Szijjártó Péter katonás hangulatban utazott el kedd éjszaka Észtországba – szúrta ki a 444.hu oldal.

Szijjártó már a Facebook-oldalára posztolt videó elején felderítő módjára pásztázta a terepet, a szárazföldön landolva aztán minden fontos bevetési egységgel és hadi parancsnokkal lepacsizott, mielőtt bepattant a száguldó Mercedes-konvojba, hogy a rejtélyes fekete öltönyösök társaságában időben megérkezzen a csúcs helyszínére.

Később az MTI az alábbi hírt adta ki a találkozóról:

A nemzetközi szervezetek kezdik teljesen elveszíteni a józan eszüket a migráció kérdésében, pedig pont most lenne szükség a tiszta beszédre, és arra, hogy megerősítsünk minden egyes, nyomás alatt állóországot a határőrizet fontosságában

- jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tallinnban.

A tárcavezető a NATO keleti tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek ülésén hangsúlyozta, hogy Közép-Európára két dolog jelent most komoly biztonsági fenyegetést: a bevándorlási nyomás, illetve az ENSZ és az Európai Unió erről alkotott, "egyre veszélyesebbé és észszerűtlenebbé váló álláspontja".

Utóbbi szerinte "gyakorlatilag ugyanolyan veszélyt jelent, mint maga a migráció". Kiemelte, hogy a déli irány mellett ezúttal már kelet felől is érkeznek migránsok az EU-ba, így Lengyelország és a balti államok már fizikailag is szembesülnek azzal a helyzettel, amellyel Magyarország 2015 óta küzd.

Szijjártó Péter leszögezte: arra lenne szükség, hogy az EU és az ENSZ világossá tegye, hogy nincs helye az illegális migrációs hullámoknak. Ezek ugyanis a "megszokott biztonsági és civilizációs kockázatok mellett" a koronavírus-járvány miatt súlyos egészségügyi veszélyeket is jelentenek, továbbá lehetőséget nyújthatnak a terroristáknak arra, hogy a bevándorlók között megbújva eljussanak a világ különböző pontjaira.

A miniszter elképesztőnek nevezte, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa kedden arra szólította fel Lettországot, hogy fogadjon be mindenkit, aki megjelenik a határain, s mindenkinek biztosítsa a menedékkérelem benyújtásának jogát.

"Olyan embereket akarnak befogadni az Európai Unióba, akik megtámadják a lengyel határőröket, akik semmilyen módon nem hajlandók elfogadni a viselkedési szabályainkat, a törvényeinket, a jogszabályainkat, akik agresszíven viselkednek velünk szemben" – mondta.

Végezetül pedig aláhúzta, hogy ez rendkívül veszélyes politika, s ezért Közép-Európának azzal kell számolnia, hogy ha nem védi meg magát, akkor más nem fogja megvédeni.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Ujvári Sándor

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
..."ha nem védi meg magát, akkor más nem fogja megvédeni."...

Ez így igaz...ahogy a yenkik szarban hagytak minket '56-ban, úgy most sem lesz másként...csak most a minket érő migránstámadásokról az unijó tudni sem akar...
a NATO pedig nem ér rá..megasztán amúgyis tök alkalmatlan még kerítésőrzésre is

(persze nagyon jól tudják, mit szenvedünk a csőcselék rohamától, de ezen inkább röhögnek...hogy szarnának sünt)...
RonaGyuri
arra azért kíváncsi lennék, hogy a diplomaták hogyan vélekednek erről a korlátolt paraszt-bunkóról! =))
inhuman
Majd, ha újra civil lesz, szétfejelem ezt a gecit. Csúnyán!
inhuman
(ezt most tényleg leírtam?
azt hittem csak gondoltam rá
most már mindegy!)

www.youtube.com/watch?v=RGBFwyqyloA
Emmersson71
Biztosan sietett a központba megnézni a Pegasus jelentéseket.
ómió
Brezsnyevi nyelvessel kellett volna jelentkeznie? Azt meghagyja az efftársaknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.