Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

Fidesz: "A baloldal tudatosan tönkre akarta tenni az állami egészségügyet"
Fotó: Pixabay

A nagyobbik kormánypárt ezzel a jelenleg MSZP-s, a jövő évi választásokon azonban DK-s színekben induló Szakács László parlamenti képviselő nyilatkozatára reagált, aki arra szólította fel a kormányt, hogy árulja el, tervez-e kórházbezárásokat és ha igen, akkor mely intézményeket készül bezárni.

A Fidesz közleménye szerint a baloldal tudatosan tönkre akarta tenni az állami egészségügyet, hogy "üzleteljen a betegeken", és jelenleg is ugyanezt az egészségügy-politikát képviseli.

A kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a baloldal által az egészségügytől elvett pénzeket, jövőre 1700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint amennyit a baloldal fordított – hangsúlyozták, hozzátéve: az orvosoknak és ápolóknak átfogó béremelést biztosítanak, a kórházakat nem bezárják, hanem felújítják, fejlesztik és új kórházat építenek.

A városi kórházakat senki nem zárja be, azok jelenleg is a megyei kórházak szakmai irányítása alá tartoznak

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Ők csak akarták de ti rohadékok valóban tönkre basztátok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Macskaszem: Először elvették az önállóságukat, összevontak boldog, boldogtalant minden szakértelem nélkül. Most pedig a gazdálkodási szabadságukat vesztik el.! Majd könyörögni kell egy mindenért, aztán mire elbírálják, engedélyezik, közbeszerzik a legelemibb dolgokat is, addigra a beteg meggyógyul, vagy feldobja a talpát! Kásler imádja a régi korokat, kezdheti tanulmányozni a pár száz évvel ezelőtti ispotályok működését!
lusta
@Nessy: És persze megjelentek a katonák a kórházakban és az olajszőkítő kispesti sofőr belügyér irányít.
ómió
Tönkretenni? Azt az efftársak derekasan abszolválták is!
Rockxy
egészségügy nincs.
a fidesz a betegségiparra gondolt,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.