Gyurcsány Ferenc közösségi oldalára írt bejegyzését azzal kezdi, hogy szerinte idézhetnék Jézus szavait az 1956 mártírjai: “Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”, ha látnák az Égből, mi történik "az ő forradalmunk emlékével idelenn".

Gyurcsány megszólalt a 2006-os eseményekről is: "A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal."
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.

Szerinte 1956 ismét elbukott.

Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény.

Gyurcsány úgy fogalmaz:

2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza.

A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal. Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt. Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne.

A DK elnöke azt is kifejtette, hogy 2006 őszének sok áldozata van. "Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kiváncsi setálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré."

Azt is hozzátette, hogy van itt más is:

Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.

A ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok!

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@kereső: Társulok. Lehet, hogy készül valamire? Ez most elég egyértelmű beszéd volt. És, ha nem tévedek, a szociktól Karácsonyon át Márkiig szól a kritika:

" ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok! "

Forgatom a fejem, nézelődöm, de sehol nem látok Gyurcsány szellemi szintjéhez mérhető politikai erőt. Egymaga túlhaladja az egész mezőnyt, még úgy is, hogy időnként van miért berágni rá. Pld. mire vár 15 éve a leleplezéssel?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Nem unták meg? Nem mentek haza? Erre te, Böszmefi efftárs, "demokratikusan" szemkilövettél?
kereső
"Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.

A ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok!"
Sámannus
Az összes azóta letűnt lepcses szájú hazudozót is felemlegetik a kommentelők.
Pipás
@ómió: Nem tettek eleget a rendőri felszólításnak, mert balhézni akartak, te félkegyelmű. Sokszor csodálkozom, hogy miképpen lehetsz szabadlábon. Az ilyen hülyéknek a diliházban a helye.
tudode
Azok számára, akik átélték az 1956. október 23-ai eseményeket, velem együtt, az otthon biztonságában -- ha visszaemlékeznek -- azok, akik a belvárosban laktak, illetve dolgoztak, az az emlék sejlik fel, hogy
.
-- 56' október 23-án munkábamenet semmi jele nem volt annak, hogy a MÚEGYETEMISTÁK tüntetésre készülnek abban az esetben, ha az akkori állam nem tesz eleget követeléseiknek,
.
-- Nem tett, mert a belvásosban dolgozóként munka végeztével azt tapasztaltam, hogy nem jártak a közösségi járművek, mivel "vidáman" menetelő fiatalok vonultak,
.
-- Nagyy nehézségek árán, már ami a közösségi közlekedést illeti, hazatérve, nem sejtve semmit,
.
-- Munkába indulás előtt bekapcsolva a rádiót, rosszat sejtve
.
Ludwig van Beethoven: V. szimfónia - Fantasztikus klasszikusok -életszinfóniáj a csendült fel, aztán egy idő után jött a hír, hogy a Bem szobortól induló műegyetemistákhoz sokaság csatlakozott, és a Kossuth téren HÁZTETŐRŐL belelőttek a tüntetéssé fajúlt műegyetemisták tüntetőire, és a hozzájuk csatlakozók, és elindult a POKOL, kijött az emberből az állat
.
----Sortűz a Parlamentnél 1956-ban
hu.wikipedia.org/wiki/Sort%C5%B1z_a_Parlamentn%C3%A9l_1956-ban
-----
.
Majd a hazánkban állomásozó Déli hadsereg csoport fegyveres erői léptek akcióba, leverve a műegyetemisták által kezdeményezett, forradalommá csúcsodott öldöklődést.
.
Amelynek az egyeduralkodó is részese volt már , a halálra ítélt Nagy Imre miniszterelnök újratemetésénél, aki a fiatalok képviseletében
.
----- Orbán felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát
mandiner.hu/cikk/20180107_konrad_gyorgy_orban_felelotlen_volt_mert_felejthetetlenne_akarta_tenni_magat
.
(...) '''még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. ""(...)
----
.
Tehát már Nagy Imre újratemetésén is a mai egyeduralkodó suMÁKOLT, mint ahogy a mai napig!
----
.
Így emlékezem, azzal hogy a gulyáskommunizmu SOKKAL élhetőbb volt, mint a őfélesége katyvasz...
tudode
@tudode: .
Kieg. a befejező mondatom, karakter hiányában:
.
Így emlékezem, azzal hogy a gulyáskommunizmu SOKKAL élhetőbb volt, mint a őfélesége katyvasz.diktaTÚRHÁJA!..
Pálinkás Pál
@ómió: mondtam már tetű, szerencsétek volt vele..velem csúnyábban jártatok volna..
rokker33
Mocskos csótány!!! Nem igaz hogy pár huligánt nem tudtak megállitani a rendőrök,sőt nem is akartak rendet, csak a bennük felgyülemlő agressziót akarták levezetni az ott " intézkedő " rendőrök!!Pár szem kilőve a csürhét szétverték és ezt nevezték demokratikus országnak! Gyurcsány börtönben a helyed!
ómió
@Pálinkás Pál: Tetüt láttál a tükörben, főhóhér efftárs!? Kullogj el előle!
ómió
@Pipás: Ezt kell hazudnotok, efftársék opnitalanított elmebetege!? Kár, hogy a TV totál mást mutatott!
Nyírfa
Ezt biz'isten nem értem: akkor most Gyurcsány is egy szájtáti demokrata?
Az elmúlt 15 évben egyszer sem olvastam, hallottam tőle ilyen egyértelmű utalást az államcsínyre.
kereső
@Nyírfa: Én meg még várom a folytatást- kik voltak azok, akik az akkori koalicióból, nem akarták orbán szerepét megvizsgálni/kivizsgálni a történesekben, kik voltak azok, akik ezt elkenték mindeddig...és hagyták , hogy egy emberre égjen rá az egész. Történt mindez nem sokkal azután, hogy GYF éppen megnyerte nekik 2006-ot, a sirból visszahozva az mszp-t, szdsz-t.
Nyírfa
@kereső: Társulok. Lehet, hogy készül valamire? Ez most elég egyértelmű beszéd volt. És, ha nem tévedek, a szociktól Karácsonyon át Márkiig szól a kritika:

" ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok! "

Forgatom a fejem, nézelődöm, de sehol nem látok Gyurcsány szellemi szintjéhez mérhető politikai erőt. Egymaga túlhaladja az egész mezőnyt, még úgy is, hogy időnként van miért berágni rá. Pld. mire vár 15 éve a leleplezéssel?
kereső
@KisTehen: Lehet, hogy igazad van- nem kellett volna győzni 2006-ban., és akkor még lenne szdsz is .
kereső
@Nyírfa: 13:17. Történt valami, ami elszakitotta a cérnát- mert ilyen keményen még nem fogalmazott a "tisztákról". KG nyekergett valami olyasmit a film kapcsán, hogy " GYF 2006-os politikája ártott a jogállamnak, a köztársaságnak".-KG akkoriban a miniszterelnökség politikai főtanácsadója volt.
Béla333
Ne hergelj minket Feri! Te voltál akkor a főnök!
Miért nem csuktad le a szervezőket, a vezetőket?
Ne most sóhajtozz, akkor kellett volna tenni a dolgod!
kereső
@Béla333: Ha elolvastad, amit irt, akkor voltak ott hunyók a mostani tiszták közül. Tanulj már meg olvasni a sorok között- nem olvastál anno Népszabit, még az átkosban?
Béla333
@kereső: 17.41
Tizenöt év nem elég ahhoz, hogy kimondja az igazságot?
Nem a sorok között kell olvasni, hiszen nem a '70-es, '80-as években élünk.
Egy ilyen horderejű ügyben, mint amilyen 2006 szeptember-októbere volt bizonyítékokkal alátámasztva az igazságot ki kell mondani.
Nem érdekel, hogy miért nem csukta le a Fideszes vezérkart, ha ők vezették a puccsot, csak az érdekel, hogy nem lépett, holott lépnie kellett volna!
Nyírfa
@kereső: 17.04

Gyurcsány nem kapott kifutási időt ahhoz, hogy megérlelődjön mint államfő. De nem is baj. Ő sokkal inkább gondolkodó ember, akinek kell a szabad pálya ahhoz, hogy kísérletezni, kutakodni tudjon, akár pártépítésről, akár társadalmi változásokról van szó. Nem is politikusként tekintek rá, hanem inkább filozófusként, elemzőként, aki elég okos ahhoz, hogy lássa a folyamatokat, és elég bölcs ahhoz, hogy a meglátásait , azok lehetséges megvalósítását ráhagyományozza a gyakorlatiasabb, koncentráltabb
társakra. Mint például a feleségére. :)
Szóval, csak azt akarom mondani, hogy nem miniszterelnöknek való, de kezdő kormányfőként is ezerszer jobb volt mint Orbán lenne valaha is, s ennek csupán két oka van: a tiszta elme és az emberség Gyurcsánynál, s ezek hiánya Orbánnál. Ez a különbség döntötte el, s dönti el most is kettejük párharcát.
Nyírfa
@sgl: Igazad van, kell valaki, aki oda áll Orbán elé, és azt mondja: Elég volt, öcsi, húzzál haza. Mire háromig számolok, már a hátadat sem akarom látni.
Látom a jelenetet, ha egyedül lenne, úgy sprintelne néhány sarkot, hogy lobogna a könyékig feltűrt inge ujja, közben hátra lesne, követi-e a "nagyfiú", s amikor látná, hogy biztonságban van, azon kezdene gondolkodni, hogy kiket is fizessen meg azért, hogy eltörjék a nagyfiú kezét-lábát.
Mert gyáva ember ő, nem kicsit, nagyon!
Kell az a nagyfiú!
kereső
@Nyírfa: Ja, kell egy tökös nő!-is.
kereső
@Béla333: Egyet értünk Béla- nincs ezen mit ragozni tovább. Az okot/okokat meg nem ismerjük, de legfőbb ideje lenne megismerni.
Nyírfa
@kereső: Így van! Párosan szép az élet! :)
Béla333
@kereső: 19.12
10 éve írok erről, várom, hogy az igazság kiderüljön.
Ha mi nem kényszerítjük ki az igazságot, a politikai "elit" magától soha nem fogja elmondani!
verőce21
Aki ezt a filmet megnézi, kétsége nem marad afelől, hogy kik is ezek valójában.
És hogyan tekintenek az országra, a magyar emberekre...
ómió
És elharapózott a törvénytelen "böszmei" erőszak!
inhuman
@verőce21: tegnap, 19:31

Ez a film fikció - mindenestül, mindenkistül - és te ezt tényként kezeled...

Maaaargit!
Pipás
@ómió: Ja, hogy a TV meg az internet, akkor az mindjárt más. :D Beteg vagy!
Emmersson71
@rokker33: Egy (1!) szem bánta, az sem célzott lövés, hanem megpattanó gumilövedék miatt!!!
NE HAZUDJ!

Haza kell menni, ha a rendőr felszólít (több mint 3 alkalommal!), hogy TÁVOZZ! Egy tüntetés megszűnik tüntetésként funkcionálni, ha az agresszióba, garázdaságba fordul át. Onnantól a csürhe rendbontása.

Békés demonstráló nem dobálja a rendőröket! Nem zúz be kirakatot! Nem borít fel szemeteseket, nem gyújt fel autókat!
tudode
Ha mégis, valahol a világyegyetemben mégis valahol lát mindent a Jóisten, akivel még 86. évesen nem szeretnék találkozni, utoljára hagyom, remélhetőleg megbocsájt, majd ha mégis találkozunk amiatt, mert azóta nem léptem be az Isten házába, ami óta a prédikátor a Domnisz Vobiscuc ectum piritou után a HIVEKET arrfa kérte, hogy
.
SZAVAZZANAK A FIDESZRE!
.
Az óta az otthonom a templomom, a tisztességbern, szeretben hiszek!
--------
.
Gyurcsány Ferenc memoárja helyett, a VALÓVILÁGRA emlékezem. arra. amikor a FIDESZ székház előtt 2013-ban a lángoló lelkü ifjak székházának a KUKÁJÁBAN rátaláltak a FIESZ alapítók okmányaira, és felolvasták!!!
.
Összehasonlítva az egyeduralkodó tegnapi beszédével, ég és föld a különbség, embertelenség lett az ÚR a házánkban:
.
Sorjában:
.
----- Az alkotmány nem játék. FIDESZ elvek a kukában.
www.youtube.com/watch?v=aXUtd8tJOR4
.
"""Az alkotmány nem játék. FIDESZ elvek a kukában. Tüntető fiatalok, a fiatal FIDESZT szembesítik az agg FIDESSZEL"""
-------
.
Szinkronban az egyeduralkodóvá lett mindenreható 2021. október 23-i beszédéve, kárhoztatva az általa kiherélt ellenzékkel, a világ minden tájáról buszoztatott félrevezettettekkel:
.
-----:Buszok, buszok és buszok a Békemeneten
nepszava.hu/3135942_buszok-buszok-es-buszok-a-bekemeneten
---------
.
Miközben pár kilóméterrel arréb olvasgatta az egyeduralkodó GYÚJTÓ BESZÉDÉT, fohászkodva azért nehogy 2006-hoz hasonlóan egymásnak essenek a klf-képpen gondokozók:
====
.
.
------.Orbán Viktor ünnepi beszéde (2021-10-23) - HÍR TV
www.youtube.com/watch?v=Q4un35X5Kqw&t=1376s
--------
.
Ha mégis 2022-ben ismét egy laza "FOLYTATJUK"-kal tovább finomíthatja a lánglelkű ifjúból lett ORSZÁGBITORLÓ, akkor már csak a NÉP rughatja ki az alól a bársonyfotelt, aki kiépíthette az EU első diktatűráját, az alól, aki ugy az ország, mint a SAJÁT CSALÁDJA SZÉGYENFOLTJA lett!
.
Még számomra is, mezei halandóként, akinek lassan lejár a földi mandátuma!!!
...
ómió
@Pipás: Merthogy a TV-ben meg az interneten az efftársak dehonesztálására, ugye, azt külön eljátszották!? Leszel te még idiótább is?
ómió
@Pipás: Ezt most a síkbaromság felé haladtodban tagadod, bolsiék fajkreténje!? Rossz az álcád!
Pipás
@ómió: Egy ilyen viccet csak egy ilyen idióta, mint te nem tud megérteni.
ómió
@Pipás: Értelmezési gondjaid is vannak, efftársék elmebetege!? Akkor, nem csoda, hogy csak a bolsi kreténség dől belőled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.