicsit bagatelizálva volt ez a része, abszolút".

Kisberk Szabolcs, aki szintén úgy véli, hogy "Fidesz-narratívára csináltak egy filmet rettentő sok pénzből".

Nemcsak Gyurcsányék kúrták el, a Fidesz is elkúrta [...] ezt a filmet is

- tette még hozzá, amihez Toroczkai is csatlakozott, mert szerinte kihagyták a Fidesz szerepét is, hogy "gyáván elmenekült, és otthagyta az embereket az utcán".

Novák Előd is csatlakozott hozzájuk, ő is arról beszélt, hogy Orbánék magukra hagyták híveiket, Orbán "százmillió forintos páncélautóval menekült el az Astoriáról".

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Facebook/Elk*rtuk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Horizont: Anyád a barom meg a hülye gyereke vagyis Te ! Toroczkai sem akkor sem most nem adta el magát minden tiszteletem az övé!! A csótányok és cigányok takarodjanak már el innen meg az ilyen analfabéták mint amilyen te is vagy mehetsz amerre látsz !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Virág Árpád
@durbincs: A nemzetközi helyzet fokozódik... egyre fokozódik!
Aki Én
@rokker33: Picit túltolod kretén. Ennyi eszed azért nincs.
Virág Árpád
@durbincs: Az már a múlté (békaember)...most lápiemberek lepték el kishazánkat:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20211025094855hany.jpg
evacica
Gratulálok! Ez a film egy nagy kalap 00! A Toroczkai aki akti szereplője volt az ostromnak és a cirkusznak, szerintük se igaz, hanem a! fidesz propaganda, történelem hamisítása! Mi is éltük és láttuk, hogy mi történt 2006 ban Orbánék már előtte felhergelték a tömegeket! Napokon keresztül égett a város, a Kossuth tér egy latrinává vált, kizárólag azért mert Orbán elvesztette a választást! Félek, hogy most se fogjuk simán megúszni, ha veszít! Orbán mindenre képes hatalmáért, és a pénzért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.