Az alvilági ügyek feltárásával, médiahackjeivel, városi legendák leleplezésével ismertté vált újságíró, Dezső András volt Gulyás Márton Partizán POP című műsorának vendége.

Rászállt a magyar titkosszolgálat az újságíróra, aki a kormánytisztviselők botrányát megírta
Részlet az ATV videójából

Dezső András a műsorban elmondta, hogy ő volt az az újságíró, akit csak titkos módszerekkel beszerezhető információkkal zsarolva próbáltak beszervezni 2015 decemberében az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai.

Mindezt azért, mert 2014-ben megírta, hogy több magyar köztisztviselőt – köztük Vida Ildikó NAV-elnököt – kitiltottak az Egyesült Államokból.

Vida Ildikó erősen hiányos angoltudását meg is örökítették, amikor Andre Goodfriendet, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét próbálta számonkérni: 

Dezső András a műsorban úgy fogalmazott, egy olyan információ került a titkosszolgálat birtokába, amely "nem ütközik törvénybe, egyszerűen csak magánügy".

Elmondása szerint a titkosszolgálat emberei az utcán szólították le, és azt mondták neki, hogy valójában segíteni akarnak, hogy elkerülje a nagyobb bajt – ezért cserébe ők is segítséget vártak volna. 

Azt akarták megtudni, hogy honnan, és kitől jönnek az információk a cikkeihez. 

Nem beszélt egyértelmű zsarolásról, de úgy írta körül, hogy egy fedősztorival álltak elő, amit lehet nyomásgyakorlásként értelmezni. 

A teljes beszélgetés a Spotify-on hallgatható meg, a Youtube-on pedig van belőle egy közel egyórás összefoglaló. A kitiltási botránnyal kapcsolatos rész 46 perc után kezdődik:

Forrás: Partizán POP

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Mocsok szemét ország ez. Teli hülyével.
jesz
ez a vida leülte amit kimértek rá?..ja, nem..
Drága szolgálati kocsi sofőrrel, hatalmas fizetés, nem beszél külföldiül...a yenkik meg csak úgy kitiltották? ááá...biztos tévedés...megasztán méghogy korrupciós vád? felháborító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.