Napjainkban is szükség van az '56-os forradalom hőseinek elszántságára és szilárd meggyőződésére, "hiszen szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti" – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel.

KDNP: "A balliberális véleményterror politikai célok érdekében aljas módon kihasználja az emberek jóindulatát"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek.

Az '56-os forradalom hőseinek küzdelme, diadala és tragédiája arra tanít minket, hogy hazaszeretettel és bajtársiassággal leküzdhetjük a félelmeinket, valamint bátorságot meríthetünk az igazságért és szabadságért való kiállásra

- tette hozzá a kormánypárti politikus.

Közölte,

'56 hősei tetteikkel bizonyították hazafiságukat, elkötelezettségüket, és nem törték meg őket sem a forradalmat eltipró lánctalpak, sem a megtorlás börtöne, sem az életükre nyomasztóan rátelepedő, őket mellőzésre kárhoztató diktatúra lelki terrorja.

A KDNP képviselőcsoportjának vezetője szerint "ma nem idegen hadseregek próbálják meg a magyar identitásban mélyen gyökerező szabadságvágyat béklyóba kényszeríteni, hanem a nemzetközi gazdasági és ideológiai erőközpontok a magyar identitás elpusztítására törnek".

A keresztény-nemzeti gyökerek megkérdőjelezése, az elhibázott uniós migrációs politika, a felnövekvő ifjúság egészséges személyiségét romboló agresszív genderideológia visszafordíthatatlan következményekkel jár

- fogalmazott Simicskó István.

Azt írta, a

balliberális véleményterror politikai célok érdekében aljas módon kihasználja az emberek jóindulatát, sokakat megtéveszt, elbizonytalanít, az ellenszegülő hangokat pedig kegyetlenül elfojtani igyekszik.

"Nem hagyhatjuk, hogy ezeréves értékeinket elvegyék tőlünk, nem hagyhatjuk, hogy politikai és gazdasági nyomásgyakorlással akarjanak térdre kényszeríteni bennünket!" – közölte a kereszténydemokrata politikus, aki azt kérte, merítsünk erőt az '56-os szabadságharcosok példájából, álljunk ki hitünk, meggyőződésünk mellett.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez nagyon szép szózat, csak nem magától! Akkor az egyetemi ifjúság volt a gyújtószikra, és elsősorban mi fiatalok gyűltünk össze 23.-án a Bem téren, ahova az Elte elől induló diák csapat érkezett. És onnan mentünk a Rádióhoz, ahol az első lövés eldördült. Most viszont a fiatalságunk jó része már távolról szemléli az itteni eseményeket, hála a maguk hathatós kormányzásának!
Nessy
Ez nagyon szép szózat, csak nem magától! Akkor az egyetemi ifjúság volt a gyújtószikra, és elsősorban mi fiatalok gyűltünk össze 23.-án a Bem téren, ahova az Elte elől induló diák csapat érkezett. És onnan mentünk a Rádióhoz, ahol az első lövés eldördült. Most viszont a fiatalságunk jó része már távolról szemléli az itteni eseményeket, hála a maguk hathatós kormányzásának!
Giovanni Alba
"Sztálin 1953-as halála után több példa is akadt arra Kelet-Európában, hogy a kommunista diktatúra elnyomásának felengedésével egy teljes nép - elsősorban konzervatív értékeinek köszönhetően, mint a katolikus és vidékies Lengyelországban - képes volt fejét felemelni.
A magyar forradalom ezzel ellentétben kizárólag azért jöhetett létre, mert a kommunista párt egy számszerűleg és minőségileg is jelentős szárnya átállt a felkelés oldalára. A szovjet tankokkal elsőként szállt szembe a spanyol polgárháború hőse, Maléter Pál. A legnagyobb marxista filozófus, Lukács György is támogatta a felkelőket, és ezért tíz év félreállítással fizetett, emlékeztet a konzervatív lap." Alexandre Adler, Le Figaro
index.hu/kulfold/fig561102/
Azért ezt a balliberális véleményterrort kifejthetné nekem valaki. Olyan ez, mint a "liberálfasiszta" című agyszülemény?
"A KDNP képviselőcsoportjának vezetője szerint "ma nem idegen hadseregek próbálják meg a magyar identitásban mélyen gyökerező szabadságvágyat béklyóba kényszeríteni, hanem a nemzetközi gazdasági és ideológiai erőközpontok a magyar identitás elpusztítására törnek" /kiemelés a cikkből/
Ez meg azt jelenti, hogy a pajeszos, kaftános Soros Györgyök háttérhatalma világuralomra tör? Már megint és még mindig. Engedtessék meg mosolyognom.
kereső
Nem tudtam azt kéérem..., hogy a fideSS-ködönöpö "balliberáliis" alakulat.
kissé felnőttem
Te aztán vélemény terrorról ne ugass,amig az ellenzéket ellenségnek meg a parlamenti nyálas szájuak hazaárulónak nevezni addig pofátokat evésre használjátok, mert amitek nincs az a POLITIKAI kultúra miért nem lehet a másiknak is jó ötlete véleménye ? MERT ti mocskolódtok, ennyi !
Sámannus
Brüsszelben meg eljátsszátok saját agyhalálotokat, amikor a néppártban esz benneteket a fene.
Mik vagytok ti szarházik? Olyanok vagytok mint káni kutya szuka nélkül, leszopjátok magatokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.