A következő hétvégén nem közlekedik a teljes vonalon, munkanapokon pedig reggel 6 előtt és 20 óra után nem jár, helyette pótlóbusszal lehet a Mexikói út és az Oktogon között, onnan pótlóbusszal lehet továbbmenni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint október 24. (vasárnap) és október 31. (vasárnap) között vágányfelújítást végez a BKV Zrt. az M1-es metró (kisföldalatti) Vörösmarty téri végállomásán, emiatt pedig módosul a közlekedés a vonalon. 

Október végéig rövidítve jár a kisföldalatti

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Christo

A közlemény szerint hétvégi napokon egész nap, továbbá munkanapokon üzemkezdettől reggel 6 óráig és 20 órától üzemzárásig 

- "az M1-es metró nem közlekedik, helyette M1-es jelzéssel pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér és Mexikói út között;

- a pótlóbusz a Vörösmarty teret nem érinti, az a Deák Ferenc téri végállomástól rövid gyaloglással érhető el;

- a pótlóbuszon kívül további eljutási lehetőséget biztosít a Hősök tere és a Deák Ferenc tér között a 105-ös és a 178-as autóbusz, valamint a Mexikói út és a Ferenciek tere között az 5-ös autóbusz."

A közlemény értelmében a munkanapokon reggel 6 és este 20 óra között a metró rövidítve közlekedik a Mexikói út és az Oktogon között, az előbb már említett M1-es pótlóbusz az Oktogon és a Deák Ferenc tér között közlekedik. A pótlóbusz nem érinti a Vörösmarty teret, azt a Deák Ferenc térről lehet rövid gyaloglással megközelíteni. 

Az M1-es metróra az Oktogonnál a Mexikói út felé az ellenkező irányú, a Vörösmarty tér felé tartó metró peronján lehet felszállni. 

A BKK a pótlóbusz mellett ajánlja az Andrássy úton közlekedő 105-ös és 178-as autóbuszok használatát is.

Forrás: bkk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Október végéig rövidítve jár a kisföldalatti"

Csak egy kocsival közlekedik majd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.