Az ítélet olaszországi kihirdetésekor ott volt az egyik áldozat rokona. 

"Az ítélet meggyalázása a halottak emlékének”- megszólalt a veronai busztragédia áldozatának hozzátartozója

Fotó: Handout / Vigili del Fuoco / AFP

Mint arról korábban írtunk, több évnyi kálvária után megszületett az ítélet a 2017-es veronai buszbaleset ügyében: hat év börtönbüntetésre ítélték a vétkes buszsofőrt, V. Jánost. 

"Próbáltak minket azzal nyugtatni, hogy ha ez az egyezség nem jön létre, akkor ennél enyhébb büntetés, de akár felmentés is lehetett volna a bíróság részéről. Ennek az az oka, hogy a bíró többször sugallta az eljárás során, hogy nincs meggyőződve arról, hogy valóban V. János vezette a buszt. Az ügyészség bizonyos értelemben szorított helyzetbe került, ezért indítványozta azt a 6 éves büntetést, amit a sofőr ügyvédei elfogadtak"

– magyarázta a Blikknek Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a balesetben. A véleménye szerint a sofőr ezzel elismerte, hogy ő a bűnös.

"Már azt sem értem, hogy miért alakultak ki kételyek a bíróban. Ki más vezette volna a buszt? Hogy nem a másik sofőr, szerintünk az biztos. Totális tehetetlenséget és feldúltságot érzünk. Ez az ítélet a meggyalázása a halottak emlékének és egy arculcsapás a túlélőknek. Az igazságtalanságra hogyan lehet reagálni? Volt asztalcsapkodás, sírás és kiabálás az ítélet hallatán. Olyan emberek ültek a tárgyalóteremben, akik életfogytiglani büntetést kaptak azzal, hogy elvették tőlük a szerettüket. Ezzel a hat évvel ott tartunk, hogy egy élet alig négy hónapot ér"

– tette hozzá a férfi bosszúsan.

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
A sofőr egyszerű bűnöző: eltagadta a betegségét, így okozta rengeteg ember - és főként fiatalok - halálát. Lelkiismeretfurdalása sincs - de ha lenne, akkor nem vezette volna a buszt, és most sem dolgozna gépeken...
De ugyanolyan bűnösöknek gondolom azokat is, akik az áldozatok emlékét megcsúfolva ilyen ítéletet hoztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.