Hétfőn kora délután maga Márki-Zay Péter hozta nyilvánosságra az állítása szerint a Fidesz által az MSZP-nek nyilvánvalóan a lejáratás szándékával átadott dokumentumokat.

Nyilvánosak a Márki-Zay-gate iratai: piramisjátékkal, MLM-hálózattal kapcsolatos üzelmekkel vádolják a polgármestert

Fotó: Facebook

Első ránézésre a dokumentumköteg meglehetősen homályos, nehezen bizonyítható, jogi érdemét tekintve elévült ügyekkel vádolja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltjét. Nagy része azokról a próbálkozásokról szól, amelyekkel az előző kampányai során próbáltak fogást keresni a politikuson.

Valószínűleg személyiség jogok miatt sok a kihúzott sor a dokumentumban, de a legfontosabb érdemi vád szerint, ha jól értjük, Márki-Zay egy hazai MLM-hálózat csúcsügynöke volt, aki a hálózat becsődölése után hagyta el Magyarországot, majd Kanadában is hasonló tevékenységet folytatott, és csak a piramisjátékot intéző cégének hazai megszüntetése után költözött haza.

Márki-Zay a dokumentumok nyilvánosságra hozatala előtt  az egész dokumentumköteget így intézte el: 

„nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”

Jól érzékelteti, hogy mennyire érdemes komolyan venni a dokumentumokat, hogy azok forrásai a következők: a szélsőjobboldali sajtó, az Opten nyilvános céginformációs adatbázis vagy a wikipedia.

A dokumentumok között ugyanígy megismétlik a fideszes heccmédiában unos-untalan hangoztatott vádat, miszerint Márki-Zay feleségének bábaként bármi köze lenne egy gyermek haláláért.

(Cikkünket frissítjük.)

Címlapkép: Facebook

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Eladott Ország: Persze neked már fel se áll!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ez a zaj-keltő barom a gyűlölet folyamat egyik jellemző építője egy szar tróger, arra sem jó, hogy házmesterkedjen a városában! Undorodnak tőle az emberek! ÉS!!! Sajnos egyre jobban félnek tőle a bosszúálló mentalitása végett!!
Németh István
A moslék ügynök, soros-nyaló tetves gerinctelen állat a házmesteri feladatait sem képes ellétni azt is mások végzik a fizetést felveszi, de miből is finanszírozza az utazgatásait, a terembérleteket a reklámait! természetesen közpénzből és a KÖZ kárára!! Egy aljas szar tróger!
Logogrif
Mennyi aljasság rejlik még Kecókáék tarsolyában ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.