Az asszonyt 2019 decemberében aközben igazoltatták a rendőrök, ahogy a buszra várt Vácon, majd felszólították, hogy menjen velük a rendőrségre.

Egy lopás gyanúsítottját keresték, bár az eset azelőtt történt, hogy Gáspár Tünde aznap Vácra érkezett volna. A fogvatartás során alsóneműre vetkőztették.

A Pest megyei rendőrfőkapitány levélben kér bocsánatot Gáspár Tündétől, mert „ruházat-átvizsgálás” címén váci rendőrök alsóneműre vetkőztették, holott erre a törvény szerint nem lett volna lehetőségük – jelentette be a Magyar Helsinki Bizottság, mely a roma asszonyt képviselte.

„Igazi elégtétel ez nekem. De nem csak nekem, hanem a többi cigány embernek is. Számunkra különösen fontos, hogy ez esetben a rendőrség elismerte: hibázott. Eddig nem volt ilyenben részünk. A mostani igen biztató”

– mondta a rendőrség bocsánatkérésével kapcsolatban Gáspár Tünde.

A rendőrség kétszázezer forint sérelemdíjat is fizet a megsértett asszonynak.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
-százados! ki írta azt a bocsánatkérő levelet?
-őőőőő...izé...
-nem megmondtam, mi nem hibázunk, tehát nincs miért bocsánatot kérni..pláne úgy, hogy fizetününk is kell...hová jutunk, ha ez így megy tovább?
-értettem..
-elmehet!
teuton57
1 kerdes: Ki fizeti es miböl a serelemdijat? A vetköztetö törvenysertö rendör, vagy ez is közpenzböl megy? Mert ugye törvenyt serteni közpenzböl Magyarorszagon normalis...
Emmersson71
De miért kell belekeverni azt, hogy ő cigány? Pláne miért jön azzal, hogy "„Igazi elégtétel ez nekem. De nem csak nekem, hanem a többi cigány embernek is."
Most akkor el kéne dönteni, mi a sérelem tárgya: nőként sértették meg, mert majdnem meztelenre kellett vetkőznie, vagy azért kellett levetkőznie, mert cigány?!

Indokolatlanul áll elő az "azé', mer' én cigány vagyok?!" helyzettel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.