Az Európai Unió Bírósága napi egymillió eurós pénzbüntetést rótt ki Lengyelországra, mivel a kormány, szembemenve a bíróság rendelkezésével, nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését – írja az MTI.

Keményen megbüntették Orbán varsói szövetségeseit: már megint a jogállammal van gond

Fotó: pixabay.com

Az Európai Unió Bírósága július közepén úgy döntött, hogy a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi kamara nem egyeztethető össze az uniós joggal, továbbá veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét,  írja a Telex a távirati iroda híre alapján.

Az uniós bírói testület elrendelte a kamara működésének felfüggesztését is, míg az Európai Bizottság szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben Lengyelország nem hajtja végre az ítéletet.

„Az elrendelt intézkedéseket végre kell hajtani az Európai Unió jogrendjét és az unió alapját képező értékeket, különösen a jogállamiságot érintő súlyos és helyrehozhatatlan károk elkerülése érdekében”

– szerepel az Európai Unió Bíróságának határozatában.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Elég szép tempóval haladnak a lengyelek. Már napi másfél millió eurónál tartanak. Felkészül a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk.
justhpeter
Felkészül Orbán Viktor cézár- és imperátor, fideSS-mindenható.
lusta
A lengyel kormány egyszerűen kijelentette, egy huncut fillért sem hajlandó fizetni. Azonnal megkapta a választ, ennyivel kevesebb lovettát kapnak majd az Uniótól.
Ez a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk esetében nem gond, miután ők eminens diákként igenis naponta befizetik a büntetést és majd az orosz, kínai, arab valamelyik banktól szépen felvesznek x milliárd hitelt. A birka magyar meg majd mindezt ki is fizeti.
ómió
A brüsszelita efftársak bíróságilag harcolnák ki a Polxitot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.