Arról már beszámoltunk, hogy Orbán Viktor az Astorián beszél, de közben négykor elkezdődött az ellenzéki megemlékezés is. 

Egységben a teljes ellenzék, mind az öt miniszterelnök-jelölt beszélni fog

A miniszterelnök jelöltekről, külön külön cikkben fogunk beszélni, Jakab Péterről már írtunk, ezt itt olvashatja el. 

Jordán Tamás Kossuth-díjas színész örül annak, hogy az ellenzék összefogott, erről beszélt legalábbis Fekete-Győr András és Dobrev Klára beszédei között. Majd saját 1956-os emlékeit idézte fel, a Műegyetemnél összegyűlt fiatalok elszánt tekinteteit, azt, hogy ott volt a Sztálin-szobor ledöntésénél, ami „hihetetlen mámor” volt, és az emberek egymást csókolgatták.

Mindezt egyébként Jordán a Bastille bevételéhez hasonlította.

Dobrev szerint nincs értelme az ünnepi megemlékezésnek, ha nem beszélünk a jelenről és a jövőről.

Kaptunk egy esélyt arra, hogy jövőre demokraták, jobboldaliak, baloldaliak, liberálisok és konzervatívok együtt űzzük el Orbán-rendszerét

– mondta Dobrev, aki szerint az ellenzéki politikusok előtt is nagy munka áll, mert meg kell mutatni, hogy tudnak együtt dolgozni, mert

vagy együtt győzünk, vagy együtt bukunk jövőre

Dobrev szerint Göncz Árpádnak igaza volt, amikor azt mondta, 1956 mindenkié, bár „azóta sokan próbálták megfosztani '56-ot a tiszta emlékétől”. Ám ezeket a szavakat azok úgysem értik, akik a Karmelitában ülnek, vagy az Andrássy út másik felén, a Békemeneten ünnepelnek épp.

Az élő videót pedig itt tudja követni!

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.