Éjjelente fagyhat, hajnalonként egyre több helyen alakulhat ki köd, nappal azonban szinte mindenhol napsütésre és 12-16 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani szerdán és csütörtökön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a köd és rétegfelhőzet gyorsan feloszlik, ezt követően túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható némi fátyolfelhőzettel. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére általában 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, a fagyzugokban már fagyhat is.

Ködös hajnalok, napsütötte nappalok – továbbra sem változik az időjárás

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel túlnyomóan derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Az eddig napokhoz képest kissé nagyobb területen képződik majd köd, illetve rétegfelhőzet. Nagyobb eséllyel az Alföld egyes régióiban, illetve a Dunántúlon lehetnek tartósan ködös, rétegfelhős körzetek. Csapadék nem várható, a légmozgás pedig gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában -4 és +5 fok között alakul.

A csütörtökre virradó éjszakán helyenként, a Dunántúlon nagyobb területen is kialakulhat köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, ezek feloszlanak, legkésőbb a Dráva mentén. Főleg délelőtt fátyolfelhők is lehetnek. Délután az ország nagy részén már szinte zavartalan napsütés valószínű. Csapadék nem várható. A keleti, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, de Sopron térségében megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.