A jobbikos Dudás Róbert az egyre növekvő üzemanyagárakkal kapcsolatban azt kérdezte a parlament hétfői ülésén, hogy hajlandó-e a kormány befagyasztani az árakat, ahogy más országok is teszik, vagy csökkenteni a jövedéki adót.

Megkérdezték Orbántól, hogy befagyasztja-e az üzemanyagárakat – itt a válasz
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szólt a munkába járás költségeinek csökkentésének szükségességéről, de arról is, hogy Horvátországban harminc napra befagyasztják az üzemanyagárakat.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte:

a jelenlegi árképzésben a magasabb benzin- és gázolajár esetén automatikusan csökken az adó. Ez be is következett – emlékeztetett –, vagyis kiderült, hogy az adó mértékének csökkentése nem vezet tartós árcsökkenéshez, mivel az árat spekuláció befolyásolja.

Beszámolt arról is, hogy ha az árbefagyasztást csak átmenetileg engedélyezi az unió, így ha azt túl korán lépi meg egy ország, ami alatt továbbra is felfelé mennek az árak, a feloldás után az hirtelen drasztikus növekedést eredményezne. Azt mondta: a kormány nem zárja ki a megoldást, de megfontolandó, mikor éljen vele.

Az igazi nagy baj azonban szerinte nem az üzemanyagár emelkedése lenne, hanem a rezsiárak elszabadulása,

ezért a kormány "óriási csatát vív Brüsszellel" – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: @ómió: @KisTehen: Emlékezetek mit mondott ellenzékben a 270,-os üzemanyagról a hazaáruló gazdátok, vagy felidézzem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Aki Én: idézd fel nekik mert ködba vannak ám
kissé felnőttem
3799-ik hazugsága orbánnak a jövedéki ad és a 2/3 miért a kormányé basi ? legyen miből? JA az árra érterm nem a pártocs kádra?
kissé felnőttem
na eljön az az idő amikor nem röhöghet a képünkbe
kissé felnőttem
@Giovanni Alba: meg a Ribentrópp pakumot is + egy wiskyt?? okés
division
@Eladott Ország: Én hibrid autót használok, akárhogy nyomom nem akar 5 liternél többet enni az a szemét:-)) Amúgy meg semmit nem látni az utakon abból, hogy 500 ft felett van a benzin ára. Cigi, pia, benzin, a szentháromság az emberek zömének.
magyar1
Egyébként az energiaárak lehet, hogy nem emelkednek annyira de a készenléti díj bizony igen, a villanyszámlám havi 8500.- ft és ebből 4500.- ft a készenléti díj.
Anno kiépítették a mi pénzünkből most meg havonta fizettetik velünk, hogy eladhatják az áramot vagy gázt nekünk. Ezt nem tudják kimagyarázni azzal, hogy kapitalizmus van. Egy áru melyért fizetni kell, hogy eladhassák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.