A jobbikos Dudás Róbert az egyre növekvő üzemanyagárakkal kapcsolatban azt kérdezte a parlament hétfői ülésén, hogy hajlandó-e a kormány befagyasztani az árakat, ahogy más országok is teszik, vagy csökkenteni a jövedéki adót.

Megkérdezték Orbántól, hogy befagyasztja-e az üzemanyagárakat – itt a válasz
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szólt a munkába járás költségeinek csökkentésének szükségességéről, de arról is, hogy Horvátországban harminc napra befagyasztják az üzemanyagárakat.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte:

a jelenlegi árképzésben a magasabb benzin- és gázolajár esetén automatikusan csökken az adó. Ez be is következett – emlékeztetett –, vagyis kiderült, hogy az adó mértékének csökkentése nem vezet tartós árcsökkenéshez, mivel az árat spekuláció befolyásolja.

Beszámolt arról is, hogy ha az árbefagyasztást csak átmenetileg engedélyezi az unió, így ha azt túl korán lépi meg egy ország, ami alatt továbbra is felfelé mennek az árak, a feloldás után az hirtelen drasztikus növekedést eredményezne. Azt mondta: a kormány nem zárja ki a megoldást, de megfontolandó, mikor éljen vele.

Az igazi nagy baj azonban szerinte nem az üzemanyagár emelkedése lenne, hanem a rezsiárak elszabadulása,

ezért a kormány "óriási csatát vív Brüsszellel" – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: @ómió: @KisTehen: Emlékezetek mit mondott ellenzékben a 270,-os üzemanyagról a hazaáruló gazdátok, vagy felidézzem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A More nem csak idióta,,,hanem aljas is..
RonaGyuri
az adónak van olyan összetevője, aminek - nem az értéke - az arányos növekedése csökkenthető, de ez csak lehetőség, és ez most sem történt meg!
Eladott Ország
" Az 500 forintosra emelkedett benzinár, valahogy most nem zavarja az aktuálisan Brüsszelben állomásozó főkipcsakot. Nyilván, amikor ellenzékből kiabálta, hogy az állam nyerészkedik a magas üzemanyagárakon, és sürgősen csökkenteni kell a jövedéki adót vagy a benzin áfáját, akkor ellenzékben volt, és más idők jártak. Most viszont kormányon van, a fideszes állam degeszre keresi magát a magas benzináron, őfelsége pedig kussol. Pedig a rajongói is pont ugyanannyiért tankolnak, mint azok a bolsevik, hazaáruló többiek, akiket közpénzen sérteget. Remélhetőleg ők is tudják, hogy abból az 500 forintból, amit egy liter üzemanyagért kifizetnek, több mint 250 forint a fideszes államkasszába vándorol, hogy értsük, mibű' futja napi 5 milliós feketekampányra, agymosásra, terelésre, saját lábra, Marbellára. Úgyhogy mi következik ebből? Egyetlen dolog: 2006-ban, amikor Magyarországon a benzin litere átlépte a 300 forintos lélektani határt, a Gyurcsány-kormány volt ezért a felelős. 2021-ben, amikor a benzin litere átlépte az 500 forintos lélektani határt, ki a felelős? Na ugye. Hát ugyanaz, aki ötvenhatért, Mohácsért, Trianonért és alighanem a Titanic elsüllyedéséért is." Valahogy most nem serénykedik Tállai bezinárcsökkentő és mi a kérdés András.
Eladott Ország
A családok most hol vannak ? Sorban állnak a benzinkútnál az ingyen benzinért amit a néppel fizettetnek ki? Most nincs egy szavuk sem? Nem ég rá a bőr a képükre? Szijjártó a benzin ára átlépte azt a lélektani határt és ezért a kormány és annak gazdaságpolitikája felelős ( Szijjátó, 2006 )
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/247078300_1210655809414324_9100924545717964205_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hBkE0vEoqjQAX_SJz-S&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d07799bdb8fdc3593d12d4169420762b&oe=619BD7DD
Lepényleső
Sokan tőle tudtuk meg,hogy a kormány ilyenkor is hazudik?
1990 Október 25. "taxis blokád" kezdete. Akár most is lehetne?
solidedge
A hazai bajoknak Gyurcsány a nemzetközinek az EU a tettese. Ennyi telik a felcsúti töpörödött emberkétől. Persze jól tudja, hogy a kevésbé tájékozódott, roggyantott agyú hívei minden marhaságot bevesznek amit mond. Ha azt mondaná, hogy a Föld banán alakú, akkor a hívek a libsik aljasságának vennék, ha azok a gömbölyűt hírdetnék.
tudode
Mi van?
.
Akkor hol van az igazság, vagy a GAZSÁG, vagy a félbeszélés, mivel a feladatkörébe tartozó a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára azt nyilatkozta, hogy
.
-------Csökken az üzemanyagok jövedéki adója áprilistól
hvg.hu/gazdasag/20210325_uzemanyag_jovedeki_ado_csokkenes_aprilis
.
Átengedhetná már a SZEREPLÉSI, és GYŐZELMI KÉNYSZEREL megáldott országbitorló, hogy szakmai téákban a szakterületükkal felhatalmazottak szólaljanak meg ahelyett, aki -- szinte minden szinten -- sunyi félműveltm un. felszentelt jogÁSZ tudományában csak a kis-, és nagykapuk nyitogatását, csapkodását tette magáévá, tanulmnyai során/
.
Háttérzajként belehallgatva a mai, un. nem is miniszterelnöki eszmecserével, a cinizmusa az a nemlétező bicskanyitógatóra sikeredett, amelyet a gombnyomogatók megtapsikoltak!
.
Olyan formán, ahogy egy igazi KÖZJOGI MÉLTÓSÁG nem engedhetne meg magának, hogy átmenjen piaci koFÁBA!
.
GasonLÓAN ifjúkori önmagához való stilusával
,
------ "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel (röviditett változat)
www.youtube.com/watch?v=EutTKVSWHOU
---------------
.
"""" "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel, avagy képzelt riport a 2015. február 22.-i veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztás apropóján.""""
------------------------
.
33 év után hazamehet, és kitörölheti az alfelét a csatornavirtuózzal megiratott alapizéjével, amelyben a meghagyott "Élethez és emberi méltósághoz jogot" sem tartja tiszteletben a karaktergyilkolós MŰVÉSZetével!
.
Pasli damoj - így tanultam a II. vh-ban a hazánkban állomásozó orosz kaonáktól, fonatiKUSAN írva!!
.
Ponyemáj???
Clavigo
Zsóóti meg csak nézi,nézi...DDDDDXD...tocsogós bugyiban, lassan...:):)
tudode
@KisTehen: .
Nem követem a benzin árát, mivel se kocsim, se lovam, de arra emlékszem, hogy a rendszerváltás után volt taxisblokád a magas benzinár miatt
.
----- 25 éve volt a taxisblokád: tényleg drága lett akkor a benzin
www.autonavigator.hu/cikkek/25-eve-volt-a-taxisblokad-tenyleg-draga-lett-akkor-a-benzin/
---------------------
.
''''1990. október 25-én csütörtökön este mintegy 65 százalékos benzináremelést jelentett be a kormány, mellyel literenkénti 56 forintra emelkedett a normálbenzin ára. Az áremelést az öbölháború miatti olajár-növekedés és a szovjet olajszállítás akadozása okozta.'''' (...)
---------------------
.
Akkortájt 10.500 Ft volt a fizetésem, a mai jövedelmem tizenötszöröséhez viszonyítva a taxisblokád idején 3,60 Ft volt a kenyér, a rezsiről nem is szólva, nem okozott gondott évente az üdülés, a havonkénti szinházba járás, az átlag embereknek sem!
Nessy
Bolond lenne befagyasztani! Komoly adó bevételt jelent a magas üzemanyag ár. Ahogy anno mondta O.V., a költségvetésnek minden forintra szüksége van! Mint ahogy a magasabb árak utáni 27% ÁFA is plusz adóbevétel! Ez az üzemanyagra pont úgy vonatkozik, mint bármire! Az üzemanyag árakban szereplő adókra is vonatkozik a 27% ÁfA, amit a teljes vételár után kell fizetni! Ergo csökkentésről szó sem lehet!
magyar1
@tudode: De 90-ben még nem voltak milliárdos tetvek, jutott az átlagembernek is az alapmegélhetésre.
tudode
@magyar1: .
Na ez az%
.
Önnél a pont!
.
Mert az átlagbérben benne lehet a milliárdosok un. bére, ahogy az egyeduralkodó válaszolta az azonnali kérdések, vagy milyen órában, amikor panasz hangján
.
----- Orbán: A járvány megviselt bennünket, bérből és fizetésből élőket
444.hu/2021/05/28/orban-a-jarvany-megviselt-bennunket-berbol-es-fizetesbol-eloket
---------------------
.
Miközben a ki tudja a népes családnak hány pusztája van, amire a NER-társ azt a választ adtaq az újságíró által feltett felvetésre, hogy "Mert ministerelnök "úr" azt mondta"!!!
.
----- HATVANPUSZTA - Az Orbán uradalom központja (részletek)
www.youtube.com/watch?v=RIlBviINVvU&t=29s
--------------------
.
Égbekiáltó az, hogy a székházmutyi milyen jól fialt az egyeduralkodó népeSS családjának
.
---- Hét év alatt 15 milliárd forintot keresett az Orbán-család, nem bérből, fizetésből
g7.hu/kozelet/20210604/het-ev-alatt-15-milliard-forintot-keresett-az-orban-csalad-nem-berbol-es-fizetesbol/
------------------------
.
Miközben nem úgy, mint a nyuggereknek, inflációkövetően emelkedik a nyugdíja, kldusbottal,
.
A parlamenti képviselők fizetése átlagbér arányosan nő, 2021-ben, akor vesznek részt a ritKÁS plenáris üléseken, amikor úri kedvük diktálja, vagy éppen arra járnak azok is, akik világéletükben kétkezi melót nem végeztek!!!
.
----- Márciustól újra nő a képviselők fizetése
hvg.hu/gazdasag/20210226_kepviselok_fizetese_marcius
.
""""Mivel a képviselők fizetése az átlagkeresethez van kötve, automatikusan jár nekik az emelés. A legjobban Kövér László járt.
.
A KSH csütörtöki jelentése szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset, és mivel a képviselők fizetése a bruttó átlagkeresethez van kötve, ezért az emelést vita nélkül, automatikusan kapják - írja a Blikk.""" (...)
-----------------------
..
Mert minden szentsÉGNEK maga felé hajLIK a tapogatója! AUTOMATIKUSAN, mint az EU-ban ÁTM-nek tekinti az egyeduralkodó az európai uniós...
tudode
@KisTehen: .
Nálam valószínűsíthetően, és sokaknál jobban ért a Pénzügyminisztérium illetékese, aki azt nyilatkozta az általam hivatkozott cikkben, hogy van mogástere a mindenkori kormánynak
.
------ Csökken az üzemanyagok kövedéki adója áprilistól
hvg.hu/gazdasag/20210325_uzemanyag_jovedeki_ado_csokkenes_aprilis
.
"""Most ez történt: 2021 első negyedévében 60 dollár fölé emelkedett az egyhordónyi kőolaj világpiaci átlagára, így jövő hét csütörtökön a gázolaj jövedéki adója literenként 110,35 forintra, a benziné 120 forintra csökken – magyarázta az államtitkár."""
------------------------
.
Olyan sürün váltotatgatja az un. kormány a jogszabályokat, hogy még az azzal fogoalkozó közszolgák is csak nehézségek árán képeek követni, előfurdulha az is, hogy a pandémia is rákonyszeríti a többnyire szakbarbár jogalkotókat!
Istenakinincsen
@Pegero:ma, 20:10
Igen néha pont fordítva van.Lefordítsam?Hülyébb vagy mint egy kis bocitehén:))))
Szánalmas vagy.
Istenakinincsen
@Lepényleső:ma, 19:31
A taxisblokád is megérdemelne némi magyarázatot.Azt is a fideSS gerjesztette?
Jó lenne megérteni ,mert abból az időből minden eltűnt.
Nem lehet megtalálni egyik TV archívumáman sem amit akkor a saját szememmel láttam.
Boross Péter akkor bebújt egy szűk stúdióba és azt mondta:közéjük kell lőni!
Boross Péter résztvett és beszélt a mostani békemeneten.
Hogy is van ez?
division
@tudode: A 3.60 - as kenyér óta azért történt egy s más...
A benzinárnak pedig vannak szabályai, amit az EU ír elő.
division
@Eladott Ország: @Istenakinincsen:Ugye fogalmatok nincs mik és főleg kik határozzák meg a jövedéki adót például?
Istenakinincsen
@Pegero: :)))Ennyit tudsz,és ez neked elég.Nekem is.
Csöppet se zavarjon,hogy itt az üzemanyagárakról van szó.
Az sem zavar nyilván hogy a többletbevétel a szavazatvásárlási ígéretek betartásához kell.
Azt most inkább hagyjuk hogy mit ígért a királyod az üzemanyagok valós ára az ÁFA és jövedéki adó rugalmassága tekintetében...mert mára már elfelejtette,de én nem!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Orbán Viktor azt mondta, hogy a határidők betartásáért valóban nagy küzdelmet kell folytatnia!!! =))
Yoda69
Befagyassza 500-on akkor ugy jarunk mint a rezsicsokkentett gazzal. Evekig alacsonyabb volt az ar, mint amennyiert O1G adta. A benzin ar is vissza fog menni, de ha befagyasztja, akkor marad itt orokre.
Inkabb csokkentsek az adot rajta, marais olcsobb lesz. A benzinar fele az adobol jon ki.
Ha meg megis fagyasztgatni akar, akkor fagyassza be 300 forinton, oszt jonapot.
Eladott Ország
@Pegero: tenap, 20:10 ♦ Úgy látom, te meg konzulensnek képzeled itt magad. Tájékoztatlak, ez nem a Lendvay utca, vagy a polgári ökrök gyülekezete. Keresetünk 50%-át leadózzuk (SZJA, ÁFA, Jövedéki adó, TB, EHO, stb.).
Mire költi az Orbán kormány az adónkat?!...
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2021/02/minim%C3%A1lb%C3%A9r.png
A minimálbér Magyarországon a második legalacsonyabb. Tehát ott is dobogón vagyunk – ha alulról nézzük, de mi többnyire mindent onnan szoktunk nézni -, és ebben még nincs is benne az, hogy sokan még a minimálbért sem keresik meg, mert részmunkaidőben foglalkoztatják őket. Itt egy szép, színes térkép az Eurostattól:
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_1066,h_881/kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2021/02/minim%C3%A1lb%C3%A9r.png
Ott vagyunk, szorosan Bulgária mögött. Ameddig le nem hagyjuk azokat is, mert azért lássuk be, igyekszünk. Ehhez számoljuk hozzá a valódi munkanélküliek számát – a statisztikában távolról sem jelenik meg mindenki, aki jövedelem nélkül él – és azt, hogy az állami segítség gyakorlatilag nem létezik a jövedelem nélkül maradtak számára, akinek megszűnt a munkahelye, az három hónapig számíthat némi pénzre, aztán szevasz. Mert ártunk és ormányunk nem akarja segélyre szoktatni az embereket, tessék szépen elmenni dolgozni. Valamint gondoljunk az egyre növekvő szakadékra a társadalmi csoportok között, és az évtizede nem emelkedő családi pótlékra és minimum nyugdíjra, aztán már tudjuk is, milyen remekül teljesít a kormány.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:13 ☻ "Veszed a lapot", fideszes geci!
Keresetünk 50%-át leadózzuk. mire költik Orbánék az adónkat? Mi etetjük, hizlaljuk a patkányokat. Nekünk kell elkergetni, sittre vágni őket! Új költségvetés, új szemétségek, új adók? Keresetünk 50%-át leadózzuk (SZJA, ÁFA, jövedéki adó, TB, EHO, stb.). Mire költi az Orbán kormány az adónkat? Első sorban saját vagyonuk növelésére, Orbánék és a haverok luxus életmódjának fedezésére. Orbán és naplopó haverjai soha sem dolgoztak. Mi tartjuk el őket. Tőlünk kapják a fizetésüket, adónkból növelik magánvagyonukat, adónkból fedezik luxus életmódjukat. Mi tartjuk el őket, de semmit nem kapunk tőlük. Rabolnak, harácsolnak, szívják a vérünket. A közügyekkel nem törődnek, csak a zsebüket tömik. Úgy viselkednek, mintha az ország a sajátjuk lenne, mi pedig a megtűrt rabszolgák. Nekünk kell véget vetni ennek. El kell zavarni ezt a köztörvényes bandát a hatalomból. Azután elszámoltatás, felelősségre vonás. Teljes vagyonelkobzás és börtön. A segítő családtagoknak és a haveroknak is. A fő bűnösöknek tényleges életfogytiglan. Ránk férne már, egy tisztességes hozzáértő, a közt szolgáló kormány és parlament. Megszenvedtünk érte.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t31.18172-8/11165198_422650957907157_4886504958471721227_o.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=aAivGSddlVMAX_tEn69&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=35caeb8ed7a931f331c7260fdefc4839&oe=619E0CC2
ómió
Pedig az efftársak (a jobbikosok is!) ugyanezt a "szabadpiaci szisztémát" húznák a gázárrra is!
kissé felnőttem
sokféle koktél létezik többek között oroszoktól is,
csak úgy....
ezért a kormány "óriási csatát vív Brüsszellel" – hangsúlyozta. :)
mi lesz veletek viktor ha rájönnek a birkák,hogy brüsszel nektek csak kifogás és nyafogás?
Aki Én
@Pegero: @ómió: @KisTehen: Emlékezetek mit mondott ellenzékben a 270,-os üzemanyagról a hazaáruló gazdátok, vagy felidézzem?
Giovanni Alba
@kissé felnőttem: ma, 09:32
Ha felhúznak, ne dühöngj, inkább dobj be egy koktélt /V.M.Molotov/
Eladott Ország
@division: tegnap, 23:09 ♦ A rezsicsökkentés és a becsület üvegzsebű kormánya úgy döntött, ideje szügyig merülni a szürreália tengerébe. A parlament által elfogadott új jövedéki adó-törvény tehát a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az új szabályozás szerint, ha a Brent-olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, a benzin és a petróleum esetében a jövedéki adó literenként öt, a gázolajé tíz forinttal emelkedhet. Ha 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre – néhány hónappal később, ha… Vagyis eljutottunk oda, hogy ha valami olcsóbb lesz a világpiacon, nálunk drágul. Meggyőződésem, hogy ha valaki feltalálná a finggal üzemelő autót, attól a naptól fogva Magyarországon kilónként ötezer forint lenne a tarkabab, a karfiol és a köménymag jövedéki adója, az autótulajdonosok ánuszrózsájára pedig a Nemzeti Fingügyi Hivatal, a NEFIHI harmincezer forintos szerelési díjjal felpattintana egy mérőórát, melyet, bár a NAV-hoz online is be lenne kötve, havonta kéne leolvastatni az urológussal (alkalmanként 9000 HUF), továbbá évente hitelesíttetni (22 000) a műszart.
kereső
@Istenakinincsen:" Legnegatívabban a belügyminiszterét, aki a blokád második napjának délelőttjén bejelentette, hogy rövid időn belül

„minden törvényes eszközzel helyreállítják a rendet, felszabadítják a hidakat”.

Ez természetesen csak erőszak, mégpedig súlyos erőszak alkalmazásával lett volna lehetséges.

E bejelentés után Barna Sándor, Budapest rendőrfőkapitánya olyan nyilatkozatot tett, hogy a főváros rendőrsége semmilyen erőszakos fellépésre nem hajlandó a demonstrációban résztvevőkkel szemben. A Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Keleti György ezredes közölte, hogy a honvédség az áruszállításokhoz, a kórházak működtetéséhez kész segítséget nyújtani, de semmilyen más feladatot nem vállal.

Göncz Árpád államfő mint a hadsereg főparancsnoka megtiltotta, hogy a honvédséget bármilyen rendfenntartó feladatra igénybe vegyék, és a válság..."- egy kis emlékeztető!

Ki volt a belügyminiszter? Horváth Balázsnak hivták- és full részegen imbolygott a parlament ablakában állva.
Eladott Ország
@division: Még egy adalék a fidesz akadémiádhoz, vagy a Nemzeti Egyetemedhez: A családok most hol vannak ? ( Tudod a jó pap is holtig tanul... ) Sorban állnak a benzinkútnál az ingyen benzinért amit a néppel fizettetnek ki? Most nincs egy szavuk sem? Nem ég rá a bőr a képükre? Szijjártó: A benzin ára átlépte azt a lélektani határt és ezért a kormány és annak gazdaságpolitikája felelős ( Szijjátó Papagáj és Futsalos Petya , 2006 )
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/247078300_1210655809414324_9100924545717964205_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hBkE0vEoqjQAX_SJz-S&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d07799bdb8fdc3593d12d4169420762b&oe=619BD7DD
kissé felnőttem
@Aki Én: idézd fel nekik mert ködba vannak ám
kissé felnőttem
3799-ik hazugsága orbánnak a jövedéki ad és a 2/3 miért a kormányé basi ? legyen miből? JA az árra érterm nem a pártocs kádra?
kissé felnőttem
na eljön az az idő amikor nem röhöghet a képünkbe
kissé felnőttem
@Giovanni Alba: meg a Ribentrópp pakumot is + egy wiskyt?? okés
division
@Eladott Ország: Én hibrid autót használok, akárhogy nyomom nem akar 5 liternél többet enni az a szemét:-)) Amúgy meg semmit nem látni az utakon abból, hogy 500 ft felett van a benzin ára. Cigi, pia, benzin, a szentháromság az emberek zömének.
magyar1
Egyébként az energiaárak lehet, hogy nem emelkednek annyira de a készenléti díj bizony igen, a villanyszámlám havi 8500.- ft és ebből 4500.- ft a készenléti díj.
Anno kiépítették a mi pénzünkből most meg havonta fizettetik velünk, hogy eladhatják az áramot vagy gázt nekünk. Ezt nem tudják kimagyarázni azzal, hogy kapitalizmus van. Egy áru melyért fizetni kell, hogy eladhassák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.