Szijjártó Péter kedd este közösségi oldalán jelentette be, hogy Ruandában tárgyalt kilenc afrikai ország külügyminiszterével, mert maga is azt vallja, hogy Afrika a jövő kontinense. A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, melós napja volt, de az eredmények biztatóak.

Ma 9 afrikai ország külügyminiszterével tárgyaltam Ruanda fővárosában. Közülük Gambiával még soha nem került sor külügyminiszteri találkozóra, Kamerun esetében 14, a Dél-afrikai Köztársaság esetében 21, Zambia esetében pedig majdnem 40 év telt el az utolsó kétoldalú tárgyalás óta

- kezdte bejegyzését Szijjártó Péter.

Hozzátette:

A Déli Nyitás keretében nagy hangsúlyt helyeztünk az afrikai országokkal való együttműködés fejlesztésére az elmúlt években, ami most már számokban és tényekben mérhető.

Közölte azt is:

A marokkói külügyminiszter még az idén Budapestre látogat, hogy a visegrádi kollégákkal közösen vitassuk meg a migráció megállításának lehetőségeit. Mindeközben megindult a magyar röntgengépek exportja az észak-afrikai országba, ahonnan jelenleg 956-an jelentkeztek magyarországi ösztöndíjra.

"Melós nap volt, de az eredmények biztatóak…" – zárta a posztot.

A 24.hu emlékeztet, hogy a ruandai út egyik eredménye már meg is lett. Megjelent a Magyar Közlönyben az az Orbán Viktor kormányfő által jegyzett határozat, amely szerint

a kormány 52 millió dolláros kötött segélyhitelt ajánl fel a Ruandai Köztársaságnak víztisztító telep felújítására és bővítésére.

Az átszámítva jelenleg több mint 16 milliárd forint folyósítása – az Eximbankon keresztül – nem veszélyeztetheti a magyar gazdaság stabilitását. A határozat szerint a segélyhitelről Szijjártó Péternek mielőbb meg kellene kötnie a megállapodást Ruandával.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Értjük. Na de miből adtok hitelt, amikor most vettetek fel a saját országotoknak. És ki fogja fizetni közel ezer afrikai diák ösztöndíját 5-6 éven keresztül? Hallgatom...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Nyírfa: .
Csak a tárgyilagosság céljjból, legyünk különbek önáluk:
.
Petőfi már több mint 170 évvewl ezelőtt versbe foglalta, és 2021-ben is aktuális lett::
.
-----Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg&t=1s
-----------------
,
Közeleg az idő ma már!
Nyírfa
@kereső: 13.46

Tudod, mindig is a mértékletesség volt a vezérelvem, semmit ne vigyünk túlzásba! :))
kereső
@Nyírfa: Na jó, váltogasd...))))))))))))
Nyírfa
@kereső: Ma még nem álldogáltam, de, ami késik, nem múlik. :))
ómió
Még a végén a migráncsáradat is csökkenthető lesz?
Nyírfa
@tudode: tegnap, 13.48

Azt hiszem, Petőfi, ha ma élne, eredményesebb lenne az ellenzéknél. De kéne egy-két lánglelkű költő, író és egy XXI. századi Széchenyi ennek az országnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.