Ahogy arról korábban beszámoltunk, Budapesten több helyen forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell számítani az október 23-i megemlékezések miatt. A szervezők a Békemenet részvevőit maszk használatára kérték.

Elképesztő tömeg a Békemeneten, a Rákóczi út teljesen elesett
Fotó: A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői gyülekeznek a Műegyetem rakparton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren – írja az Index.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint

nem változott 1956 óta az az "erőszakos politika", ami már 65 éve is terrort hozott a magyar utcákra, de a "felszíne mérsékeltebbnek tűnhet".

Hadházy Ákos több olyan helyszínt is felkeresett, ahová szerinte most mennének a felkelők, ha ma élnének. Az Orbán család hatvanpusztai luxusbirtokánál is járt.

Gyurcsány Ferenc szerint Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett. Úgy gondolja, az 1956 ismét elbukott.

Kocsis Máté közösségi oldalára írt bejegyzésben fogalmazta meg, szerint "egyetlen feladatunk, hogy megőrizzük Magyarországot független, önálló és szabad országnak".

Németh Szilárd szerint 1956 egy nagy, ma is tartó, Magyarország szabadságáról szóló háború hősies pillanata volt.

Gulyás Gergely:

Az 1956-os forradalommal együttérzett a világ magyarsága.

Szijjártó Péter:

Hatvanöt évvel ezelőtt cserben hagyták a magyarokat.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója, járványügyi korlátozások most nincsenek érvényben, minden párt szervez valamilyen eseményt szombatra – írja a Telex.hu.

12:00 A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a negyedik, „a kormány politikája mellett, és minden más ellen” mottóval meghirdetett Békemenete indult az Oktogontól és a tervek szerint 15:00-ra ér be a Moszkva térre.

14:00 A kormányközeli Civil Összefogás Fórum által meghirdetett Békemenet, ami a szervezők szerint nemcsak az 56-os hősöknek, hanem a 2006-os rendőri erőszak áldozatainak is, a BME-től indul 14:00-kor.

15:00 A Mi Hazánk Mozgalom Pongrátz András nevével fémjelzett, díszlövéses megemlékezése a Corvin közben „az oltatlanok se legyenek másodrendű állampolgárok” mottót kapta.

15:30 Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el az október 23-i ünnepi beszédét.

16:00 A közös listán induló hatpárti ellenzék „Egységben a szabad Magyarországért!” elnevezésű megemlékezését az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán tartják. Itt fog felszólalni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, és itt mond beszédet Dobrev Klára (DK), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) is.

Orbán Viktor is várja a Békemeneten résztvevőket:

Délután találkozunk

A Rákóczi út teljesen elesett, az október 23-i rendezvényekre érkezők buszait a Rákóczi úton parkoltatják. A fotó itt tekinthető meg.

A résztvevők transzparensekben sem szenvednek hiányt. Volt itt szinte minden, a 444.hu jó párat össze is gyűjtött a fotókon, párat megmutatunk:

Stop mindenki!, Igenis vannak pegazusok, Legyen tánc, Elég a Zayból!, Soha többé!, Orbán Viktor alavju

Forrás: Index.hu, Telex.hu, 444.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a csordát szorosan kiséri a covid vírus, az összes mutációjával egyetemben.
Rajtvonalon a TB---vigyázz, kész, rajt!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És a csordát szorosan kiséri a covid vírus, az összes mutációjával egyetemben.
Rajtvonalon a TB---vigyázz, kész, rajt!!!
Nessy
Aztán ezekből mennyi az ingyen innen, onnan ideutaztatott városnéző turista? Nem kevés. Legyen nekik az ő hitük szerint! Különösen azoknak, akik nem itt élnek, és fogalmuk nincs a valóságról, mert csak a kormány propagandát ismerik! Kellemes városnézést!
Nessy
@namihami: Nem ok nélkül kellett a novemberre átvezényelhető, kötelező létszámú szakdolgozó névsorát már két hete megküldeni az OKFŐ-nek!
Nessy
@csak úgy...: A nagyobb baj, hogy alacsony a kerítése!
CsipkeRózsa
Itt már a Covid vírusok jól keveredhetnek.
namihami
@Nessy: Tulajdonképpen ez a jobb megoldás! Miért kellene csupán betegeket idehozatni Erdélyből, ha a környező országok ingyenélőiből turistavonatok és buszok százaival a friss, még meleg vírusokat is idehozathatják. És ez így sokkal több lehetőség, mint 50, esetleg végstádiumos fertőzőgóc importja. A TB-nek pedig végre lesz mire elkölteni azt a rengeteg, csak feleslegesen romló milliárdjait. Az egészségügyi személyzetnek se kell kényszerszabadságra mennie.
Nessy
@Pegero: Miért, nem annyi az ennyi az utazó menetelőkkel?
namihami
@Horizont: 15.19: Nem tudom, melyik cikknél olvastam, de a kollégának igaza lehet.
Biztos ott van, hiszen létezik MOBILinternet is.
Nessy
@Pegero: Szegény kutyának ne kezdd el magyarázni, mert megvész tőle! Sima logika! Van eleve az a tömeg, amelyik saját erőből jött , és pluszban vannak az utazó menetelők, együtt vannak annyian, amennyien! Az utaztatás meg csak közpénz kérdése a kormány esetében.
Gazella
Persze a tomeg 3/4 resze lengyel és román.
Gazella
Bakker a magyarországot mindig más külfoldi agytröszt írányitja
Nessy
@Pegero: Hát ezt meg mire válaszoltad?
Nessy
@durbincs: A szentségit neki, dugulj már el legalább ma! Tudod egyáltalán miről szólt 1956 okt. 23.? Vagy csak írod a baromságaidat! Nem tudom ki fia, borja vagy, de szilencium!
fergeteg
Kedves Gyurcsány Ferenc !
Mindent bele ! Csak te vagy az államférfi.
nemkati
@Pegero: Ezek aranyos tévedések az ajlavjus banyekhez képest.
FLETÓ
@fergeteg: Tessék, kérem?! Hogy micsoda? El lehet innen menni! :-)
Nessy
@Pegero: Ó, én hívő lélek vagyok! Ha te mondod, biztos úgy van. :-))
kissé felnőttem
kajacsomag pénz meg ingyen buszok közpénzen ugyebár viktorka kicsi manó te fizetted? ja úgy kissé más ám mint a letelepedési kötvényeseid? mi meg visszafizethetnénk majd te is állj a sorba aztán fizess!!!
Rockxy
- ez itt a birkamenet?
- igeeeen!
- beengedtek birkák?
- beeeee!
Havanagi
Ezek azok,akik keresztapa védelmét élvezik.Ezek azok,akik havonta 4000 Ft-ot utalnak csekken a fidesznek.Ezek azok a kiváltságosak,akik a gyűlöletből és hazugságokból táplálkoznak gazdájukkal együtt.Ezek azok,akiknek keresztapa juttat az ellopott vagyonból.Ezek a NEMZET BIRKÁI.
Havanagi
Blikk:Október 23.: Orbán Viktor beszédében gyakorlatilag harcot hirdetett a baloldal ellen.

Mi van? Akkor Orbán most polgárháborút hirdetett?Nagyon durva!!
Nessy
@Havanagi: Orbán most épp "nemzetbe" gondolkodik, azaz még a felébe sem! Nála ez a nemzetállam, amiről oly lelkesen tud Brüsszelben szónokolni!
ómió
Már megint "összeállt a kisebbség"? Az "efftársi többség" meg sehol?
percsi
Ismét hasznos dologra költötték az eü. dolgozók és tanárok béremelését.
A békemenet résztvevőinek több mint a 3/4-t zsarolással mozgósították: államigazgatásban dolgozók, rengeteg közmunkás, külföldre adományok-ingyen utaztatások.
És ennek van aki örül, ez az elképesztő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.