Nagyjából egy évvel ezelőtt jelent meg a 444 cikke arról, hogy egy kisváros főorvosa havi 50 ezer forintot szed be a krónikus osztályon fekvő idősektől, azért cserébe, hogy ne tegye ki őket az utcára.

Egy főorvosnő havi 50 ezer forintot kért, hogy ne rakja ki a krónikus osztályról a betegeket egy magyar kisvárosban

A lapnak nyilatkozó emberek arról számoltak be, hogy minden kedden borítékkal a kezükben álltak sorban a hozzátartozók a főorvosnő irodája előtt, aki a nem fizetőket telefonon hívta, rosszabb esetben az ápolásra szoruló időseket a hozzátartozók tudta nélkül hazaküldte.

Az érintett városban, minden második ember, akit megállítottak az utcán, tudta, hogy ez így zajlik a krónikus osztályon, sőt a főorvosnő nevét és a kért összeget is pontosan meg tudták határozni.

A cikk alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást indított, majd feljelentést tettek a rendőrségen, a Vas Megyei Rendőr-főkaptányság Bűnügyi Osztálya pedig jelenleg nyomozást folytat egy Vas megyei orvos ellen vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: 444.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Pesten ez nekünk 40 ezerbe került. Igaz három évvel ezelőtt. És nem kérte, csak szájhagyomány alapján működött.
Málna
@Pálinkás Pál: Nyerészkedett ugyan, de a betegeknek és hozzátartozóiknak szívességet tett. Ez nem az a kategória, amiért fel kellene kötni valakit.
Pálinkás Pál
@Málna: mondod te...,.aki egészségügyben követ el bármit kiszolgáltatott emberek ellen,azt mind fel lehetne lógatni...ennyi...
jesz
@simmering73: Ma már 80...

(aki tudja milyen nehéz a nagyit tisztába tenni, etetni, a fájdalmas jajgatását hallgatni, ráadásul totál szarszag van a lakásban, mert tudatán kívüli állapotban a hígszaros pelenkát a szoba falához csapkodja, az bizony nem szívóskodik, hanem fizet...és nem a főorvos teszi tisztába a nagyit, hanem az épp arra járó ápoló)

Szóval gondoljunk csak bele, egyszer valamennyiünk pelenkás lesz...Isten irgalmazzon
Rockxy
és nem írja a nevét a 444 a banyának!
ebből is látszik, hogy nincs jobb és baloldal, mert egy kutyának a kölykei.
személyiségi jogok védelme?
egy szemét hentesnek?
Lepényleső
Csak? (A közöst adta mint sajátját? A bánságban ez dívik,a közöst sajátjuknak nézik?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.