Hétfőn kora délután maga Márki-Zay Péter hozta nyilvánosságra az állítása szerint a Fidesz által az MSZP-nek nyilvánvalóan a lejáratás szándékával átadott dokumentumokat.

Nyilvánosak a Márki-Zay-gate iratai: piramisjátékkal, MLM-hálózattal kapcsolatos üzelmekkel vádolják a polgármestert

Fotó: Facebook

Első ránézésre a dokumentumköteg meglehetősen homályos, nehezen bizonyítható, jogi érdemét tekintve elévült ügyekkel vádolja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltjét. Nagy része azokról a próbálkozásokról szól, amelyekkel az előző kampányai során próbáltak fogást keresni a politikuson.

Valószínűleg személyiség jogok miatt sok a kihúzott sor a dokumentumban, de a legfontosabb érdemi vád szerint, ha jól értjük, Márki-Zay egy hazai MLM-hálózat csúcsügynöke volt, aki a hálózat becsődölése után hagyta el Magyarországot, majd Kanadában is hasonló tevékenységet folytatott, és csak a piramisjátékot intéző cégének hazai megszüntetése után költözött haza.

Márki-Zay a dokumentumok nyilvánosságra hozatala előtt  az egész dokumentumköteget így intézte el: 

„nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”

Jól érzékelteti, hogy mennyire érdemes komolyan venni a dokumentumokat, hogy azok forrásai a következők: a szélsőjobboldali sajtó, az Opten nyilvános céginformációs adatbázis vagy a wikipedia.

A dokumentumok között ugyanígy megismétlik a fideszes heccmédiában unos-untalan hangoztatott vádat, miszerint Márki-Zay feleségének bábaként bármi köze lenne egy gyermek haláláért.

(Cikkünket frissítjük.)

Címlapkép: Facebook

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Eladott Ország: Persze neked már fel se áll!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
Kíváncsi lennék mik fognak kiderülni a Fideszről kormány váltás után! lehet már a fejük búbjáig ér a trágyalé!
Katalina62
Bármit gondolok is Maky Zay Péterről, de az jutott eszembe, hogy kezdődik, kezdődik!
FLETÓ
MLM = Multi Level Marketing (többszintű értékesítés). Gyökerei 1959-ig nyúlnak vissza a világon. Több ilyen cég azóta is működik, több mint 100 országban hivatalosan, engedéllyel! A direct marketing egyik válfaja! Termékeket forgalmaznak!

Piramisjáték = Önszerveződéssel létrehozott, engedély nélkül működő, csak pénzbeszedő "cégek"
3dwhite
@Pálinkás Pál: Meg még sok minden mást is, ki tudja, mi van még.
Eladott Ország
@3dwhite: ma, 16:26 ☻ Hát még a román cigánynak, mennyi vaj van még a fején...
Diktátorok titkos vagyona: Nicolea Ceausescu 4 milliárd $, Kim Dzsong ill 5 milliárd $, Orbán Viktor 7 milliárd $ dollár
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49132485_324556838394011_8084270113508818944_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JVb_OHyNNssAX872J64&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=b7ff4db179e2e4460d8c8f2c860224bb&oe=619B5673
nezelodo
Soványka ez az irathalmaz, ha lenne benne valami ügyész-csemege, már régen a Polt járna örömtáncot a politikai hulláján, vagy a rendőrök vezetgetnék mint a C. Csabát, de ezekben az ügyekben mindig belebukott a vezér. Legalább egy pofacsont törést, ha rá tudnának varrni, hogy veri a feleségét, de még egyenlőre ebben sem múlta felül az üldözőjét.
RonaGyuri
gate??? ez csak egy ócska fityesznyik patkány-luk!! =))
human
Tudok durvábbat. Alsó tagozatban meg belesett a Rózsika szoknyája alá.
FLETÓ
@Eladott Ország: Persze neked már fel se áll!!!
Németh István
@sgl: @nezelodo: @RonaGyuri: @Eladott Ország: Drága sajnos hazám fiai! A helyzet az. ha a ti moslékotokat bírálják, vagy ippeg konkrétumokkal bombázzák, menten tökön szúrt buldogként rontotok az igazságot, a konkrét, de még nem vizsgált alapotokat közlőkre. Ez természetes részetekről, hiszen védeni kell a bűzlő mosogatórongyot amelyikkel az Eu seggét kitörölve nyalogatja a zay pajtás (a szaros rongyot, hogy félre ne értsetek) mert még az eu-hoz nem fért közel, de beígérte nekik, hogy a migránsok eldorádója lesz a magyar hon! meg baszatva az anyátokat, a lányaitokat, a ti valagatokat, aztán kicsit le is gyílkolászva! Na csak védjétek a moslékos rongy nyalogatót!
FLETÓ
@Eladott Ország: S ez nálad már idültté vált, persze erről nem VESZELÁKNÉ tehet!
nezelodo
Nagy hit, és/vagy romlottság kell ahhoz, hogy az egyik pszichopatát Istennek tekintsék, a másikat pedig patás ördögnek láttassák. Az esetleges kihívót pedig izékre szedjék, és a múltjában kutakodva hatalmas bűnöket találjanak. Hú még lesz KISZ titkár, meg Győri Gábor, de lehet, hogy 1957-ben az 56-osoknak kötélért folyamodott a Népbírósághoz! Persze, ha így lenne a gyereke akár felvételi nélkül lehetne egyetemista, vagy ha a politikai ellenfelet lehazaárulózza bármilyen kormányhivatal vezetői állást betölthetne.
Németh István
Kedves fantom levelezőtársak vagy inkább anonim (amolyan sötétben bujkáló senkiháziak) akik írogatnak mindenféle hülyeséget meggondolatlanul a fennálló tényeket semmibe véve! Igen tetveskéim, mert ha csak a 2010 évi rendszerváltózást vesszük alapul a nemzet felvirágoztatását láthatjuk a 20 év rablásaival, nemzetkifosztásával együtt! Hogy a hülyék és a rozsda agyúak is értsék ez olyan mint amikor egy ganajhordó szekeret elküldenek a virág karneválra > no ez volt
az 1998-99-es nagy tevékenység amikor a szart gyereklapáttal akarta a nemzet ledobálni a kocsiról! Ez tartott sikeresen vagy 8 évig, majd azért történt egy lapátváltás, kezdtek nőni a gyerekek! A 4 év kevés volt a nehéz lapát miatt a szarkidobálásra így a bennmaradt adagot megint kis lapáttal kezdték kiszórni - oszt csak azt vettük észre, hogy nem fogy hanem nőttön nő a szar! Eljött a 2010 és a sok maradvány szar alatt beszakadt a szekér elrohadt alja! Leürülőben volt a szekér, kezdték megpucolni! Aztán elkezdték virágokkal feldíszíteni! ÉS ITT VAN mára már a szarszag ugyan még megvan, de bizony látszik, hogy van gazdája a szekérnek és igyekszik azon, hogy a virág illat elnyomja a szarszagot, hogy üde környezetet adjon számunkra! A szar maradvány meg örökös táptalaja legyen az elhelyezett virágoknak, hogy ezek bokrosodva véglegesen eltüntessék a szarszagot! Bizony-bizony!
inhuman
Mi az igazi baj ezzel?

Akkora blődségeket tartalmaz ez az irat, hogy a mindenre képes Fidesz sem gondolta komolyan, hogy ezekkel ők támadják be MZP-t.
Átadták a DK-nak, akikről azt feltételezték, hogy ők is mindenre képesek (mindent képesek bevetni), csak hogy Dobrev Klára győzzön.
De a Fidesznek nem sikerült a mocskos terve, nem sikerült a DK-t (sem), lehúzni a maga alávaló szintjére az erkölcsi fertőbe.

A Fidesznél undorítóbb bagázs csak nagyon kevés van a világon!
Aki Én
@Németh István: Kedves fantom levelezőtárs vagy inkább anonim (amolyan sötétben bujkáló senkiházi) aki írogat mindenféle hülyeséget meggondolatlanul a fennálló tényeket semmibe véve!
Igen tetveském!
Hogy hülye és rozsda agyúként is értsd, egy világraszóló korrupciós sorozatot teszel egy feltételezett MLM mellé, amit maga az érintett tett közzé. Nem hogy a nyilvánvaló, de még a bizonyított korrupciót is tagadod, mert buta vagy mint a föld, de akkora suttyó, uszító, gyűlölködő, hazug pofád, hogy arra nincsenek sem szavak, sem magyarázat.
Ha ez így igaz, sőt, akkor sem lehet egy napon említeni a 12. éve folyó ezermilliárdos korrupcióval, meg a magadfajta ártalmas hazaárulók kitenyésztésével.
Mert arra nincs semmiféle mentség!!!
Németh István
@sgl: @human: @Aki Én: @inhuman: És stb.; A helyzet az, hogy a mai folyamat a nemzet polgárai számára - persze a tisztességes, normális a magát és a környezetét valamire is becsülő polgárról van szó!! - hogy a nemzetvezetés keményen tudja, hogy mit kell , és mit hogyan kell tennie a polgárok egyre jobb helyzetének kialakításához! Ezt a moslék csőcselék nem tudja értékelni mert nekik a rablás, a hazudozás az istenük, persze a gender, buzi, migráns-nyaló és a zavart, anarchiát keltő lényük ezzel tud kielégülni! Ti is ezek közé tartoztok? Ugye nem! Ti egy nemes gondolkozású a nemzet érdekeiért tűzbe menő ifjoncok vagytok, nem holmi vén szarosok, a kommunista köpeny alatt! Igaz???
Aki Én
@Németh István: Már sokan mondták, én csak megerősíteni tudom, hogy neked súlyos problémáid vannak.
És sajnos egy megtévesztett, ostoba ember.
Igaz???
ómió
Pedig Márki efftárs igazán rendesen jár temoplomba!
Aki Én
@ómió: Neked is ennyi ragadt meg? orbán meg Rogán is jár templomba.
verőce21
Eddig a kudarcon kívül nem sok mindent produkált MZ/X, sok pénzért. Bár szerintem már inkább zavarja, hogy a meglévő hatalom is kezd kicsúszni a kezéből.
Még frakciója sem lesz a parlamentben...
Németh István
Még mielőtt valaki is azt hinné, hogy hülyékkel van dolga, szeretném figyelmébe ajánlani, hogy a munkahelyek száma megnőtt, mi több a pénzből egyre jobban lehet megélni, mondjuk a 2010 előtti időszakhoz képest! Aztán az adócsökkentést, a rezsicsökkentést a szociális családtámogatásokat, a nyugdíj emeléseket a fizetések - ha esetekben nem is látványos - emelését > ugye minimálbér átlagbér viszonya, stb .tekintetében a beruházások felfutása, a korházak ellátottságának és építésének programja, az utak fejlesztése a megmentett nemzeti értékek rekonstrukciója, hasznosítása szállodákként, stb. De a vakok a bigott kommunista szarok csak a szarba kívánnak élni érted??? "maris, jó neked a szar is"! Miközben az elvtikéid aranybányákat vásárolnak és a bahamai bankokba helyezik a suskát mint az apróék! Hogyha megjön az esze a regnáló kormánynak és beindítja a felelősségre vonást meglógva az országból legyen mihez nyúlniuk! van ám ott ész, míg a slepp hülye mint a pöcsike!
Németh István
Ja ez a zaj hülye, és egy kártékony állat! Ezt ne tessenek elfelejteni!
csak úgy....
@verőce21: lihegsz és lóg a nyelved farkaskoma...
ómió
@Aki Én: Igen, ők is járnak, csak nem Internacionálét énekelni, mint Márki efftársatok!
Németh István
Ez a zaj-keltő barom a gyűlölet folyamat egyik jellemző építője egy szar tróger, arra sem jó, hogy házmesterkedjen a városában! Undorodnak tőle az emberek! ÉS!!! Sajnos egyre jobban félnek tőle a bosszúálló mentalitása végett!!
Németh István
A moslék ügynök, soros-nyaló tetves gerinctelen állat a házmesteri feladatait sem képes ellétni azt is mások végzik a fizetést felveszi, de miből is finanszírozza az utazgatásait, a terembérleteket a reklámait! természetesen közpénzből és a KÖZ kárára!! Egy aljas szar tróger!
Logogrif
Mennyi aljasság rejlik még Kecókáék tarsolyában ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.