A telex számolt be róla, hogy november 2-tól kijárási tilalmat, korlátozást vezet be a főváros az általa fenntartott idősotthonokban.

Eldőlt – november elejétől már kijárási tilalmat rendeltek el a fővárosi idősotthonokban
Kép: Pixabay

Azok a bentlakók, akiknek van védettségi igazolásuk, a családhoz eltávozhatnak, de a visszatéréskor izoláció vár rájuk a többiek védelmében. Az intézményekben érintésmentes látogatást lehetővé tesznek, kötelező maszkviseléssel.

Karácsony Gergely főpolgármester a tájékoztatón kijelentette:

a tömegközlekedési eszközökön nem tudják kötelezővé tenni a maszkviselést, de arra kérik a budapestieket, hogy utazáskor használják a maszkot, mert a statisztikák szerint előnyös a járvány terjedése szempontjából.

Megvizsgálták, hogy a fővárosi önkormányzat két óvodájában kötelezővé tegyék-e a dolgozók számára a maszkhasználatot, ahogy azt néhány kerületben már előírták, és úgy döntöttek, hogy a szülők maszkban mehetnek be.

Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy felívelő szakaszban van Magyarországon a koronavírus-járvány negyedik hulláma, a Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései szerint országosan erősen nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja is.

Hiába javasolja azonban egyre több szakértő a maszk viselését, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy csak az oltások számítanak a járvány feltartóztatásában.

Forrás: telex
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A Cöf-vonulás még tovább növeli a szennyvíz koronavírus-koncentrációját.
kissé felnőttem
akkor se foci se főci na végre akkor mi lesz most? kar an -tén? orbánnak is ja neki nem ? akkor car ám csak mi és a mikulás? oda repülőzhet nagy Dallasz T? maradjon a seggén
Lepényleső
@CsipkeRózsa: Általában az áradat hordja magával a szemetet,azt egyre jobban dagasztva?
Lehet-e más a bániak sodra,ha erősen fertőzött helyekről is voltak hozva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.