Egy injekció beadása, vagy egy vérvétel is 2550-4250 forint között mozog az orvosi szaknyelven "barna TAJ-számmal", azaz nem érvényes TAJ-számmal rendelkezők számára.

A Világgazdaság cikke szerint akiknek nincs érvényes TAJ-számuk (őket orvosi szaknyelven "barna TAJ-számmal" rendelkezőknek nevezik), azok egy injekció beadásáért, vagy egy vérvételért 2550-4250 forint közötti összeget kell fizetniük a háziorvosoknál egy orvosi díjtáblázat szerint.

Ennyit fizethetnek azok, akiknek nem érvényes a taj-számuk – Itt az új orvosi díjtáblázat!

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Magyar Orvosi Kamara a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát dolgozta ki – mondta el a lapnak a MOK alelnöke, Nagy Ákos – , ez a táblázat azon, a háziorvosoknál elérhető beavatkozásokat részletezi, amelyeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk.

Az ajánlott díjtételeket, amelyek szakvéleményeket, vagy külföldi utazáshoz szükséges gyógyszerszedés magyar nyelvű igazolását, vagy a barna TAJ-számmal rendelkező betegek ellátásához szükséges ellátásokat tartalmazzák, 2021. noevember elsejétől alkalmazhatják a háziorvosok. 

A legmagasabb díjtétel 13 250 forint, a legalacsonyabb 2550 forint a MOK alelnöke szerint, ezeket a tételeket azoknál alkalmazhatják a háziorvosok, akiknek érvénytelen a TAJ-kártyájuk, vagy külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni, vagy pedig azt szeretnék, ha például az infúziójukat a háziorvosi rendelőben kössék be.

Nagy Ákos a lapnak elmondta, a MOK táblázata összesen 18 díjtételt sorol fel, ám a betegeket ez nem éri váratlanul, mert eddig is volt a rendelőkben kifüggesztve ilyen árlista, amelyen a NEAK által nem finanszírozott eláátásokat sorolták fel. A mostani táblázat egyfajta ajánlás is a MOK részéről, amellyel most egységesebbé válnak az árak, ezáltal pedig megszűnnek a területi egyenlőtlenségek.

Forrás: vg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@kissé felnőttem: 3000.-Ft igazgatási szolgáltatási dij ellenében lecserélheted újra, bármely kormányhivatalnál.
Eladott Ország
@kereső: A TB kártya is megérne plasztik kivitelt, mint a jogosítvány, lakcímkártya, adókártya stb, ráadádásul a magyar védettségi kártya nem is EU komfort, ami a román bűnöző cigány utasítására történt.
Bégettségi igazolvány- elvtárs atya, 你好!
uploads.disquscdn.com/images/0b469b829840932a3c8667a72b0fcc8d652d71348927c1bb6d5f08983a3422ab.jpg?w=800&h=651
kissé felnőttem
@kereső: erre a 20-30 évre kár rá költeni.nekem akkor igy is jó aki reklamál bujjon be a kormány ablakba érte.
Emmersson71
@kissé felnőttem: Az enyém is megviselt, de lexarom! Lefotóztam és azt mutatom be a gyógyszertártól kezdve, a laboron át a szemészetig mindenhol. Az eredeti is nálam van - fóliás tokban -, de még nem kérték :)

Egyébként én mindig közlöm az ügyintézőkkel, ha a tokból kiszedik a személyit vagy a lakcím kártyát, akkor tegyék is vissza, mert a faxom fog állandóan szórakozni vele. Általában nem nyúlnak hozzá, de amelyik kihúzza, vissza is teszi :)

Erről pedig eszembe jut, amikor akciósan vettem nagyon finom tepertőt - úgy 40 dekát, mert fussa :) -, és az eladó egy olyan tripla görcsöt tett rá, hogy nem álltam meg, hogy "kérjek rá még 10 dekát". A hölgy szeme kikerekedett és csodálkozva mondta, hogy "már rácsomóztam!". Én meg mondtam, hogy NA, EZ A BAJ! Hogy a francba nyitom ki, miért nem lehet egy qrva NYITHATÓ megoldással ideadni?! Szerinted kinyitom, és befalok 40 dekát egy ültő helyemben???

Na..nem egyszerű az élet, pláne, ha bonyolítjuk ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.