A minisztériumi vizsgálat után megvonták az állami támogatást az intézménytől, emiatt indul el a létszámleépítés.

A 24.hu cikke szerint november végén csoportos létszámleépítéssel fogják elbocsátani az Antall József Tudásközpont munkavállalóinak többségét, a lap állítása szerint ezt közölte az intézmény vezetősége a dolgozókkal pénteken egy állománygyűlésen. 

Vége van? Csoportos létszámleépítés indul az Antall József Tudásközpontnál

Fotó: Facebook/Antall József Tudásközpont

Az intézménynél nemrég minisztériumi vizsgálat volt, amelynek az eredményét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy szeptember végi Kormányinfón jelentette be. Eszerint az átvilágítással arra jutottak, hogy az intézmény vezetése számos "jó erkölccsel össze nem egyeztethető" tételt fizetett ki a működésre kapott keretből. Emiatt az állam többé nem támogatja az intézetet közpénzzel, ez volt Gulyás bejelentésének a veleje a hvg.hu cikke szerint.

Az átvilágítást azt követően rendelték el, hogy a Direkt36 megírta, az intézményt vezető Antall Péter (Antall József néhai miniszterelnök egyik fia) idején a támogatások egy részét drága külföldi utazásokra, luxushotelekre és egyebekre költötték.

A 24.hu-nak több forrás is megerősítette, hogy Antall Pétert és az akkor még igazgatóhelyettesi posztot betöltő feleségét, Antall-Horváth Veronikát meglepte a forrásmegvonás.

A lap úgy tudja, az elmúlt hetekben Antall és felesége, valamint Csepregi Zsolt (ő a másik igazgatóhelyettes) teljesen elszigetelte magát a munkavállalóktól. Állítólag nem adnak információt arról a dolgozóknak, hogy vannak-e elegendő forrásai az AJTK-nak a végkielégítésekre, de az új munkahelyet kereső kollégák egyéni kérdéseire sem adnak választ.

A pénteki állománygyűlésen viszont azt ígérték meg a vezetők a lap forrásai szerint, hogy figyelembe veszik a munkavállalók érdekeit, és a mihamarabbi munkavállalásukat szem előtt tartva fogják a felmondásokat lefolytatni. A 24.hu információi szerint az is elhangzott a gyűlésen, hogy a csoportos létszámleépítés ellenére az AJTK jogi értelemben nem fog megszűnni, de azt nem tudni, hogy milyen formában fog tovább működni.

Forrás: 24.hu, hvg.hu, Direkt36 a 444.hu-n

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Akkor most elveszik Antall tudásának a ránk hagyott része? Akkor honnan szerzik be illiberálisék a tudást, hogyan kell szétverni az ország gazdaságát, és kultúráját, és hogyan kell nyakunkra hozni azokat, akiket régen testvéreinknek hívtak!?
kissé felnőttem
kezd kinyiladozni a Köhidai kapu ajaj lassan akkor... ja ez nem egy ház ez fegy...
jesz
@kissé felnőttem: hahaha...ez jóóó...
Clavigo
Vazzze,,,ez a csávó még a biggyedt szájú, félkretén faterjánál is gusztustalanabb,,undorítóbb.. Az " alma meg a fája "... Pont olyan here,,mint a fater volt.
kissé felnőttem
majd privatizálják az orbán korszaki vagyonokat aztán kezdődik a körforgás mint a marxizmusban egyszerü és bővitett ujra elosztás ki ki szükséglete szerint lesz aki 3 de lesz aki 5 sőt tőbb évet akár majd súlyadóban rendezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.