Négy évvel a tragédia után.

Öt évvel a beleset után megszületett a jogerős döntés a 17 halálos áldozatot követelő 2017-es veronai buszbaleset ügyében – írta meg az Index. A vádlott V. János buszsofőr nem jelent meg személyesen a velencei bíróság Giudice Liguori elnöklésével ítélkező három tagú bírói testülete előtt.

Megszületett a döntés: Ezt a büntetést kapta a veronai buszbaleset sofőrje

Fotó: Handout / Vigili del Fuoco / AFP

A most zajló másodfokú tárgyaláson peren kívüli egyezség született az ügyész és a váldlott védője között.

Ennek értelmében 6 év letöltendő szabadságvesztést javasolt a vádhatóság a védelemnek, melyet az elfogadott. Az ügyben elmarasztalt V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie. Az elsőfokú ítélethez képest ez jelentős enyhítésnek tekinthető.

V. Jánost már az elsőfokú ítélet mellékbüntetésében örökre eltiltották Olaszországban a járművezetéstől. (Magyarországon azonban jogosítványának visszaszerzéséért folyamodott és meg is szerezte azt.) A most megszülető döntés az első fokon megállapított kártérítéséi igényeket is jóváhagyta.

A szabadságvesztés letöltését 4-5 hónap múlva kel megkezdenie az elítéltnek. Az egyik áldozat hozzátartozója, Szendrei Endre arra hívta fel a figyelmet, hogy Olaszországban a büntetés végrehajtás eltér a magyartól, az integrációs lehetőség megengedi, hogy a büntetés egy részét intézményen kívül töltse le az elítélt.

"Mélységesen fel vagyunk háborodva, és totális elégedetlenség van körülöttünk. V. János mindent elkövetett azért, hogy halálba vigye ezt a 17 embert, de sajnos a bíróság ezt nem vette komolyan"

- kommentálta feldúlt hangon a döntést Szendrei Endre. Szerinte azzal, hogy az őt gépjárművezetésre alkalmatlanná tevő betegségét eltitkolta okszerűen vezetett tragédiához.

Forrás: Index.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Egy baleset volt! Szerencsétlen sofőrnek nem elég baj hogy ennyien meghaltak?? Valószínűleg ennél nagyobb büntetést nem lehet kiszabni!Hagyják már békén a pénzéhes rokonok, meddig akarják még lehúzni míg hajléktalan nem lesz mocskos gecik...
jesz
@rokker33: baszkikám 17 ember szörnyű kínok között halt meg...érted, te fasszopó...tűzhalált haltak...miközben a sofőr aki vezette, az kimászott az ablakon és leült az autópálya másik oldalán egy korlátra. Mentés közben egy rendőr vezette el onnan, azt hitte utas volt..
Nos ez a gané simán elaludt...most meg véded, te makákó...te olyan sötét vagy, mint a vakond nadrágjában a belső zseb, ásás közben.
rokker33
@jesz: faszszopó arra nem gondoltál hogy sokkot kapott a baleset miatt és azért nem is fogta fel hirtelen hogy mi történt!!Nem lehet tudni a részleteket csak amit ezek a szennylapok lehoznak! Nem lennék a helyében, tudom milyen érzés sajnos én is átéltem már egy súlyos balesetet senkinek nem kívánom!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.