Nehéz idők jönnek. 

400 forint felett lesz a kenyér átlagára

Fotó: Pixabay

A Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi, szeptemberi inflációs jelentéséhez kapcsolódó fogyasztói átlagár-táblázat szerint a fehér kenyér kilója januárban átlagosan 374 forint volt, szeptemberben viszont már 399 forintba került a boltokban, és vélhetően már túl vagyunk ezen is, hiszen a legutóbbi lisztáremelés hatása októberben jelenhetett meg a pékek áraiban is – írta meg a Portfolio.

A Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi, szeptemberi inflációs jelentéséhez kapcsolódó fogyasztói átlagár-táblázat szerint a fehér kenyér kilója januárban átlagosan 374 forint volt, szeptemberben viszont már 399 forintba került a boltokban, és vélhetően már túl vagyunk ezen is, hiszen a legutóbbi lisztáremelés hatása októberben jelenhetett meg a pékek áraiban is.

KSH szerint a sütőipari alapanyagok önmagukban is jelentősen drágultak. Septe József, a Pékszövetség elnöke a napokban az Indexnek azt mondta, a drágulás várhatóan nem áll meg itt, a búza ára ugyanis várhatóan még tovább emelkedik majd.

A KSH adatai szerint a sütőipari alapanyagok ára is növekszik, drágul az étolaj, a margarin, a vaj, a só, a cukor, az élesztő, a dió és a mák is.

Forrás: Portfolio.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Egyszerűbb lett volna leírni, mi NEM drágul!!
Nehéz idők nem jönnek, már vannak, de sajnos lesz ez még rosszabb is!!!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Egyszerűbb lett volna leírni, mi NEM drágul!!
Nehéz idők nem jönnek, már vannak, de sajnos lesz ez még rosszabb is!!!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!!!:DDD
ómió
Valamikor majd biztos! A nehéz idők meg majd egy újabb bolsi országlással jönnének!
rokker33
Én 2 euró alatt nem tudok kenyeret venni az több mint 700 forint és csak 750g os sandwich brot a sima fehér kenyér is 2 euró/ 500g!! 4 euró 1kg...Akkor Magyarországon még olcsó is a 400 forint...
Néro
Nem számít ! így mulat a Fityma csürhe kormányzás helyett.
csak úgy....
@rokker33: ...akkor itt az idje,hogy hazatérj hazádba,hogy lehessen neked is olcsó kenyered..
rokker33
@csak úgy...: azért nem jövök haza kitudom fizetni az árát, csak a magyarok szeretnek panaszkodni,de hogy tegyenek valamit az már nem megy sokkal könnyebb mindent a kormányra fogni Ausztriában is 1.40 =1.50 az üzemanyag és Magyarországon is lehet 400 ezret keresni, de nem ártana tanulni meg tenni érte!
csak úgy....
@rokker33: mindenkiböl nem lehet szakács! :) pld. a pedagógusoknak mit javasolsz, ök is tanuljanak tovább?
csak úgy....
@rokker33: jah,különben én sem megyek haza,lassan 5. éve..
te nem panaszkodtál,leléptél ...,mást mit is tehettél volna.
mindent a kormányra fogni? -te ezt nem tetted volna ,inkább fogtad a kalapod...
csak úgy....
www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&t=67s

itt már idézgetett viktor a saját (leendö) forgatókönyvéböl...
division
@csak úgy...: Nejem jövőre már az újabb emeléssel ott lesz 350 nettó felett mint pedagógus (na jó, vezető, plusz a szlovák pótlék is benne van), ellenben ami munkát végez... van 3 diplomája, na meg amennyi ideget megeszik a sok "okos" gyerek mellett már régen 500 nettó felett kellene járnia. Egyébként nekik is van iskola, csak nem továbbtanulásnak hívják, hanem továbbképzésnek.
A portfóliót sosem felejtem el milyen küszködés árán írta meg hibátlanul, éppen benne volt a covidban 4 héten át, 10 percenként le kellett feküdnie a fáradtságtól. Ezen a jövő évi adó visszatérítésen meg csak mosolyog az ember, mint az idősek egyszeri 80 ezrén. Szavazatokhoz azért jó lesz, ismerős anyja már azon gondolkozik, hogy ekkora összegből mi mindent tud majd karácsonykor vásárolni, Orbán az Isten:-) Aztán majd megint jön a havi megszokott nyugdíj.
division
@rokker33: Nyilván lehet jóval 400 felett is keresni itthon, akár millió felett is, csak ezt ne az hangoztassa akinek mondjuk ez nem sikerült, és inkább kiment külföldre:-) Én maradtam itthon, így mondhatom. Nekem nem sok a kenyér ára, a benziné sem, de az nem feltétlen jó példa, hogy külföldön sok helyen még drágább. Az átlag keresetű embereket nézve itt a bérezés alacsony, kint magas, a viszonyítást ez alapján kell elvégezni.
rokker33
@csak úgy...: Azért mentem ki külföldre mert nem fogom az adómat a cigánynak odaadni ez elvi kérdés,amúgy ha hazamennék azonnal lenne munkám,de nem fogok Én jól érzem magam külföldön, ha Gyurcsány nyer akkor sem fogok váltani ez a kb havi 2000 euró körüli összeg nekem elég nem vágyok többre otthon kicsivel több mint a felét keresném meg több munkával több felelősséggel!
rokker33
@csak úgy...: 21:50 Egy pedagógus is tud fejlődni nem muszáj egy faluban lévő általános iskolában tanítani! Én azt mondom hogy érdemes tanulni, mert egy jó szakmai egy jó szakemberrel aranyat ér.Barátom Pesten dolgozik hegesztőként napi 25.000 ret keres!! Tisztán!!!Csak jól végzi a munkáját nem kell egyetemet meg diploma Neki is szakmunkás bizonyítványa van meg minősítése, de ennyi és jól megy neki ;)
rokker33
@division: Európa unióba szabad mozgás van nem kötelező Magyarországon dolgozni és nem fogom egy cigánynak az adómat odaadni!inkább külföldre adózok meg a nyugdíjjárulékomat se fogja senki ellopni :) Amúgy lenne munkám azonnal, de inkább kihagyom :)
division
@rokker33: Felőlem mindenki odamegy dolgozni ahova akar, ne értsd félre. Abban viszont van némi igazságtalanság, hogy barátod napi 25 ezret keres naponta, míg egy egyetemet végzett, több diplomás ember nem mindig éri el ezt az összeget, holott többet kellene keresnie. Ezzel nem a barátod fizetését akarom bírálni természetesen, keressen is egy jó szakember ennyit, az arányokon van a hangsúly kizárólag. Lassan ott fogunk tartani, hogy a pályakezdő közel annyit kap majd mint aki már 30 éve a pályán van, mert nem igazítják a béreket az átlagkeresetekhez.
rokker33
@division: Hát ott kezdődik a gond hogy egy egyetemen végzett fiatal megy a mekibe dolgozni 130 ért mert nem talál jobb lehetőséget.Oké aki jogot tanul meg orvosnak megy az egyből eltud helyezkedni, de vannak olyanok is mint bölcsésztan tarsadalom tudomány sport stb amivel évekig semmit nem tud kezdeni egy frissen végzett tanuló! Azért kell olyan szakmát tanulni amire mindig van kereslet.Egy minősítés különböző gépekre avi co stb arra is kell tanulni és jól kell hegeszteni mert a röntgen az minden apró hegesztési hibát kimutat akkor bukja a minősítés.Azt is 5 10 évente frissíteni kell!@Csak akkor érvényes!
Nyírfa
Süssön otthon kenyeret, zsemlyét, kiflit, perecet, kovászoljon reggel, este, a családot így etesse.
Tehenet is fejhet, hogyha az erkélyen tartja fogva. A ládában krumpli terem, szedi is már dolgos kezem, ha van időm, teknőt vájok, kell az kis- és nagymosáshoz.
Csillagos ég, széna, szalma, falvédőn a Magyarfalva.
Aki Én
@rokker33: 18:23 Ez így, a keresetek és azok vásárlóértéke összehasonlítása nélkül ostobaság.
inhuman
Egy normális, demokratikus kormány az emberekért, az emberek jólétéért kűzd a legjobb tudása szerint.
Orbán Viktor a saját jólétéért küzd a legjobb tudása szerint, minden emberen átgázolva.

Észreveszed az "apró" különbséget a két világfelfogás között - te lelkinyomoronc fideszes bálványimádó hulladék?
(azt tudtad, fideszes, hogy nem attól lesz valaki keresztény, mert magát annak tartja - tudtad ezt-é?)
division
@rokker33: Jó, nem is az olyan "felesleges" diplomásokra gondoltam mint a bölcsész, közgazdász, stb. Sógornőm rákkutató, immunológus, stb., tesóm mikrobiológus, mindketten 7 számjegyű összeget keresnek havonta. A jó szakember, mint pl. a te barátod ma már ritka mint a fehér holló, mert mindenki a diplomára hajt, a füvet meg nincs aki levágja:-))))
rokker33
@division: Ezért érdemes jó szakmát kitanulni és sajnos sok a kontár akinek van papírja,de nem talál munkát,mert nem ért a szakmájához:) A legjobb a rendőr szakma bár nem keresnek sokat tanulni sem kell és a trafi mellett elvannak egész nap :)
rokker33
@Aki Én: hidd el 1500 2000 euró itt se olyan nagy pénz!Nincs kolbászból a kerítés...
division
@rokker33: Főleg a kint felejtett 30 - as tábláknál szeretnek elbújni:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.