Kötelező maszkviselést vezet be az önkormányzati fenntartású zárt tereken Kazincbarcika vezetése, és a fokozódó járványhelyzet miatt a városi tesztelőpontot is újranyitják, illetve ismét rendszeresen járványügyi tájékoztatást adnak ki – írja a helyi önkormányzat lapja, a Kolorline.hu-ra hivatkozva a Telex.

Kazincbarcikán kötelezővé teszik a maszkviselést

Fotó: pixabay.com

A beltéri maszkviselést a negyedik hullám felívelése miatt minden szakértő kifejezetten ajánlja még az oltottaknak is, de a kormány országos szinten elzárkózik a visszahozása elől, és rendre azt kommunikálják, hogy aki akarja, hordhatja, de szerintük nem sok értelme van.

A kazincbarcikai önkormányzat úgy döntött, hogy ahol megtehetik,

hétfőtől saját hatáskörben bevezetik a maszkhordási kötelezettséget,

és a tájékoztatóban meg is magyarázzák, hogy erre azért van szükség, mert a súlyos betegségtől nagy hatásfokkal védett oltottak is hordozhatják és továbbadhatják a vírust. A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire. Egyedül a gyerekek és az óvodai, bölcsődei dolgozók jelentenek kivételt, utóbbiakat a városvezetés azzal indokolja, hogy a maszkviselésük hátráltatná a gyerekek beszédfejlődését.

Emellett a növekvő esetszámok miatt az önkormányzat keddtől újranyitja a város tesztelőpontot is, ahová a háziorvosok utalhatják a fertőzésgyanús eseteket az Országos Mentőszolgálat által elvégzett PCR-tesztre. A beléptetési szabályok is szigorodnak a bölcsődékben, óvodákban és idősotthonokban, illetve november 1-től az önkormányzat megbízásából vagy támogatásával szervezett, nagy létszámú, beltéri rendezvényeket bizonytalan ideig nem tartják meg.

Forrás: telex.hu/kolorline.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Egészségetekre. Több lesz a halotattok.
Valaki végre felvilágosithatná az agy marhákat, hogy a maszk lófaszt nem ér...illetve ér az, hogy az elhasznált saját újra levegővételedbe halsz bele, jobbik esetben betegedsz meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.