Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

Orbán: Magyarországot megpróbálták "keresztre feszíteni"Fotó: MTI/Fischer Zoltán

A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta:

az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.

Orbán Viktor azt mondta:

a megbeszélésen szomorúan állapították meg, hogy az Európai Unión belül az ideológiai nyomásgyakorlás soha nem látott méretet öltött. A migráció és a nyílt társadalom propagálása soha nem látott mértéket ért el, és a bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá alakult át – tette hozzá.

Hozzátette azt is, hogy kétségkívül nem mindegy, hogy mi a beavatkozás formája, hiszen a szovjet tankokkal történő beavatkozás sokkal brutálisabb, mint a jogállamisági eljárás, de ettől még beavatkozás marad.

Kijelentette:

Magyarországot az elmúlt években többször is megpróbálták "keresztre feszíteni" az Európai Parlamentben.

Köszönetet mondott Marine Le Pennek, amiért minden egyes alkalommal, amikor az Európai Parlamentben igazságtalanul támadták Magyarországot, akkor ő és pártja is mindig kiállt Magyarország mellett.

Hangsúlyozta: nem tudták megoldani az unióra nehezedő migrációs nyomást. Ez – fogalmazott – "egy élő seb", folyamatos tehertétel és kihívás. Kitért arra is, hogy nem tudnak megküzdeni az unió szintjén az energiaárak elszabadulásával sem.

Az európai jobboldal mindenképpen megújulásra szorul, és a Fidesz érdekelt abban, hogy létrejöjjön egy új csoportosulás

– mondta Orbán Viktor.

Marine Le Pen és pártja potenciális szövetséges

– mondta, majd hozzátette:

a tárgyalások elején vannak, ezért nem tud válaszolni arra, milyen formát fog majd ölteni az együttműködés, de a szándék megvan, az biztos.

Leszögezte, hogy európai démosz nincsen, ezért nem is lehet a népakaratot európai szinten kifejezni, csak nemzetállami szinten.

A szuperállam brüsszeli elképzelései tévutat jelentenek

– tette hozzá.

A kormányfő arra is kitért: az EU asztalán lévő "klímavédeleminek mondott" szabályozási csomag tönkre fogja tenni az egész európai középosztályt, ezért minden eszközt be kell vetni, hogy ezt megakadályozzák.

Forrás: Origo
Címlapkép: MTI/Fischer Zoltán

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem Magyarországot legfeljebb téged! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Magyarországot te feszitetted keresztre te aljadek. Sőt, meg lándzsát is szúrtál bele, de nem azért hogy egyből meghaljon, hanem azért hogy meg jobban szenvedjen.
ómió
A brüsszelita efftársi korlátozások mindig ekörül forognak.
durbincs
@Néro:Nagyadag barna bér-csigaként maga hogy éli meg:"A Békemeneten 1,2 millióan,a Moslék gyűlésén 2,5 ezren voltak"! igaz @Yoda69: @Eladott Ország: @solidedge: @tudode:@simmering73: @Manhattan:@Mirabilis: @Qqberci: @Nessy: ?
durbincs
@telegdilaci:Csak mert maga 1 bányás bérköcsög vén hülye ?
durbincs
@Eladott Ország: maga kiesett mert nyomi bérköcsögök nem mehetnek az ürbe ? ahogy @namihami: @human: @gina:[email protected]@CsipkeRózsa:@kissé felnőttem:@surdilloFUJT:@bakcsubakka: @szegfue:@Rockxy:@Nessy:@lusta:@inhuman:?@Gazella: @nezelodo: @Macskaszem: @Gazella: @istván irén: @tudode: @Gauntlet: @RonaGyuri: @Qqberci:?@Emmersson71: @Peller Anikó: @Istenakinincsen:@simmering73:@sgl:@kula: @namihami: @csak húgy.: @jesz: ?@Lepényleső: @kissé felnőttem: @Gazella: @csipetke: @ágimami: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.